Nuro, Ticari Kullanım İçin Otonom Araç İznini Aldı!

Nuro, kamuya açık caddeleri ticari olarak kullanmasına izin verecek ilk otonom araç dağıtım iznini aldı. İzin, Kaliforniya eyaleti tarafından verildi. İzin, teslimat robotlarının yalnızca bir testin parçası olarak değil, ticari olarak kullanımına da izin verecek. Son birkaç yıldır teslimat robotu teknolojisi üzerinde çalışan ve prototiplerini ticari olarak diğer eyaletlerde gerçek dünya trafiğine yerleştiren şirket; robotlarını Bay Area yakınlarındaki iki ilçede ticari operasyonlarının bir parçası olarak kullanmaya başlayacak. Bu dönüm noktası, R2 teslimat robotunun bu yılın Nisan ayında ABD Ulaştırma Bakanlığı muafiyetini almasını ve diğer üç eyalette R2 droidinin tamamen otonom testini takip ediyor.

Prius Araçları Önceliklinuro dağıtım

Ancak yola çıkan ilk otonom araçlar küçük R2 birimleri olmayacak. Bunlar otonom Toyota Prius araçları olacak. Şirket, otonom Prius arabalarının ne teslim edeceğini veya ne tür bir hizmet için çalışacaklarını söylemedi. Sadece bu aşamaya gelmenin yakında olacağını belirtti.

Bu alanda, hareket oldukça önemli. Çünkü bir sensör paketi ve daha küçük R2 birimine benzer bir yazılımla çalışan sürücüsüz arabaları, sürücü desteği olmadan Kaliforniya sokaklarında sürüyor olacak. Arabaların daha küçük R2 robotu gibi teslimat uçağı olması bekleniyor. Açıklamalara göre küçük botlara kıyasla boyutları ve hız avantajları, açıkça trafikle daha kolay birleşmelerine izin verecek.

Hem R2 hem de Prius benzer yazılım ve sensör donanımına sahip. Bir robo-taksi olması beklenmese bile Prius’un önce hizmete başlaması ilginç olarak değerlendiriliyor. Nuro’nun, yazılımını direksiyon başında yedek sürücüler ve mühendislerle test etmek için çoğunlukla Prius otomobillerine güvendiği belirtiliyor.

Büyük Etkisi Olacak

Nuro Hukuk ve Politika Sorumlusu David Estrada, “Sürücüsüz teslimatın Kaliforniyalılar için önümüzdeki yıllarda büyük etkisi olacak” dedi. “Nuro gibi hizmetler, topluluklarımızdaki ürünlere temassız erişim sağlayacak. Mountain View’daki bir ebeveyn, aileyi arabaya almadan haftanın yiyeceklerini teslim ettirebilecek. East Palo Alto’daki bir büyükanne, uygun fiyatlı eve teslim hizmeti alabilecek. San Jose’deki genç bir kadın, bu vaatleri yerine getirecek sürücüsüz bir araç filosunun operasyonunu denetleyen yeni bir kariyere başlama fırsatına sahip olacak. ”

Tüm sistemlerin oturmasının ve yaygınlaşmasının uzun bir vakit alacağı gerçeği kaçınılmaz, fakat gelişmelerin yoğunlaştığını görmek her zaman dikkat çekici olmayı sürdürüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here