Marmaray İle Araç Lojistiği

0
877

Teknolojinin ve imkanların gelişmesi ile beraber lojistik sektörü de sürekli olarak kendini güncelliyor. Omsan Lojistik Marmaray ile araç transfer işlemini gerçekleştirdi.

Marmaray İle Araç Lojistiği

Türkiye’de demiryolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi olan Omsan Lojistik, bir ilke imza atarak sektörde ismini tekrardan duyurdu. Avrupa ile Asya’yı İstanbul Boğazı’nın altından birleştiren Marmaray Projesi aslında büyük bir potansiyele de sahip. İki kıtayı demiryolu ağı ile birbirine bağlamak lojistik sektörü açısından da önemli bir gelişmeydi. Marmaray üzerinden dünyanın ilk kıtalar arası otomobil taşımacılığını gerçekleştiren ise OMSAN Lojistik oldu. Böylelikle Marmaray ile araç taşımacılığı gerçekleşmiş oldu.

550 metre uzunluğundaki araç taşıma treni ile iki yüzün üzerinde Dacia Duster otomobili, marmaray hattı üzerinden kıta değiştirmiş oldu. Romanya ve Bulgaristan hattından gelen araçlar Marmaray ile Anadolu yakasına taşındılar. Oradan da İzmit’e ulaşmış oldular. Lojistik ve otomobil sektörü açısından önemli olan bu gelişme sektörde ilgiyle karşılandı. İleriki lojistik faaliyetleri açısından da emsal taşıyan bu faaliyetin ileride giderek artması bekleniyor.

Omsan Lojistik

Marmaray üzerinden denizin altında araç taşımacılığı yapan dünyanın ilk ve tek firması ünvanını kazanan Omsan Lojistik Oyak grubuna bağlı bir marka. Omsan Lojistik Genel Müdürü Cömert Varlık, Marmaray’ın yük taşımacılığında faaliyete geçmesiyle birlikte aktarmaya gerek kalmadan ve vasıta değiştirmeden kıtalar arası taşımacılığa başladıklarını kaydetti ve Pekin’den Londra’ya kadar uzanan kısa, ekonomik, elverişli uluslararası demiryolu koridorunda bulunan Marmaray’ın Türk lojistik sektörüne çok önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Ayrıca, Genel Müdür Varlık; “Pandemi dönemiyle birlikte güvenilir, aynı zamanda kesintisiz ulaşım anlamında daha da önem kazanan demiryolu taşımacılığı, ülkemizde özellikle son dönemde gerçekleşen teknolojik yeniliklerin ardından, önümüzdeki dönemde de en çok tercih edilen alternatiflerden biri olacak. Ülkemiz ve sektörümüz adına stratejik öneme sahip Marmaray’ın taşımacılık için tam kapasite faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’nin ihracat ve ithalat süreçlerine, dolayısıyla ekonomimize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Bakalım gelecekte araba ve lojistik sektörlerinde ne gibi yenilikler ile karşılaşacağız. Ve bu yenilikler tedarik aşamalarını acaba olumlu olarak etkileyecek mi ? Bunları zaman gösterecek.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here