Otomotiv Pazarı Kısa Sürede 1 Milyon Satış Adedine Ulaşacak!

Otomotiv sektörü bu sene içerisinde hem tarihinin en kötü zamanlarını hem de en iyi zamanlarını bir arada yaşadı. Pandemi sürecinin başında üretim bantlarının durma noktasına gelmesi pek çok üreticiyi darboğaza soktu. Ancak üretimler yeniden başladıktan sonra karşılaştıkları talep patlaması firmaların yeniden toparlanmasına vesile oldu. Tofaş’ın CEO’su Cengiz Eroldu, pandemi döneminde yaşanan otomotiv pazarı hareketliliğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Otomotiv pazarında bu yılın sonu için beklentinin 800 bin satış seviyesinde olduğunu belirten Eroldu, 2015’teki 1 milyon satış adedinin çok uzakta olmadığını belirterek; “Otomotiv pazarının potansiyeli halen çok yüksek. Bu potansiyeli kullanarak, büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Egea Her Karoserde Lider

Ülkemizde kurların ve artan talebin etkisiyle artan sıfır otomobil fiyatlarına en son darbe de ÖTV zammıyla gelmişti. Değişen ÖTV matrahları sonrasında ulaşılabilir %50’lik vergi diliminde kalmayı sayılı model başarabildi. Bu modellerin en dikkat çeken ve en çok satış adedine ulaşanı ise Fiat Egea oldu. Fiat, Egea’nın bu başarısını göz ardı etmedi ve Egea makyajlı yenilenen versiyona kavuştu. Buna ek olarak Egea ailesine yeni Crossover versiyon katıldı.

Fiat Egea Ailesi

Hatchback modelin üstüne geliştirilen bu model 2021 yılından itibaren satışa çıkacak. Egea’nın başarısıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Eroldu; “Egea, 5’inci yılında pazarın en çok satılan aracı ve başarısını sürdürüyor. Bu başarıların hepsinin bir sebebi var. Tofaş olarak son 10 yılda 3 milyar dolar yatırım yaptık. Yani elimizi taşın altına fazlasıyla koymuş bir şirketiz. Bu yatırımların karşılığını alıyoruz. Hem otomobil hem hafif ticari araç üreten tek şirketiz. Çok hızlı, önemli ve yetkin bir Ar-Ge’miz var ve Ar-Ge’nin bizim başarımızdaki payı çok büyük. Ar-Ge’nin fabrikamızın içerisinde olması bugün dünyadaki OEM’lerde bile çok azdır. Ancak lüks markalarda görülebiliyor. Piyasadaki başarımızda, ürünlerimize yaptığımız hızlı modifikasyonlar ve pazara hızlı bir şekilde cevap vermemiz yatıyor” ifadelerini kullandı.

‘YÜZDE 50’LİK DİLİMDE TUTMAK İÇİN GEREKENİ YAPARIZ’

Egea’nın çok tercih edilmesinin altında yatan sebeplerden birisi de şüphesiz %50 vergi diliminde yer alması. Yeni Egea’nın fiyatları hakkında da ipucu veren açıklamasında Eroldu:

“Egea modelimiz ulaşılabilirlik ve kaliteyi bir arada sunuyor. Şu an için tüm versiyonlarımız yüzde 50’lik dilimde yer alıyor ancak kurlar böyle devam ettiği sürece fiyatların da yükselmesi ve dilimin değişmesi muhtemel. Bunun olmaması ve Egea’yı yüzde 50’lik dilimde tutabilmek için elimizden geleni yaparız. Gerekirse hükümet ile görüşüp matrahın yeniden düzenlenmesi için çalışmalar yaparız. Çünkü biz hem üretimle hem ihracatla hem de yatırımlarımızla bu ülkeye ciddi katkılar veriyoruz. Söz hakkımızın olabileceğini düşünüyorum” dedi.

2.El Fiat Egea İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here