Skoda Başarılı Satış Stratejisi ile Yüzde 195 Büyüdü

0
677

Ülkemizde uygun fiyata alınabilen en kaliteli araba olarak bilinen Skoda, 2021 yılı için ilk 3  aylık satış rakamlarını belirtti. Skoda’nın açıkladığı verilere göre; geçen yılın aynı ayına göre Skoda satışları %7.2 oranında arttı. Skoda Başarılı Satış Stratejisi ile %195 Büyüdü.

Skoda Başarılı Satış Stratejisi ile %195 Büyüdü

Çek Otomobil Üreticisi Skoda, 2021 yılının ilk 3 ayı içerisinde yapmış olduğu satış rakamının geçen yıldaki aynı döneme göre %7.2 artış gösterdiğini açıkladı. Şirketin satışlardan elde etmiş olduğu gelir % 4.1 artış ile 5.049 milyar euro’ya çıktı. Markanın bu süreç içerisinde üretim sayısı ise % 7.3 artış göstererek yaklaşık 240 bin adet oldu.

Yılın ilk 3 aylık döneminde üretici firmanın kâr oranı, önceki yıla göre %46.1 arttı. Skoda’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; bu yükselişin yılın 2. yarısında da devam edeceği belirtildi. Yeni nesil Fabia’nın piyasaya sürülmesi, yeni modellerin tanıtılması ve elektrikli SUV Enyaq iV’nin daha fazla pazarda tanıtılmasıyla Skoda’nın satışlarının önümüzdeki birkaç ay içinde artacağı da bildirildi.

Skoda Başarılı Satış

Şirket Batı Avrupa’da% 4,6 büyüme elde ederek 111.600 araç sattı. Almanya’da % 2.3 (geçen yılın aynı dönemine göre ikinci sırada), İtalya’da % 39.2, Fransa’da % 44.3, İspanya’da % 32.6 arttı. Belçika’da ise % 10.6 oranında büyüdü.

Skoda’nın Türkiye’deki büyümesi insanların ilgisini çekti. Çek üretici, Türkiye’de ilk dört ayda 12.042 adet otomobil satarken, otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre % 195,9 artış göstererek bu dönemde en büyük ikinci pazar payı artışı oldu. Dünya genelinde ilk çeyrekte markanın en çok satan modelleri Octavia (63.600 adet), Karoq (36.600 adet), Kamiq (34.700 adet), Kodiaq (33.300 adet), Fabia (25.800 adet) ve Superb (21.900 adet) oldu. . Elektrikli SUV Enyaq’ın satışları 500 adede ulaştı.

Skoda Başarılı Satış

Yeni Fabia MQB A0 Platformuna Sahip Olacak

Skoda firması araç güncellemelerinin bir parçası olarak Fabia’yı MQB A0 platformuna taşıyor. Kardeş araçları Seat Ibiza, Audi A1 ve Volkswagen Polo, Volkswagen’in son çıkan MIB 3.0 bilgi eğlence sistemine geçiş yaptılar. Bu sayede de araçlar teknolojilerinde önemli oranda artış yaşamış oldular. Bu nedenle Fabia’nın bazı versiyonlarının 6.5 inçlik bir bilgi eğlence ekranı ile geleceğini söylemek yerinde olur. Ancak bazı Avrupa ülkeleri için 8.0 inç ve 9.2 inçlik seçenekleri de barındırabilirler. Çünkü değişen otomobil beğenileriyle birlikte süper mini araçları tercih eden sayısı azalıyor. Bu da süper mini araçlar arasındaki rekabeti kızıştırıyor. Yeni temellerine rağmen, yeni Fabia’nın kabini mevcut aracınkine benzer boyutta olacak gibi duruyor. Skoda daha fazla araç duyanlar için halihazırda Scala’yı piyasaya sürdü. Bu nedenle markanın süper mini aracının boyutlarını büyütmek için hiçbir sebebi yok. Üst düzey Skoda kaynakları aracın yaz aylarında satışa sunulacağına dair sinyaller veriyorlar. Fiyatların ise 15.000 € gibi bir başlangıca sahip olacağı da konuşulanlar arasında.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here