Tam Kapanma Sonrasında Yolculuk Öncesi Tavsiyeler

0
864

T.C İçişleri Bakanlığı tarafından 26.04.2021 tarihinde yayınlanan ‘Tam Kapanma’ konulu genelge ile hali hazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine ek olarak 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek ülke genelini kapsayacak şekilde tam kapanma uygulaması başlatıldı. 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması otomobil severleri otomobillerinden ayırdı. Tam kapanma sürecinde birçok kişi kapanma sonrası için gezi rotası oluşturdu. Yolculuk planının sarkmaması ve aksilik yaşanmaması açısından yolculuğa çıkmadan önce aracın kontrol edilmesi gerekir. Bu yazımızda sizlere; tam kapanma sonrasında yolculuk öncesi tavsiyelerden bahsedeceğiz.

Tam Kapanma Sonrasında Yolculuk Öncesi Tavsiyeler

Covid-19 salgın sürecinde artan vakalar, tedbirlerin sıkılaştırılmasını beraberinde getirmişti. 17 günlük tam kapanma sürecinde birçok kişi kapanma sonrası için yolculuk rotası oluşturdu. Yolculuğa çıkmadan önce otomobilin kontrol edilmesi gerekir. Bu işlem için bir servise gitmek en doğru hareket olacaktır. Serviste kontrol edilecek noktalar;

  • Aracın ön takımı,
  • Tekerlek rulmanları,
  • Lastikler,
  • Motor soğutma sistemi,

Aracın Ön Takımı: Otomobilin hareket esnasında dönüş yapmasını sağlayan ön takım parçaları zamanla deformasyona uğrar. Eskiyen parçalarda boşluklar oluşur. Oluşan boşluklar yolculuk esnasında tıkırtı sesi oluşturur. Boşlukların artması büyük sorunları beraberinde getirebilir. Aracın ön takımında bulunan bazı parçalar hayati önem taşır. Hayati önem taşıyan parçalardan biri de rotildir. Rotilin arızalanıp yerinden fırlaması aracın kontrolünün kaybolmasına neden olur. Bu durum da kazaları kaçınılmaz kılar.

Tam Kapanma Sonrasında

Tekerlek Rulmanları: Tekerlek rulmanlarının sağlıklı çalışması yolculuğunuzun daha keyifli olmasını sağlar. Tekerlek rulmanları zamanla eskiyerek ses çıkarabilir. Çıkan ses oldukça sinir bozucudur. Çok nadir de olsa tekerlek rulmanı arıza yaptığında tekerin yerinden çıkma olasılığı vardır.

Lastikler: Yolculuğa çıkmadan önce lastikler kontrol edilmelidir. Lastiklere giren bir şey varsa çıkartılarak tamiri gerçekleştirilir. Lastiklere giren çivi türevi cisimler hava kaçırmayabilir. Ancak uzun bir yolculukta yerinden fırlaması keyfinizi bozacaktır.

Tam Kapanma Sonrasında

Motor Soğutma Sistemi: Otomobil ile yolculuğa çıkmadan önce bakılması gereken belki de en önemli bölüm motorun soğutma sisteminin çalışıp çalışmamasıdır. Aracın suyu kontrol edilir. Rolanti devrinde çalışmaya bırakılır. Hararet göstergesi kontrolünde motorun ısınıp soğuması kontrol edilmelidir. Duruma göre sensör ve termostatın değişimi sağlanabilir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here