Renault Clio 4 Üretimi Sonlandırıldı

0
2569

Ülkemizde f/p anlamında en çok tercih edilen markalardan biri olan Renault, Oyak Renault tesisinde 2011 yılından bu zamana Clio üretimi gerçekleştiriyor. Son zamanda gelen açıklama ile Bursa’da bulunan tesiste Renault Clio 4 üretimi sonlandırıldı. Clio 4 üretiminin sonlandırılması ile birlikte bantlar Clio 5 ve Yeni Clio Hibrite kaldı. Renault, 11 Mayıs’ta üretimini durdurduğu Clio 4 model araçtan son 10 yıl içerisinde toplamda 2 milyon 11 bin 881 adet üretim sayısına ulaştı.

Renault Clio 4 Üretimi Sonlandırıldı

Türkiye şartlarında çok sevilen ve birçok kişi tarafından tercih edilen Clio 4, Fransa’da en çok satılan araç olarak kayıtlara geçti. Avrupada ise en çok satılan 2. araç oldu. Türkiye’de üretilen Clio 4; Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya başta olmak üzere 52’den daha çok ülkeye gönderildi.

Clio 4 üretiminin sonlandırılmasının açıklandığı törende konuşan Oyak Renault Araç Fabrika Direktörü Murat Taşdelen açıklamasında; “Türkiye’de ve dünyada satış rekorları kıran Clio’nun dördüncü neslinin üretimini sonlandırıyoruz. Yerini tamamen yeni nesline bırakan Clio 4, yıllar boyunca hem Renault Grubu’nun hem de Oyak Renault’nun yüz akı oldu. Ülkemizde de en çok satılan modeller içinde hep en üst sıralarda yer aldı. Kasım 2011’de fabrikamızda üretime başladığımız ve 10 yıla yakın aralıksız sürdürerek iki milyondan fazla adete ulaştığımız Clio 4 üretimini sonlandırırken, Renault Grubu’nun elektrikli araçlara geçiş stratejisi doğrultusunda, yüksek teknoloji barındıran Clio 5 ve Clio 5 Hibrit’in üretimine başarıyla devam ediyoruz.“ dedi.

renault clio 4 üretimi

Oyak Renault’ta üretimi gerçekleştirilen modeller; Yeni Clio, Clio Hibrit, Megane Sedan bunlardır. Ayrıca modellerde kullanılan motor ve mekanik parçaların üretimi yapılıp yurt dışına da gönderimi sağlanmaktadır.

Yeni Renault Clio Hakkında Övgüler Tam Gaz Devam Ediyor!

Renault Clio ödüllere doymuyor. Türkiye’de OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilen ve dünyaya ihraç edilen Yeni Renault Clio “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı“ kriterleri çok önemlidir. Göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmede rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş Yeni Clio Türkiye’de Yılın Otomobili

renault clio 4 üretimi

hakkında şunları söyledi: “Otomotiv Gazetecileri Derneği üyelerinin oylarıyla Yeni Clio’nun Türkiye’de Yılın Otomobili seçilmesinden dolayı çok gururlu ve mutluyuz. OYAK Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen bu otomobilin arkasında milyonlarca Euroluk bir yatırım ve binlerce insanın istihdamı ile gerçekleşti. Türk mühendis ve işçisinin emeği oldukça fazla. Türk halkının beğenisini kazanan Yeni Clio başarısını rakamlarla da kanıtladı. Bu unvan ve bu ödülü, sorumluluğunun bilincinde olarak layığıyla taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın. Ayrıca bu kıymetli ödülü ikinci kez almaktan dolayı da son derece mutluyuz. OGD’nin 5 yıldır düzenlediği bu hakkaniyetli ve mükemmel organizasyon için başta Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık’a, Yönetim Kurulu’na ve üyelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yeni Renault Clio

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here