Mazda Skyactiv X-Şaşırtıcı Bir Araç!

0
7702
Mazda Skyactiv X Prototipi

Türkiye’ye Mazda Skyactiv X ne zaman gelecek? Otomobil tutkunları için bu sorunun yanıtı önemli. Bununla beraber özel otomobillere meraklı kişiler Mazda Skyactiv X yakıt tüketimi nasıl ya da Skyactiv X fiyat bilgisi nasıl gibi soruların yanıtlarını da arıyor. Biz de bu arayıştan yola çıkarak keyifli bir Mazda Skyactiv X motoru incelemesi yaptık. İşte 2018 Mazda Skyactiv X hakkında detaylar.

Mazda Skyactiv X Prototip Mazda Skyactiv X Modeli

Önce Mazda Skyactiv X ne zaman gelecek sorusuna yanıt verelim: Mazda Skyactiv X mdoeli 2019’da trafiğe çıkacak. Mazda Skyactiv X Türkiye’ye ne zaman gelecek, sorusunun yanıtı da biraz belirsiz ama muhtemelen 2019’un sonuna doğru.

Mersinin Tersine!

Bizde bir laf vardır “millet gider Mersin’e, sen gidersin tersine” diye. Şimdi bu lafı neden mi ettik; Bildiğiniz üzere dünya otomobil markalarının neredeyse tamamı benzinli ve dizel motoru terk etme çabasında. Hepsi hybrit ve elektrikli motora ciddi yatırımlar yapıyor. Pek çok araştırma 2025’ten sonra dizelin yok derecesine geleceğini ve benzinli araç sayısının da epey azalacağını öngörüyor. Hatta Avrupa’da birer ikişer dizel araçların toplatılması da bunun işareti. Üstelik devletler elektrikli ya da hybrit araçlara bu kadar teşvik sunarken, yakıt fiyatları bu kadar yüksekken,  çevre bu kadar kirlenmişken olması gereken de bu gibi görünüyor. Ama bazen bazı şeyleri kesin ve net bildiğimizi sanırız da aslında gerçekler bambaşka detaylar da içeriyordur ya. Bu, benzinli-dizel/ elektrikli-hybrit konusunda da biraz öyle bir durum var gibi. Hatta geçtiğimiz aylarda Elektrikli Araçlar Gerçekten İyi mi başlıklı bir haber yapıp bu konuya değinmiştik.

Mazda Skyactiv X PrototipiAlışılmışa Meydan Oku!

Gelelim “Mersin-tersi” konusuna. İşte, tüm dünya otomotiv endüstrisi, elektrikli ve hybrit araç teknolojisine yatırım yapıp gücünü buraya kaydırırken Mazda, tam tersini yapma kararı almış. Mazda, yaptığı bir araştırma ile 2035 yılına gelindiğinde benzinli ve içten yanmalı motorlu araçların pazar payının %84’üne sahip olacağını görmüş. Hatta bu projeye şöyle bir isim de vermişler “alışılmışa meydan oku”

Mazda Skyactiv X Motoru Nasıl?

Benzinli ve içten yanmalı motoru ile gurur duyan Mazda Skyactiv X, gerçek bir performans otomobili. Burada çok teknik bir açıklamaya ihtiyacımız var. Bu açıklamayı da Otohaber Dergisi Nisan sayısından alıyoruz.

Dizel gibi çalışabilen benzinli motor. Yani hava-yakıt karışımını dizel motorlar gibi yüksek sıkıştırma ile patlatan yüksek güç ve tork elde ederken az yakıt tüketen bir motor. Motor silindiri içinde karışımı tek noktadan buji ile başlatmak yerine bir kaç yerde aynı anda başlamasını sağlamak. Kıvılcım Kontrollü Sıkıştırmalı Ateşleme teknolojisini kullanarak benzinli ve dizel motorun avantajlarını bir araya getiren üstün bir teknoloji çıkmış ortaya.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here