Hyundai Tiger X Adlı Konsept Aracını DuyurduHyundai Tiger X Adlı Konsept Aracını Duyurdu! Hyundai, Tiger X adlı konsept aracını Kaliforniya’da bulunan New Horizon Stüdyolarında geliştirdi. 2020 yılında kurulan stüdyonun ve konseptin amacı; Silikon Vadisi ve benzeri diğer inovasyon merkezlerinden gelen araştırmalarla UMV araçları geliştirebilmektir. Hyundai’nin amacına göre Tiger X, kargo teslimatı ve acil durumlarda yardım paketlerini teslim etmek için tasarlanmıştır. Araç, adeta 4 ayaklı hayvan gibi yürüyebilir olması sayesinde en zorlu doğa ve yol şartlarında rahatlıkla ilerleyebilecektir. Ayrıca taşıdığı yüklerin zarar görmemesini sağlayabilmektedir.

Hyundai Tiger X’in tekerlek sistemiHyundai Tiger X Adlı Konsept Aracını Duyurdu

Aracın en dikkat çekici özelliği tekerlek ve süspansiyon sistemidir. Araç normal konumdayken, tıpkı diğer arazi ve dört çekişli araçlar gibi çalışmaktadır. Fakat süspansiyon ve tasarımı açıldığı zaman aracın gerçek yeteneği ortaya çıkmaktadır. Yol şartlarına daha uyumlu olabilmesi için aracın tekerlek ve amortisör sistemleri, birbirileriyle bağımsız olarak çalışmaktadır. Ayrıca TIGER X, Hyundai’nin 2019’da piyasaya sürülen ve benzer aracı olan Elevate ile aynı özelliklere sahiptir.

Geleceğin Uzay Aracı Hyundai Tiger X Adlı Konsept Aracını Duyurdu

X-1, TIGER’ın ilk sürümüdür ve X modeli deneysel bir araçtır. Hyundai, aracın yazılımında AutoDesk markasıyla birlikte çalışmaktadır. Bu sayede TIGER X, yazılım konusunda mükemmele yakın olacaktır. Hyundai aracı yaparken “zorlu yollara kargo ve yardım ulaştırma” düşüncesini kullansa da bir gün TIGER X’in diğer gezegenlerin yüzeylerini ve hatta Ay’ı keşfetmek için kullanılabilmesi planlamaktadır. Sonuç olarak Hyundai, TIGER X adlı aracını gelecek yıllarda etkili projelerde kullanacaktır.

İkinci El Hyundai İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here