Sahilde yürüyüşe çıktığınız zaman veya kaldırımda güvenli bir şekilde hedefinize gitmek istediğinizde yanınızdan geçen kiralık scooterlardan bıktınız mı? Ya da üzerinde sürmeyi bilmeden ilerlemeye çalışan insanların size çarpmasından korkuyor musunuz? O halde “Trafiğin Yeni Sorunu Kiralanabilir Elektrikli Scooterlar!” adlı yazımı okumalısınız.

Trafiğin Yeni Sorunu Kiralanabilir Elektrikli ScooterlarBildiğiniz üzere kısa bir süre önce özel şirketler ve girişimciler sayesinde şehir içindeki mobiliteyi artıracak ve trafikten kurtulmamızı sağlayacak kiralanabilir elektrikli scooterlar devreye girdi. Trafik ve toplu taşımadan kurtulmak için son derece yararlı ve mantıklı bir fikir olsa da sistem ve uygulama zaman içinde tehlikeli boyutlara ulaştı. Düşük ücretlerde büyük eğlenceler sunduğu için insanlar tarafından sahiller ve parklarda bol bol kiralanmaya başlandı. Fakat elektrikli scooterları kiralaması ve ulaşması kolay olunca acemi sürücüler, çocuklar ve bilinçsiz insanların ellerine düştü. Eğer sahil yolunda 10 dakikalık bir yürüyüşe çıkarsanız, yanınızdan vızır vızır geçen, iki kişi binmeye çalışan ve karşısında insan görünce kitlenip, panik olan sürücüleri rahatlıkla görebilirsiniz. Bu insanlar kazaya davetiye çıkarması yetmiyormuş gibi yürüyüş yapan veya sahilde eğlenceli vakit geçirmek isteyen insanlarında canlarını sıkmaktadırlar. Kiralanabilir elektrikli scooteler sıkı denetimler ve kurallara sahip olduktan sonra insanlar ve şehir trafiğini azaltma konusunda daha başarılı olabileceklerdir.

Elektrikli scooter kiralamak isteyenlerin bilmesi gerekenler

Kiralık scooterlar, normal bir motosiklet kadar zevklidirler. Fakat sürmeyi bilmeyen insanlar, direkt olarak araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde sürmeye çalıştıkları zaman kazalara davetiye çıkarmaktadırlar. Bildiğiniz üzere scooterların hız limitleri, kiralayan şirketler tarafından düşürülmüştür. Fakat acemi bir sürücü 10 kilometre hız ile paniklediği zaman hız tüneline girmiş gibi hisseder ve ne yapacağını bilemez. Özellikle scooter kazalarına davetiye çıkaran en büyük sorun; panikleyip, gaz kolunu takılı tutmaktan kaynaklanmaktadır. Kiralayan sürücülerin kask ve koruyu ekipman giymesi zorunlu olmalıdır. İnsanlar yürüme hızında düştüklerinde bile yaralanabilirler. Özellikle 15 km/s’de giden araçlar kaza anında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilirler.

Etkili eğitim sistemi

Trafiğin Yeni Sorunu Kiralanabilir Elektrikli Scooterlar

Sistem ve kiralayan şirketler ürünlerinin güvenlik tedbirlerini, kontrollerini ve kullanıcı için uyarıcı/hatırlatmaları yapmaktadır. Fakat bilinçsiz sürücüler, kuralların birçoğuna uymamaktadırlar ve bu sürücüler, insanlar tarafından şikayet edilememektedir. Kullanıcılar elektrikli scooterları kiralamak istedikleri zaman etkin ve etkili eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Bir araba veya motosiklet eğitimi kadar yoğun olmasa da kısa ve bilinçlendirici eğitimlere sahip olmadırlar.

Sertifika ve lisans

Bir sürücüyü kontrol etmekteki en etkili sistem ehliyet sistemidir. Kullanıcılar sürüş lisansı ve benzeri sertifikalara sahip oldukları zaman daha fazla sorumluluk duygusuna sahip olurlar ve daha rahat denetlenebilirler. Ayrıca ehliyet ve sertifika sistemleri, yeni yasa ile gelmesi planlanan plaka zorunluluğu sayesinde kötü ve bilinçsiz sürücülerin kullanımına engel olunabilecektir. Trafiğin Yeni Sorunu Kiralanabilir Elektrikli Scooterlar, bilinçli sürücülerin elinde güvenli, pratik ve çevre dostu olsa da bilinçsiz sürücülerin elinde büyük tehlikelere davetiye çıkarmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here