Çip Krizi Devam Ediyor: Mustang ve Camaro Üretimi Durdurdu!

0
1476
Mustang ve Camaro Üretimleri Durdurdu

Otomobil endüstrisini etkilemeye devam eden parça tedarik sorununun etkileri devam ediyor. Mikroçipler, bilgisayardan telefona, telefondan otomobile, elektrikli cihazların en önemli ve en pahalı parçasıyken, salgın sırasında teknolojik cihaz talebinin karşılanamadı. Otomobil sektörünün devlerinden Mustang’in üreticisi Ford ve Camaro’nun üreticisi General Motors tedarik sorununun üstesinden gelmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Mustang ve Chevrolet Camaro‘nun üretildiği, ABD eyaleti Michigan‘da üretimi durdu. Haberi duyuran haber ajansı, her iki şirket içinde fabrikanın bir hafta süreyle askıya alındığını duyurdu.

Cadillac CT4 ve CT5 Modellerinin de Üretim Duraklatıldı!

ford fabrika

Ford sadece Mustang‘i Flat Rock Montaj fabrikasında üretse de, sorun özellikle General Motors’u  çok zor duruma soktu. General Motors, diğer tesisi olan Lansing Grand River Assembly’i de kapatmak zorunda kaldı. Bu da, hepsi aynı platforma dayanan sedanlar; Cadillac CT4 ve CT5’in üretimlerini de durdurmak zorunda kaldığı anlamına geliyor.

Camaro İçin Sorun Çip Krizi Değil!

cavaro

Ford, yalnızca Mustang‘i ürettiği Michigan’daki Flat Rock fabrikasının bir haftalık üretimin duraklamasının sebebini yarı iletken parça tedariğinde yaşanan sıkıntı olduğunu belirtti. Fakat General Motors, Camaro’nun üretimi için hangi parça tedarikinde sorun yaşadığını spesifik olarak belirtmedi. Herkes bir açıklama beklerken, şirketin sözcüsü olan Dan Flores, çip krizi akla gelen ilk neden tedarik problemi olsa da bunun çip sıkıntısıyla bir alakası olmadığını belirtti. Ford, daha önce Mayıs 2021’de de kısa süreliğine yine üretimi durdurmuştu.

Otomobil Satışları İlk Çeyrekte %16 Düştü!

Çip Krizi

Dev otomobil üreticileri, parça tedarikiyle boğuşuyor. Korona virüs salgınının neden olduğu düşük stok ve çalışmaların duraklatıldığını biliyoruz. Üretimini kısıtladığı otomobil sektöründe satışlar ilk çeyrekte %16 düştü.

Mustang ve Camaro yeni siparişler için çok uzun süre beklemeye gerek olmadığını söyledi. Üretim kesintisinin sadece bir hafta olarak planladıklarını da ekledi.

2. El Ford Mustang Fiyatları ve İlanlar

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here