1935 Duesenberg SSJ, döneminin en iyi olan araçlarından bir tanesiydi. Bugün ise klasik model düşkünlerinin ilgi ve merak konusu durumunda… Duesenberg modeli J üzerinden bilgi vermeye başlayacak olursak, bu lüks otomobil Duesenberg tarafından yapılmıştır. Bu arabanın yapılmasındaki amaç ise dünyadaki en lüks modeller ve en güçlü olan arabalar ile bir rekabet içerisine girebilmesidir.

Bu amaçla tasarlanmış ve üretilmiş olan Duesenberg araba, bu doğrultuda 1928 senesi itibariyle piyasaya tanıtılmıştır. Bu dönem, tam olarak “Büyük Buhran”ın yaşandığı borsa kazasından tam bir sene kadar öncesine denk gelir. 1932 yılının ardından bu modele eklenen güçlendirici bir kompresör ile Model J, tam olarak 1937 yılına kadar satılmaya devam etmiştir.

Duesenberg’in SSJ Modeli

Duesenberg’in SSJ modeli, halk tarafından J kompresörlü kısa dingil olarak ifade ediliyordu. Üretildiği ve piyasaya sunulduğu dönem içerisinde, tabiri yerindeyse “döneminin en iyileri” arasında yer alan bu Duesenberg modeline dair teknik özellikler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • J kompresörlü kısa dingili, 125 (3200 mm kadar) ekstra bir kısa dingil mesafesi sunar.
  • Çift karbüratörlü motoru vardır.
  • Aracın egzoz monifoldu iki ayrı kola ayrılacak şekilde tasarlanmıştır ve bu iki kolun her bir tanesi de yine iki dala sahiptir.
  • Ayrıca aracın manifoldu, Duesenberg SSJ modeline özel olarak geliştirilmiştir.
  • Bu modelin üretildiği iki tane merkez imalat şirketi vardı ve bu iki merkezde iki tane Roadster vücutları tasarlandı: Indiana, Connersville.
  • Aracın arka kısmında kısa dingil açıklığı bulunuyordu ve burada harici bir yedek lastiği vardı.
  • Aracın arka lambaları, yuvarlak biçimindeydi.
  • İlk “SSJ” model, aktör Gary Cooper’a 1935 senesinde satıldı. Bir diğer müşterisi ise aktör Clark Gable oldu. 1936 senesine kadar Holywool Hills’de bu iki aktör birbirleriyle yarış eder durumdaydı.
  • SSJ modelin bir diğer özelliği ise Supercharged motorlu olması ve özel kısa şasi modelinin olmasıydı.

Bugüne Kadar Satılmış En Pahalı Amerikan Duesenberg SSJ!

Bugüne kadar satılmış en pahalı Amerikan otomobili, 1935 Duesenberg SSJ! Gary Cooper’a ait olan 1935 Duesenberg SSJ modeli, en pahalı olan Amerikan otomobili olarak biliniyor. Bugüne kadar açık artırma üzerinden satılmış olan en değerli ve en pahalı savaş öncesi otomobili olarak da gösterebilmek mümkün… Söz konusu açık artırmada ise bu model, tam olarak 22.000.000 $ üzerinden bir rakam bularak bir rekora imza atmış oldu.

Gary Cooper adındaki şahsa ait olan ve bahsi geçen açık artırmada satılan 1935 Duesenberg SSJ, 2010 Goodin Pebble Beach otomobil müzayedesinde bir dünya rekoruna imza atarak 22 milyon dolar değerinde satıldı. Bu rakam, bir açık artırma satışı işleminde savaş öncesi bir otomobil için bugüne dek ödenmiş olan en yüksek ücrettir.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here