Opel Manta 50. Yaşını Kutluyor!

2
4076

Opel markasının çok sevilen Manta modeli 50. yaşını kutluyor.  İsmini manta balığından alan Opel Manta 50 yaşında.

1Opel Manta’nın Tarihi

Opel Manta ismini hızlı ve dinamik yapısıyla uyumlu vatozlar ailesine mensup balık cinsinden alıyor. Modelin logosu tasarımcıları tarafından manta balığından esinlenerek yapılmış.

Opel’in Amerikalı tasarımcı Gallio’un o zamanlarda yaptığı açıklama şöyle; “Bu modelin isminin Manta olmasına karar vermiştik. Hayvan isimleri o yılların ruhuna çok uygundu. ABD pazarında Ford Mustang ve Corvette Stingray gibi son derece başarılı örnekler vardı. Aslında Manta da benzer ruh ve karakteristiğe sahip bir Avrupalı otomobildi. Otomobilimize bir logo tasarlamak için 10 gün vaktimiz vardı. Ancak uygun logoyu yaratmak ve tasarlamak için uygun malzeme elimizde yoktu.” sözlerine yer vermişti.

Opel Manta

2Baltık Denizi Kıyısında Tanıtıldı

Opel Manta, 1970 yılında, Eylül ayında Almanya’nın Baltık Denizi kıyısında bulunan Timmendorfer Strand’da tanıtıldı. O dönemin kullanıcıları özgün tasarımlara ilgi duyuyordu. Opel Manta modeli özgün tasarımıyla kullanıcıların dikkatini çekmişti. İlk yılda 498.553 adet üretilen modelin sadece 56.200 adet Almanya’da satılmıştı.

En yeni Opel ilanlarına bakmadan geçmeyin!

3Opel Manta, 1972 Yılında Daha Lüks

1972 yılında daha lüks donanımlı Manta Berlinetta ile ürün gamına dahil edildi.

Modele dahil edilen lüks donanımlar şöyle;

  • Spor direksiyon
  • Isıtmalı arka cam
  • Halojen far
  • Elektrikli cam fıskiyesi
  • Vinil tavan kaplamasından oluşuyor.

4Manta A ve Manta B

Manta modeli, Manta A ve Manta B iki nesli ile kullanıcıları tarafından severek kullanılmış. Bir milyon adetten fazla üretilmiş.

Manta A beş yıl boyunca “Holiday”, “Plus”, “Swinger” ve “Summer-Bazar” ve son olarak “Black Magic” gibi özel versiyonlar ile satışa sunuldu.

Manta B iki ayrı versiyona sahipti. Biri coupe gövde tipindeyken diğeri hatchback görünümlü Combi-Coupe CC’idi. Manta B de platform, yürüyen aksam ve motorlarını Ascona ile ortak kullandı.

Manta B “Manta 400 ”, “GSi Exclusiv” gibi özel versiyonlar ile satışa sunuldu.

Opel Corsa Test Sürüş İzlenimleri

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here