Opel Manta’nın Elektrikli Konsepti İle Tanışın. Klasik otomobil tasarımlarının yeniden revize edilmesi aktarma organlarının elektrikli bileşenlerle değiştirilmesi son zamanlarda bir trend haline gelmiş durumda. Eskiden hayranlıkla baktığımız ancak zamanın geçmesi ve otomobil tasarımlarının kendini sürekli ileriye taşımasıyla unuttuğumuz bu otomobiller artık dönemin şartlarına ayak uyduruyor.

Opel Manta Birçok Otomobilden Esintiler Veriyor

Opel Manta 1970 yılından 1988 yılına kadar uzunca süre üretimde kalmış arkadan çekişli bir coupe’dir. Görünümü itibariyle aile arabası Falcon, Mustang ve Capri gibi modeller ile benzemesi dikkat çeken özellikleri arasında. Şimdi ise kendisine yeni bir kimlik buldu ve modern görünümü ve yeni kalbinin tadını çıkarıyor.

Etkileyici Far ve Jant Tasarımları Harika Görünüyor

İsterseniz biraz da Opel Manta’nın Elektrikli Konsepti versiyonunu konuşalım. Araç güncellendikten sonra eski kimliğinde yazan ismi Opel Manta GSe ElektroMOD ile değiştirildi. Bu isim de Elektro kelimesi 50 yıl önce elektrikli araç yarışları için üretilmiş Dünya rekoru kıran Opel Elektro GT’nin anılması için kullanılmış.

Opel Elektro GT
Opel Elektro GT

Otomobil görünüm korunarak aracın karakteristik detaylarına zarar vermeden güncellendi. Dış kısımda en dikkat çeken detay aracın far tasarımı ve jant tasarımı oldu. Opel Manta’nın Elektrikli Konseptinde Far tasarımı ve bazı detaylar Opel’in 2018 yılında çıkan Opel GT X Experimental’den esintiler veriyor.

Opel Manta’nın Elektrikli Konsepti Manuel Olarak Kullanılacak

Siyah bir şekilde kaplanmış kaputun altında bir motor yok. Elektrikli otomobillerde motorlar genellikle arka tarafta oluyor. Arka tarafta konumlanmış elektrikli motor 147 beygir güç ve 255Nm tork üretiyor. Klasik Manta modeli de tıpkı yeni güncellenmiş otomobil gibi arkadan itişliydi.

Buna ek olarak araçta beklemediğimiz bir detay çok özenle korunmuş. Genelde elektrikli araçlar otomatik vites olur ancak Opel Manta’nın Elektrikli Konsepti için 4 vitesli şanzıman araçtan kaldırılmamış. Bu çok önemli bir detay. Bunun yanında araçta 31 kWh kapasiteye sahip lityum-iyon bataryaya yer verilmiş. 200 km menzil sağlayan batarya

Opel Manta’nın Elektrikli Konseptinde ön kısmında yer alan panel aslında bir LED ekran. İçten yanmalı motorlarda o kısımda genelde havalandırma ızgaraları olur ancak elektrikli otomobillerde buna gerek yoktur. Opel’de çeşitli mesajların ön panelden yansıması için böyle bir ekran yapmış. Bu ne kadar gerekliydi bilemiyoruz. Ancak aracın ikinci bir örneğinin olmadığını bu özelliklerin hala etkileyici olduğunu kabul edebiliriz.

Opel Manta’nın Elektrikli Konsepti için iç kısmına gelecek olursak burada da bizi sade ancak aynı zamanda teknolojik bir kokpit karşılıyor. Bu araçta gösterge paneli dahil her şey dijital bir ekrana sahip. Gösterge paneli 12” bilgi eğlence ekranı ise 10” olarak tasarlanmış. Direksiyon simidi bu modern teknolojik aksamların yanında Retro bir görünüme sahip olsa da bu aracın genel görüntüsü ile gaye uyumlu olmuş. Araçta manuel şanzımandan bahsetmiştik. Buna karşılık araç bulunan vites topuzu da aracın spor koltukları ve iç mekan ile uyum konusunda biraz sekteye uğrasa da iç mekanda bulunan diğer detayların birbiri ile uyumu bu açığı kapatıyor.

Peki siz bu konsept aracı nasıl buldunuz? Yorumlarınız bizim için değerli 😊

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here