Yakın zamanda PSA Grubu’na satılan olan Opel, tüm dünyada yarattığı bu güveni, ürettiği kaliteli otomobillere borçlu. Ülkemizde de çok tutulan Opel modelleri, hem ikinci elde hem de sıfır araç satışlarında ülke ekonomisi ve tüketim bozukluğu yüzünden düşüş yaşayan bir pazar payına sahip. 1990lı yıllardaki başarısını yakalamaya çalışan Opel, Corsa modeli ile B segmentinde güçlü bir ivme yakaladı. Bir liftback olan Insignia Grandsport modeli ile D segmenti içerisinde bir rekabete katılan Opel, bakalım eski başarısını kazanabilecek mi?

Opel Insıgnia Grand Sport 1.6 lt 136 HP AT6 Test Sürüş İzlenimleri
Ona kırmızı çok yakışıyor.

Opel Insignia Güvenlik Testlerinden 5 Yıldız Aldı

D sınıfının en şık marka model kombinasyonlarından biri olan Opel Insignia, konforlu olduğu kadar güvenli de. 2017 Haziran ayında çarpışma testlerine tabi tutulan yeni Opel Insignia, başarılı sonuçlar elde etti. Testler, bilindiği üzere, yetişkin yolcu güvenliği, çocuk yolcu güvenliği, yaya ve güvenlik donanımları olmak üzere dört farklı aşamada yapılıyor. EuroNCAP testlerine giren model, yetişkin güvenliğinde 93%, çocuk güvenliği konusunda 85%, yaya güvenliğinde 78% ve son olarak güvenlik ekipmanları ile 69% puan alarak 5 yıldızı almaya hak kazandı.

Opel Insıgnia Grand Sport 1.6 lt 136 HP AT6 Test Sürüş İzlenimleri
Akaryakıt fiyatları, vergilendirme ve otomobil fiyatları bu kadar yüksek olmasaydı 2.0 turbo benzinli ZF şanzımanlı modeli gözüm kapalı alırdım. Daha ne isteyebilirim acaba?

2017 Yılında Opel Insignia Grandsport Oldu

Opel’in binek segmentte sunduğu Insignia, L şeklindeki LED ışıklandırma ve güçlü motor ile kullanıcıyı etkilemeyi başarıyor. Yeni Insignia’da aks mesafesi biraz daha uzamış ve yükseklik azalmıştı. Ayrıca ağırlığı da önemli ölçüde azalan araç, çok daha sportif bir liftback görünümü aldı. Yine son model Insignia Grandsport modellerinde iç hacim de genişledi. Yenilenen Opel Insignia hakkında daha fazla bilgi edinmek için Opel İnsignia Test Sürüşü içeriğini okuyabilirsiniz.

Insıgnia grandsport
Gece mavisinin de oldukça yakıştığı model oldukça agresif duruyor.

2020 Model Insignia Grandsport

Opel markasının General Motors tarafından PSA’ya satılmasıyla beraber Insignia Grandsport makyaj gördü. Gündüz farlarının üst taraftan alt tarafa taşınması ile sportif görünümün azaltılıp premium hissinin arttırıldığı model, emisyon standartlarını sağlayan PSA motorları ile donatılacak. Henüz ülkemizde satışı bulunmayan makyajlı model geldiğinde üvey kardeşi Peugeot 508 modeli ile birlikte D segmentinde tatlı bir rekabet yaratabilir.

Insignia Grandsport5
Gündüz farları göz damlası gibi duruyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here