2017 Opel Insignia 1.6T AT Grand Sport: Detaylı İnceleme

0
10531
2017 opel insignia

Opel İnsignia fiyatı, performansı, yakıt tüketim alışkanlaığı ile çok konuşulmuştu. Araç, hem sedan sevenlerin çok ilgisini çekmiş hem de araca mesafeli bir tüketici kitlesi oluşmuştu. Şimdi yeni yani 2017 Opel İnsignia ile durum biraz değişecek gibi.

Hayalinizde ikinci el İnsignia almak ya da sıfır kilometre İnsignia’lardan birine sahip olmak varsa arabam.com ilanlarını inceleyebilirsiniz. İkinci el Opel İnsignia ilanları size, İnsignia fiyatları hakkında ve aracın piyasadaki talebi hakkında fikir verebilir. Ayrıca Galeriden ilanlara bakıp sıfır Opel İnsignia kampanyalarını da inceleyebilirsiniz.

Opel İnsignia tasarımı ve donanım özellikleri başından beri ilginizi çekiyorsa bu araç hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ve Opel modellerini daha yakından tanımak için arabam.com Opel marka test sürüşü içeriklerini okuyabilirsiniz.

Opel Insignia hakkında söylenecek ilk söz bu aracın Vectra yerine üretilmeye başlanan bir model olduğudur. Vectra’nın nesle göre sade ancak şık çizgilerine kıyasla Insignia tasarımı ilk neslinden itibaren dinamik bir tasarımla karşımıza çıktı.

Yeni İnsignia modelinde de durum farklı değil. Insignia, Opel’in en iddialı çizgilere sahip otomobili. 2017 Opel İnsignia tasarımında Monza Concept’ten ilham alınmış. Önden arkaya bakıldığında oldukça iri bir otomobil olduğu belli olan Insignia, büyük farları, büyük ızgarası ve geniş çamurlukları ile dikkat çekiyor. Aracın arka tasarımında ise farlarla uyumlu büyük stoplar fark ediliyor.

Ancak Insignia’nın yeni neslinde tasarım anlamında en önemli yenilik karoser yapısında. Eski neslinde sedan bir otomobil olan Insignia, artık liftback gövde tipiyle üretiliyor. Yeni nesilde sedan model olmayacak, liftback ve station wagon gövde seçenekleri tüketicilere sunulacak. Bu da sedan modelleri seven Türk tüketicisinin alışkanlıklarına ters bir durum olsa da motor-şanzıman kombinasyonlarıyla bu olumsuzluğun satış adetlerine yansımayacağı düşünülüyor. Opel Insignia Grand Sport ismiyle satılan yeni nesil öncüsüne kıyasla çok daha heybetli olduğu için dikkat çekme konusunda herhangi bir eksikliğe sahip değil.

İç Mekan

Opel Insignia iç mekan genişliği konusunda ilk neslinde eleştirilen bir modeldi. Özelikle aracın büyük boyutlarına rağmen arka koltuktaki diz mesafesi ve yükleme alanı rakiplerinden geri kalıyordu. Yeni modelde ise Opel bu iki alanda da iyileştirmeler yapmış ve sonuçta da 2829 mm’lik dingil mesafesi sayesinde oldukça geniş bir arka koltuk ve 490 litrelik bagaj alanı elde edilmiş. Bagaj kapasitesi hala rakiplerinden geri kalsa da liftback yapı sayesinde bagaja yükleme yapmak çok kolay.

Aracın orta konsolunda ana hatlar korunurken düğme ve şalter sayısı azalmış. Ortada konumlandırılan dokunmatik ekrandan araçla ilgili pek çok bilgiye ulaşmak mümkün.

Sistemin çalışma hızı ve kapasitesi de yerini aldığı üniteye göre yüksek. Buna karşılık hala koyu renklerin hakimiyetinde olan iç mekanda ferahlık hissi zayıf. Kullanılan malzeme kalitesinde artış görülürken işçilik de bazı noktalar dışında gelişim göstermiş. Opsiyonel olarak alınabilen masaj fonksiyonlu ön koltuklarla özellikle trafikte büyük konfor sunan Insignia’nın iç mekanı ilk nesline göre büyük gelişim göstermiş.

Motor

2017 Opel İnsignia motor konusunda oldukça iddialı olacak.

Öncü modelinde turbo destekli benzinli ve dizel motorlarla tercih edilen Insignia, artık daha çok dizel motorla satın alınacak gibi duruyor. Tüketicilerin daha çok tercih ettiği dizel-otomatik kombinasyonlu versiyonu olan Insignia’nun bu motoru daha önce de kullanılıyordu. 136 HP güç üreten 1.6 litrelik motor 6 ileri oranlı otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Sadece önden çekişli olarak alınabilen Insignia bu kombinasyonla 100 km’de fabrika verisi ortalama 5.1 lt yakıt tüketiyor. Reel kullanımlarda ise bu rakam 5.9 lt seviyesine yükseliyor ki bu bile hala çok iddialı bir sonuç.

Alt devirlerde hızlanma isteği konusunda biraz ağırkanlı olan motor, turbonun devreye girmesiyle ihtiyaç duyulan gücü sorunsuz sunuyor. Vites geçişlerinde motorla şanzımanın uyumunun yüksek olması sayesinde kullanım esnasında sürücüye sağlanan konfor da artıyor.

İlk çalıştırmalarda biraz sarsıntılı ve gürültülü olan motor ısınmasıyla birlikte bu olumsuzluklardan kurtuluyor.

Güvenlik

Opel Insignia ilk nesliyle 2008 yılında Euro NCAP çarpışma testine alınmış ve o dönem testi 5 yıldızla tamamlamıştı.

2009 yılında yeniden teste alınan model yine 5 yıldızla güvenlik konusunda eksiksiz olduğunu kanıtladı. Güncel model ise henüz Euro NCAP çarpışma testine alınmadı. Aracın standart donanımında ABS, ESP, ön-yan-perde havayastıkları, Isofix bağlantı noktaları sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

Yeni bir gövdeye ve altyapıya kavuşan Insignia bu sayede öncüsünden daha atak bir otomobil halini almış. Aracın ağırlık merkezinin de değişmesi sürüş esnasında hemen fark ediliyor. Direkt direksiyon sistemiyle donatılan Insignia artık sürücüden gelen istekleri hemen yola aktarabiliyor. Farklı sürüş modlarıyla donatılan otomobil bu sayede kullanıcısına farklı kimlikler de sunabiliyor.

Aracın daha dinamik şasisi sayesinde kullanım özellikleri sınıfının en sportiflerinden birisi haline gelmiş. Özellikle virajlardaki performans artışını ilk anda hissediyorsunuz. Daha önceki modelde virajlardaki hissiz sürüş yeni modelde yerini çok daha canlı bir karaktere terk ettiği için ister istemez gaz pedalına da daha fazla basıyorsunuz. Neyse ki tüketim cep dostu olmayı başarıyor da ekonomik karakter elden gitmiyor. Geliştirilen yürüyen aksamda sportiflik ön planda tutulurken konfor odaklı ayarlara da yer verilmiş. Arka koltukta yaşam alanı ile artan konfor kısa ancak sert tümseklerden geçişlerde iç mekana yansıyan vuruntular nedeniyle azalsa da öncüsünden daha iyi.

Teknik Özellik

 

Yeni Opel İnsignia Yakıt Tüketimi (1.6)

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

6.1 lt/100 km

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.5 lt/100 km

Karma Yakıt Tüketimi

5.1 lt/100 km

Test Yakıt Tüketimi

5.9 lt/ 100 km

CO2 Emisyonu

160 gr/km

Yeni Opel İnsignia Motor Hacmi

Motor Hacmi

1598 cc

0-100 km/s Hızlanma

10.9 sn

Maksimum Hız

203 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Yeni Opel İnsignia Boyutlar

Uzunluk

4897 mm

Genişlik

1941 mm

Yükseklik

1455 mm

Dingil Mesafesi

2600 mm

Bagaj Hacmi

490 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

62 lt

Boş Ağırlık

1447 kg

Lastik Boyutu

245/45 R18

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here