Pandemi, Otomotiv Sektöründeki Etkisine Devam Ediyor,
Üretimler Yavaşlıyor!

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi tüm sektörlerde etkisini gösterdiği gibi otomotiv sektöründe de etkisini gösteriyor. Covid-19 salgınının yayılması ile beraber otomotiv sektöründe üretim sorunları baş göstermeye başlamıştı. Bazı markalar üretimlerini durdurma kararı alırken, bazıları üretimlerini yavaşlatma yoluna gitmişlerdi. Şu anda ise normalleşme adımları çevresinde olan üretim süreçleri, tedbirli olarak ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Japon üretici Honda tarafından üretimi azaltma kararı alınmıştı. Şimdi ise bir farklı Japon üretici olan Nissan aynı kararı aldı. Honda ve Nissan tarafından alınan kararların ocak ayı içerisinde uygulanması bekleniyor. Sorun devam ederse Şubat ayı için de aynı durum söz konusu olabilir.

nissan ve honda üretim

Honda ve Nissan ‘ın Üretimlerini Yavaşlatmalarının Sebebi; Yetersiz Tedarik!

Nissan cephesinden alınan haberlere göre markanın üretimini yavaşlatmasının sebebi otomobillerinde kullandığı çipler için yetersiz tedarik sağlanması. Bu kapsamda Ocak ayı içerisinde yapılacak üretimde, Nissan’a ait Note modelinin daha az üretileceği söyleniyor. Nissan Note üretimini ocak ayında 5000 adet düşürecek. Tedarik sorunu çözülmediği takdirde şubat ayında da aynı yola gidileceği söylentiler arasında.

Yarı İletkenlerin Kullanım Alanları ve Pandemi Honda ve Nissan İçin
Tedarik Sorununu Doğurdu

Yarı iletken malzemelerin akıllı telefon ve baz istasyonlarındaki kullanımlarının yoğunlaşması tedarik sıkıntısını ortaya çıkardı. Ayrıca pandemi döneminin üretimdeki olumsuz etkisi de eklenince otomotiv sektöründeki üretimlerin yavaşlaması kaçınılmaz oldu.

İkinci el satılık Honda modelleri

İkinci el satılık Nissan modelleri

Karbondioksit Salınımı Pandemide %7 Düştü!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here