1 Ocak 2000 yılında kurulan çinli arama motoru Baidu elektrikli araba yapmak istiyor. Elektrikli araçların otomotiv sektörünün geleceği olarak anıldığı şu dönemde hiç beklenmedik firmalarında pazarda yerini aldığını görüyoruz. En son Apple’ın bu pazarda yer alacağın duymuştuk. Geçtiğimiz günlerde ise Çinli arama motoru Baidu’da bir diğer çinli otomobil üreticisi Geely’nin yardımıyla elektrikli araba üreteceğini duyurdu.

Elektrikli arabalar dikkate alınması gereken bir güçtür ve bazı ülkelerde benzinli veya gazla beslenen arabalardan şimdiden daha fazla satıyorlar.

Elektrikli Araba Üretiminde Sıra Baiudu’nun

baidu

Volvo gibi büyük markalar önümüzdeki yıllarda EV üretimini büyük ölçüde artırmayı planlıyorlar ve Amazon gibi büyük şirketler küresel ısınmayı önlemek ve hissedarların ve halkın önünde iyi görünmek için elektrikli araba üretim yarışına katılıyorlar. Çoğunluğa atlayan en son şirket devi ise Çin’in arama motoru devi Baidu’dan başkası değil.

Şirket elektrikli araçların yeni neslini inşa etmek için ortak bir payda da buluştuğu otomobil üreticisi Geely ile bağlantı planlıyor. Geely, araçların EV odaklı platformu Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi’ne (SEA) dayanacağını doğruladı. Baidu zaten Pekin ve Guangzhou gibi şehirlerde Go Robotaxi adlı özerk bir taksi hizmeti çalıştırıyor.

baidu

Baidu otonom sürüş teknolojisi ve internet bağlantısı altyapısı geliştirme iş başında zor olmuştur ama şimdi oto üretiminde Geely’nin geniş deneyiminden yararlanarak EV üretim dünyasında büyük bir atılım yapmayı planlıyor.

baidu

Baidu, yeni girişimde çoğunluk hissesinin yanı sıra mutlak oy kullanma gücüne sahip olacağını, Geely’nin ise azınlık hissesi olacağını duyurdu. Pazar lideri Tesla Cybertruck gibi heyecan verici yeni modeller ile ileriye doğru yeni bir EV altyapısı kurmaya devam ederken Baidu, EV dünyasına göreceli bir şekilde geç bir atılım yapmış olabilir.

EV yarışına giren diğer kurumsal devler Apple ve Hyundai en kısa sürede yüzünü göstermesi gereken EV araba alt yapısını geliştirmek için 2024’ü bekliyor.

Alibaba’da Bu Konuda Yeni Atılım Yapmaya Hazırlanıyor

Başka bir Çin devi, Alibaba, ve otomobil üreticisi SAIC Motors da kendi EVs üretmek için bir ekip kurmuş durumda. Baidu’nun kurucu ortağı ve CEO’su Robin Li, “Baidu’nun akıllı ulaşım, bağlantılı araçları ve otonom sürüş konusundaki uzmanlığını Geely’nin önde gelen otomobil ve EV üreticisi olarak uzmanlığıyla birleştirerek, yeni ortaklığın gelecekteki binek araçların önünü açacağını düşünüyoruz,” dedi. Robin Li bu haberi verirken oldukça neşeli görünüyordu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here