Nissan, %50 termal verime ulaşabilen yol arabaları için bir motor geliştiriyor. Bu da çok daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan otomobiller için potansiyel anlamına geliyor.

Bir motorun termal verimliliği, yanma ile üretilen ısı enerjisinin ne kadarının aslında faydalı işe dönüştürüldüğünün bir ölçüsüdür. Bir yol arabası için iyi bir derecelendirme yaklaşık %40 iken, %50 normalde en iyi Formula 1 motorlarıyla ilişkilendirilen bir derecelendirmedir.

Nissan Cuma günü yaptığı açıklamada, karayolu arabaları için tasarlanmış bir motorun %50 termal verimlilik elde edebileceğini, ancak bir sorun olduğunu söyledi. Motor, örneğin genişletilmiş bir elektrikli araçta jeneratör olarak kullanıldığında sabit bir devirde çalışması gerekecek.

Geleneksel bir otomobilde, bir motor, belirli devir seviyelerinde gerekli olan zengin hava-yakıt karışımı nedeniyle en uygun durumda çalışmasını engelleyen çok çeşitli devir ve yüklerle karşılaşır. Bu, zayıf bir hava-yakıt karışımına izin veren bir seviyede sürekli olarak çalışabilen bir jeneratör görevi gören bir motor için geçerli değildir.

Ancak Nissan, silindir içi gaz akışını (silindire çekilen hava-yakıt karışımının akışı) ve ateşlemeyi optimize ederek sabit bir durumda çalışan bir motorun verimliliğini daha da artırmayı başardı. Bunun sonucunda motorun daha yüksek bir sıkıştırma oranında daha zayıf bir hava-yakıt karışımını güvenilir şekilde yakmasını sağlıyor. Otomobil üreticisi, Nissan, ısı enerjisi geri kazanım sistemlerini de ekleyerek, daha fazla ayrıntı sunmadan %50’lik bir termal verimlilik elde etmeyi başardı.

Nissan E-Power Teknolojisi ve Verimlilik

Böyle bir motor Nissan’ın E-Power modellerinden birinde kullanılabilir. Nissan’ın E-Power modelleri, enerji geri kazanımı ve tamamen jeneratör görevi gören küçük bir motorun bir kombinasyonu ile hareket halindeyken şarj edilen bataryalara sahip temelde elektrikli araçlardır. Motor tarafından üretilen elektrik, yüksek yük durumlarında doğrudan aracın elektrik motoruna / motorlarına da gönderilebilir.

İlk E-Power modeli, 2016 yılında Japonya’da piyasaya sürülen Nissan Note E-Power subcompact hatchback idi. Nissan premium markası Infiniti de dahil olmak üzere daha fazlası geliyor. Ancak Nissan,% 50 termal verimliliğe sahip olanı ne zaman göreceğimizi söylemedi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here