Nissan Micra, Artık Sadece Kadın Kullanıcıya Ait Değil!

1
17779

Nissan’ın B hatchback segmentindeki Micra modeli daha çok kadın otomobil kullanıcıları tarafından tercih ediliyordu. Nissan, Micra’yı cinsiyetsiz bir modele dönüştürerek her tip müşteriyi hedefliyor.

Nissan Micra Yeni Tasarımıyla Daha Dinamik

Bazı otomobilleri kadın kullanıcılar tercih ederken bazı otomobilleri daha çok erkekler tercih edebiliyor. Otomobili kadın ya da erkek aracı olarak sınıflandırmak birçok kişi tarafından hoş karşılanmıyor. Genellikle küçük boyutlu araçlar kadın arabası olarak sınıflandırırken, büyük arabalar erkek arabası olarak sınıflandırılıyor. Marka yeni modeliyle bu ayrımdan sıyrılarak herkesi kucaklamayı hedefliyor.

Nissan Micra, her kesime hitap etmek için tasarımı yenileyerek yuvarlak hatlar yerine dinamik bir tasarım ile karşımıza çıkmıştı.

Neler Değişti

2020 Nissan Micra görseli gördünüz mü? Yeni Micra’yı gördünüz mü? Bu konu, 2020’nin en çok konuşulanlarından olacak gibi. Biz de  neler değiştiyeni Micra’nın fiyatı ve teknik özellikleri gibi konuları ele aldığımız haberime bakmadan geçmeyin.

En yeni ikinci el Nissan ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Algıyı Değiştirmek İstiyor

Nissan Micra’nın kadınlar tarafından tercih edilmesi bir bakıma avantajlı iken erkekler tarafından kullanılmaması dezavantajlı bir durum diyebiliriz. Japon merkezi Nissan, bu algıyı değiştirmek için çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Nissan Micra Hedefine Ulaştı

Nissan Micra hem Türkiye’de hem de Avrupa’da en çok kadın sürücüler tarafından kullanılıyordu. Önceki yıllarda % 70 kadın, % 30 erkek kullanıcıları tarafından tercih edilse de yeni Micra ile bu algının çok değiştiğini görebiliyoruz. Yeni Micra’da değişiklikler yapılmasıyla şimdilerde % 50 kadın % 50 erkek kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Verilere göre marka amacına ulaşmış görünüyor. Özelikle sportif tasarımı ve yeni teknolojisi sayesinde Nissan Micra hem kadın sürücüler hem de erkek sürücüler tarafından eşit tercih ediliyor.

Ayrıca eskiden daha genç kitle tarafından tercih edilen model şimdilerde yaş aralığı değişti. Önceki yıllarda 25 ile 50 yaşlardaki kullanıcılar tarafından seçilirken. Şimdilerde 30 ile 50 yaşlardaki kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Yeni Nissan Z Modelinden İlk Teaser Geldi

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here