Yakıt Cimrisi Yamaha Delight İncelemesi

0
4383

Yakıt Cimrisi Yamaha Delight İncelemesi ve sürüşü keyifli scooterlardan biridir. Şehir içi sürüşler için biçilmiş kaftan olan Yamaha Delight, tasarım olarak diğer Japon rakiplerinden çok daha sevimli olmaktadır. İlk çıktığı zamandan beri motosiklete yeni başlamak isteyenler ve şehir içinde kompakt scooter arayan insanların tercih noktası olmuştur.

Yamaha Delight şehir içi sürüşlere uygun mu?Yakıt Cimrisi Yamaha Delight İncelemesi

Delight almak isteyen insanların en çok sorduğu soru “Yamaha Delight şehir içi sürüşlere uygun mu?” sorusudur. Yamaha Delight hava soğutmalı, dört zamanlı, 125 cc, 98 kilogram, 6.2 beygir, 9.8 N.m tork, 4.4 litre yakıt tankına sahiptir. Hafif, kompakt yapısı sayesinde 5.3 beygirlik motoru şehir içi sürüşlerinde sorun çıkarmamaktadır. Ayrıca 4.4 litre yakıt kapasitesi ve motosikletin 100 kilometrede 1.6-.1.8 litre yakması, şehir içi sürüşleri kolaylaştırmaktadır. Yakıt cimrisi olması sayesinde şehir içi sürüşlerinizde tek depo ile 200 kilometrenin üzerinde menzile sahip oluyorsunuz. Bu motosikletin en cazibeli ve avantajlı noktası yakıt tüketimidir. Bu yüzden “Yakıt Cimrisi Yamaha Delight İncelemesi” başlığına sahip olmuştur.

Keyif veren tasarım ve depolama alanıYakıt Cimrisi Yamaha Delight İncelemesi

Yamaha Delight’ın tasarımı da teknik özellikleri kadar başarılıdır. Özellikle oval hatların kullanılması ve yuvarlak far tasarıma sahip olması, motosikletin tasarımını iyileştirmektedir. 2020 model öncesi Yamaha delight’ın gösterge paneli tamamen analog ve basit tasarıma sahiptir. Yakıt, hız ve kilometre saati bulunmaktadır. 2020 model sonrasında ise analog ve dijital gösterge birleştirilerek ortaya farklı bir tasarım çıkarılmıştır. Genel tasarımın dışındaki en önemli noktası depolama alanıdır. Yamaha Delight ufak ama iş gören bagaja sahiptir. Yarım kask, yağmurluk ve ufak eşyalarınızı rahatlıkla sığdırabilirsiniz.

Yamaha Delight almalı mıyım? Yakıt Cimrisi Yamaha Delight İncelemesi

Yamaha Delight yumuşak sürüşlü ve son derece ekonomik bir scooterdir. Ayrıca rakiplerine göre daha etkili tasarıma sahiptir. Şehir dışı sürüşler neredeyse imkansız olsa da sürücüye ve aldığı risklere bağlı olarak değişmektedir. Şehir içi sürüşlerde düşük yakıt tüketimi, düşük işletim maliyetleri ve uzun vadede masrafsız, kaliteli parçalara sahip olması avantajlarıdır. Yamaha Delight Ocak 2021’de 22.500 TL’lik fiyata sahiptir.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here