V6 takılı Renault Clio hayal etmek mümkün mü? Elbette akıllara durgunluk veren ve bilmeyen insanlar için inandırıcı olmamaktadır. Teknoloji ve otomotiv endüstrisi ilerlemeye devam ederken akıllara durgunluk veren güçteki motorlar aramızdan ayrılmaktadır. Renault Sport Clio V6, rakiplerine göz dağı verecek kadar başarılı ve yetenekli bir araçtır. Bu yüzden yıllardan hot hatch denildiği zaman insanların anılarında Renault Sport Clio V6 canlanmaktadır.

Renault Sport Clio V6

Renault’un mühendisleri 3.0 V6 motoru arabaya entegre ederken, Clio’ya biraz fazla büyük gelebilme ihtimali üzerinde yoğun mesai harcamışlardır. Bu mesai öyle bir hal almıştır ki Renault Sport Clio inanılmaz özelliklerde ve sürüş performansıyla karşımıza çıkmıştır. Renault, aracı 2001 yılında yapmaya karar verdi ve sadece 3.000’den az satmıştır. Şüphesiz ki bu araba kar amacı güdülmeden yapılan araçlardan biridir. Fakat Renault başarılı pazar stratejisi sayesinde Clio’nun adını tüm dünyaya duyurmuştur.

En iyi Hot hatch olmasının altında yatan başarıRenault Sport Clio V6

Renault sport mükemmele yakın yol tutuşuna ve sürüş keyfine sahiptir. Bu avantajları kompakt tasarım ve güçlü motora sahip olmasından dolayı sağlamaktadır. Renault’un mühendisleri, Clio Sport’u Laguna modelinden örnekler alarak üretmişlerdir. 226 beygirlik gücü ve ortada konumlandırılan V6 motoru sayesinde stabil ve dinamik sürüş sağlanmıştır. Üretildiği yıllarda V6 motorlu Clio’nun iç tasarımı, rakiplerine göre daha sade ve düşük kalitede olmuştur. Bu yüzden rakiplerine göre daha ucuz fiyatlı satılmıştır. Bu arabanın altında yatan en büyük başarı, mühendislerin eski ve sağlam araçlarını bir arabada toplama isteklerinden çıkmaktadır. Ayrıca Renault Sport Clio’nun özenle hazırlanan tasarımı, rakiplerinin önüne geçmesinde yardımcı olmaktadır. Renault Sport Clio’ya V6 motor takmak mantıklı mıydı? Elbette oldukça mantıksızdı fakat Renault Clio mantıklı olsaydı en etkili ve akıllarda kalan Hot hatch’lerden olamazdı.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here