2021 Mercedes-Benz AMG E53 sedan, şık bir pakette lüks ve performansın bir kombinasyonunu sunuyor. Eğer arabanızın rozetinde Mercedes-Benz yazıyorsa, dikkatleri üzerine toplayacak ve komşuları kıskandıracak lüks bir araba aldığınızı biliyorsunuzdur. Üstelik AMG ise, lüks otomobilin gaz pedalına bastığınızda yüzünüze dev bir gülümseme koyma olasılığının da eşit olduğunu biliyorsunuzdur.

2021 Mercedes-Benz AMG E53 için güncellenmiş bir dış tasarım, geliştirilmiş bilgi-eğlence sistemi ve yeni sürücü destek teknolojileri sunan bir facelift içeren E serisinin tamamı bu yıl güncellendi. Ayrıca, 48 voltluk bir hibrit sistem içeren turboşarjlı altı silindirli bir motora sahip güncellenmiş bir güç aktarma organı da var. Teorik olarak, AMG E53 ideal bir lüks sedan özelliklerinin ve tarzın sağlam bir karışımı gibi görünüyor, ancak bu tamamen yansıtılmış mı? Öğrenmek için okumaya devam edin.

2021 Mercedes-Benz AMG E53 Döşeme

Mercedes-Benz AMG E53, geniş E-Serisi serisinin bir parçası olan ve yalnızca bir donanım seviyesinde mevcut olan bir sedandır. Aynı aile içinde daha lüks ve güçlü bir şeye geçmek istiyorsanız, o zaman AMG E63 S sedanı tercih etmekle birlikte büyük bir fiyat artışını kabul etmelisiniz.

2021 Mercedes-Benz AMG E53 Döşeme

AMG E53, premium fiyatı karşılığında size 429 beygir gücünde bir motor, spor süspansiyon, aktif fren asistanı, kör nokta asistanı ve yan rüzgar asistanı sunar. Ayrıca direksiyon simidi dokunmatik kontrolleri, Burmester ses sistemi ve süet ekleri olan ısıtmalı, elektrikli ayarlanabilir ön koltuklara sahip 12,3 inçlik bir multimedya dokunmatik ekranı var. Lüks ve performans her AMG E53’te standarttır.

Güçlü Motor, Hibrit Teknolojisi

AMG E53’ün gücü, 429 beygir gücüne ve 520 Nm torka sahip 3.0 litrelik V6 turboşarjlı bir motordan geliyor. Bu hafif hibrit motor elektrifikasyonu içerir ama tam bir hibrit ile aynı derecede değil. Bunun yerine, seçilen devirlerde 21 beygir gücü sağlayan ve motorun gazsız bir şekilde yanaşmasına izin veren entegre bir marş jeneratörüne sahiptir.

2021 Mercedes-Benz AMG E53: Güçlü Motor, Hibrit Teknolojisi

AMG rozeti ile övünen her Mercedes-Benz, zımni bir performans odağıyla gelir ve AMG E53 bu beklentiyi karşılar. Hızlanma zahmetsizdir ve gaza ağır bir ayak basarsanız koltuğunuza geri dönmenize neden olur. Eşleşen agresif bir egzoz sesi var, ancak bu güç aktarım sisteminde sert bir şey yok. Bu, lüks kısmını asla unutmayan sportif bir lüks sedan.

Yol veya Parkur için Keskin Yol Tutuşu

Yol tutuşu net ve sportiftir, ancak AMG E53 diğer spor arabaların yorucu sıkılığına sahip değildir. Lüks bir sedanda performans dinamikleri ve konfor arasında bulunabilecek bir denge var. Tek istediğiniz, parkurun etrafından dolaşmak için çok fazla güce sahip bir şeyse, o zaman bunu çok daha ucuz bir fiyata bulabilirsiniz. Bu, omurganızı sarsmayacak bir sürüşle izlemeye değer nitelikleri isteyenler için bir performans arabası.

2021 Mercedes-Benz AMG E53: Yol veya Parkur için Keskin Yol Tutuşu

Otobanda ya da köy yollarında dolambaçlı seyreden AMG E53, duyarlı, sportif ve de rahattır. Direksiyona geçtikten birkaç saat sonra kendinizi sert hissetmeyeceksiniz. Ayarlanabilir sönümleme ve sürüş yüksekliği gibi özellikler, dört seçilebilir sürüş modu ile birlikte, sürüşü anın ihtiyaçlarına göre uyarlamanıza olanak tanır.

Pürüzsüz, Rahatlatıcı Sürüş

Spor ve lüks arasındaki bu denge, Mercedes-Benz AMG E53’ün genel sürüş deneyimine kadar uzanıyor. Sessiz ve dinlendirici, motordan gelen herhangi bir gürültü ve egzozdan gelen ancak bunaltıcı olmayan bir karşılama sesi olmadan. Karayolu hızlarında kamyonlardan geçerken bile yol gürültüsü ve rüzgar gürültüsü ihmal edilebilir düzeydedir. Mercedes-Benz AMG E53, bir sedan olduğunu ve  sedanların insanları rahatça taşımak için yapıldığını asla unutmaz.

Çakıllı kaldırımlardan kış iklimlerinin çukurlu yollarına kadar pürüzlü yüzeyler, süspansiyon için rakipsizdir. Tümsekleri düzeltir, böylece yolcuların arkalarına yaslanıp rahatlamalarını sağlar. Sürüş, mevcut dört sürüş modu ile daha da geliştirilmiştir. Kötü hava koşulları için Kayganlık varken, Spor ve Spor + işleri sıkılaştırır ancak süreçteki sertliği artırır. Konfor modunu seçmek, AMG E53’ü ideal bir uzun mesafe kruvazörü yapar.

Lüks Malzemeler ve Lüks Olanaklar

Mercedes-Benz AMG E53’ün içi nefes kesicidir. Lüks malzemeler ve gelişmiş teknolojilerin güzel bir karışımını sunar. Havayı iyileştirmek için gösterge paneli ve kapılar boyunca bir dalga şeklinde çalışan 64 renkli LED ambiyans aydınlatması var. Isıtmalı ön koltuklar, dört yönlü bel kısmı ve süet ekleri olan zarif bir deri kaplama ile elektrikli olarak ayarlanabilir. Kırmızı emniyet kemerleri ile kırmızı kontrast dikiş standarttır veya siyah emniyet kemerleri ile ücretsiz olarak tonu azaltabilirsiniz.

Daha canlı bir sürüş sırasında sizi yerinde tutarken, yolculuklarda ezilmeyecek güçlü destekle oturma rahat ve destekleyicidir. Masaj, ısıtmalı direksiyon simidi ve hatta ısıtmalı ön kolçaklar gibi mevcut özellikler lüksü artırır. Arka yolcular ayrıca ısıtmalı koltuklara ve en uzun yetişkinler hariç herkes için yeterli diz mesafesine ve baş boşluğuna sahiptir. AMG E53’ün içi sessiz, konforlu ve lükstür.

2021 Mercedes-Benz AMG E53: Bol Bagaj Odası

Eğer kargo taşımaya odaklandıysanız bir sedan yerine SUV’ları ve crossover’ları satın almanızı öneririz. Ancak sedan alıcılarının bile, ister haftanın yiyeceklerini eve götürmek ister bir kaçış için bagajı yönetmek olsun, en azından bir kargo odasına ihtiyacı var. Mercedes-Benz AMG E53, işi kolayca yapan 0.37 metreküplük bir bagaj sunar.

2021 Mercedes-Benz AMG E53: Bol Bagaj Odası

Bu, hepsini sığdırmak için her şeyi on kez yeniden düzenlemek zorunda kalmadan valizleri veya alışveriş çantalarını taşımak için yeterli alan sağlar. Ek olarak, arka koltuklar 40/20/40 katlanabilir, böylece tek başına bagaja sığmayabilecek daha uzun eşyaları yerleştirebilirsiniz. Bu aynı zamanda, arka koltuklarda bir veya iki kişinin kalmasına ve ekstra koltuğun kargo için kullanmasına esneklik sağlar.

Sayısız Gelişmiş Güvenlik Teknolojisi

Mercedes-Benz AMG E53’teki standart güvenlik, aktif fren asistanı, kör nokta asistanı ve yan rüzgar asistanı içerir. Ayrıca dikkatsizlik veya uykulu sürüş belirtilerini tespit etmek için 70’e kadar sürüş davranışı parametresini izleyen dikkat yardımı da vardır. Daha sonra sizi hem sesli hem de görsel bir uyarı ile bilgilendirir, böylece ara verebilir ve yola yeniden odaklanabilirsiniz. Uyarlanabilir frenleme, arka çapraz trafik uyarısı ve tüm arabayı kuşbakışı gösteren bir çevre görüş kamerası da standarttır.

İsteğe bağlı özelliklerin uzun bir listesi var. Bunlar, yerleşik bir gösterge kamerası, uyarlanabilir uzun farlar, kaçamak direksiyon yardımı, aktif şerit tutma ve şerit değiştirme yardımı ve trafik sıkışıklığı acil frenlemeyi içerir. Ayrıca, yayınlanan hız sınırı işaretlerini algılayan ve hız sabitleme ayarlarınızı buna göre ayarlayan aktif hız sınırı yardımı da vardır. Mercedes-Benz AMG E53, kapsamlı bir standart ve mevcut güvenlik özellikleri listesi sunar.

Bolca Özelliklerle Güncellenmiş Bilgi-Eğlence

Mercedes-Benz AMG E53’te temel bilgi-eğlence sistemi diye bir şey yok çünkü sistem çok çeşitli standart özelliklere sahip. Orta konsoldaki dokunmatik yüzey denetleyicisi kullanılarak da gezinilebilen 12,3 inçlik bir dokunmatik ekran var. Direksiyon simidindeki bir yarış arabasından çıkan ek dokunmatik kontrol düğmeleri, sistemi kontrol etmenin başka bir yoludur. Alışmak biraz zaman alır, ancak kısa sürede sezgisel bir kontrol yöntemi haline gelirler. Ayrıca, belirli cümleleri söylemenizi gerektirmek yerine doğal dile yanıt veren ses kontrolü de vardır.

2021 Mercedes-Benz AMG E53: Bolca Özelliklerle Güncellenmiş Bilgi-Eğlence

Standart özellikler arasında Apple CarPlay, Android Auto ve NFC eşleştirmeli kablosuz şarj bulunur. İki USB-C bağlantı noktası ve navigasyon da sistemin standart bir parçasıdır. İki dijital amplifikatör içeren 590 watt, 13 hoparlörlü Burmester surround ses sistemi ile ses bile birinci sınıftır.

2021 Mercedes-Benz AMG E53 İçin Sonuçlar

2021 Mercedes-Benz AMG E53, oyununun zirvesinde. Bu yılki dış cephe güncellemeleri ona daha sportif, daha modern bir stil verirken, iç mekan gerçek bir lüks teklif olmaya devam ediyor. Yolcuları şımartan kaliteli malzemelerle konforlu, çekici ve ferahtır. Çok çeşitli isteğe bağlı özellikler bu deneyimi daha da ileriye taşır. Güncellenen bilgi-eğlence sistemi, akıllı telefon bağlantısı, geniş bir dokunmatik ekran ve kabini zengin sesle dolduran birinci sınıf bir ses sistemi gibi temel özelliklere sahiptir.

Lüks ve performans ön plandadır. 490 beygir gücündeki motor, güçlü hızlanma ile duyarlıdır ve otoyol geçişi için ihtiyacınız olan gücü sağlamakta tereddüt etmez. Yol tutuşu nettir, ancak yorucu değildir ve özelleştirilebilir sürüş ayarlarından oluşan bir seçki, sürüşü rahat seyirlere veya günlük eğlenceye uyacak şekilde uyarlamanıza olanak tanır. 2021 Mercedes-Benz AMG E53, spor otomobil performansı ve lüks otomobil konforlarını tek bir güzel pakette sunuyor.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here