Yamaha NMax 155 İnceleme

0
7577
yamaha nmax

Birkaç yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana, Yamaha NMax önemli bir takipçi kitlesine sahip. Ülkemizde kullanıcılar, günlük işe gidip gelirken, yemek servisi yaparken, modifiye ederken ve hatta uzun yolculuklar için bile Yamaha NMax’i kullanıyor ve seviyor. Bu yüzden bu scooter’ın yollarımızda devamlı görülmesi bir sürpriz değil!

İkinci El Yamaha NMax 155 Fiyatları

Yamaha NMax Tasarım

Bu scooter’ın belirleyici özelliklerinden biri, klas ve abartısız duruşudur. Bu segmentteki diğer ürünler, keskin gövde yapısı ve yarışlardan ilham alan stickerlar ile açık saçık, agresif görünümlere sahipken, Yamaha NMax, temiz çizgileri ve güzel renkleri ile gelecek yıllarda bile modası geçmeyecek bir tasarıma sahip.

yamaha nmax

Önceki versiyon ile benzerlikleri olan Yamaha NMax birkaç güncelleme ile birlikte yepyeni bir görünüme kavuşabilmiş. Özellikle farların yenilenmesi ve led olmasının bu duruma büyük katkısı mevcut. Ayrıca arka stop lambası XMax ve TMax’taki gibi şık ve köşeli bir yapıya sahip.

Yamaha NMax Sele

Çoğunlukla düz sokaklarda günlük bir sürüş için, NMax çok rahat bir scooter. Şehirde kısa yolculuklar için selesi oldukça yeterli ve gidonlar oldukça rahat bir mesafede konumlanıyor. Bu size konforlu bir sürüş olarak geri dönüyor. Ayak koyma bölümleri ise oldukça geniş ve rahat.

Artçı konforuna gelince, Yamaha NMax kısa yolculuklar için makul ölçülerde artçı konforu sunuyor. NMax, sağlam bir his veren yolcu ayak pegleri ve büyük, sağlam tutma kolları için puan alıyor.

Yamaha NMax Motor

Scooter’a güç veren, Yamaha’nın eskiden kullandığı 155cc, VVA donanımlı, Blue Core, tek silindirli motorunun güncellenmiş versiyonu. Güç ve tork rakamları bir önceki model ile neredeyse aynı olan bu motor 8.000RPM’de 15.1Hp ve 6.500RPM’de 13.9Nm tork üretebiliyor. Yeni silindir kapağı ve kompakt yanma odası gibi değişiklikler ile bu motor eski modele göre daha iyi bir tork dağılımına ve daha duyarlı bir gaz kelebeğine sahip. Ayrıca beraberinde iyi bir sollama gücü ve yakıt ekonomisi getiriyor.

Sonuç olarak şehir içinde eğlenceli ve konforlu bir sürüş sağlayabilen NMax motor gücü olarak yeterli.

Yamaha NMax Sürüş ve Kullanım

Böyle büyük bir scooter şaşırtıcı bir şekilde keskin dönüşlere yanıt verebiliyor. NMax’teki frenler çok yetenekli, hem ön hem de arka diskler 131’kgLık makineyi durdurmak için yeterli baskıyı sağlayabiliyor. Ayrıca özellikle ıslak yollarda sürücünün güvenini artırmaya yardımcı olan ABS büyük önem arz ediyor. ABS müdahalesi çok sarsıntılı hissettirmiyor ve fren kolları sonuna kadar çekilse bile ses yapmıyor ve rahatsız edici gelmiyor.

yamaha

Yamaha NMax Ekstra Özellikler

Bu fiyata kadar yükselen, NMax’ın özelliklerle dolu olarak gelmesi şaşırtıcı değil. Akıllı anahtar sistemi ile anahtarı cebinizden çıkarmadan scooter’ı kilitleyip, açabiliyor ve çalıştırabiliyorsunuz. Anahtar üzerinden tüm ışıklandırmaları yakabilyor ve scooter’ın alarmını çalıştırabiliyorsunuz.

NMax’i kullandığınızda, yeni dikdörtgen, çok işlevli LCD ekranı fark edeceksiniz. Bir önceki modelin dairesel ekranına göre çok daha büyük ve okunaklı olan bu gösterge panelinde, dijital hız göstergesi, gerçek zamanlı ve ortalama yakıt tüketimi, akıllı anahtar menzil dışına çıktığında sizi uyaran bir gösterge, yol bilgisayarı, dijital hız göstergesi bulunuyor. Ayrıca bir sonraki yağ değişimine veya V kayışı değişimine ne kadar süre kaldığını gösteren bir bakım kilometre sayacı mevcut.

yamaha nmax

Diğer yeni Yamaha Scooter modelleri gibi NMax’de trafikte durduğunuzda yakıt ve emisyon değerlerini azaltmak için bir Start-Stop sistemine sahip. Önceki modelde iki adet açık saklama gözü bulurken yeni modelde sağ tarafta kapalı bir saklama cebi ve sol tarafta telefonunuzu şarj edebileceğiniz bir priz var. Tek eksi yönü sağ taraftaki bölmenin kilitlenmemesi.

nmax

İki saklama bölmesi arasında, Scooter’ı kilitlemenizi ve kilidi açmanızı ayrıca çalıştırmanızı sağlayan çok işlevli bir düğme bulunuyor. Bu düğmenin altında, yakıt deposuna ve koltuk altı saklama bölmesine erişim sağlayan düğmeler bulunuyor. Sele altı saklama alanı oldukça geniş. Tam tamına 23.3 litre kapasiteye sahip. Şekline göre full-face kasklarını burada muhafaza edebilirsiniz.

Sonuç

Yamaha NMax’in neden bu kadar çok sattığını anlamak için dahi olmaya gerek yok! Havalı görüntüsü ve şehir içi kullanımı için yeterli rahatlığa sahip olması ayrıca yeterli motor gücü ve lüks donatıları satış rakamlarını destekler nitelikte.

Ayrıca;

2. El Yamaha İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here