Türkiye’de Satılmayan Motosikletler: Suzuki GSX-S1000GT

0
3013

Türkiye’de Satılmayan Motosikletler: Suzuki GSX-S1000GT, GSX-S1000F’nin yerini alıyor ve keskin görünümü ile karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere Suzuki, piyasadaki en mantıklı motosikletlerden bazılarını üretmektedir. Özellikle dayanıklı ve hızlı modelleriyle ülkemizde de oldukça popüler olan Japon üretici, her zaman göz önünde olmayı başarmaktadır. Suzuki motosiklet modellerinin her yönüyle bir amacı vardır. Bu aynı zamanda çoğu Suzuki süper motosikletinin yerinde görünmemesinin ana nedenidir.

Maalesef ki Türkiye’de satılmayan motosikletler: Suzuki GSX-S1000GT’yi anlatmaya çalışırken oldukça önemli bir modeli deneyimleme fırsatını kaçırdığımızı söylemeliyim. Özellikle Suzuki GSX-S1000GT, uzun yol ve şehir içi sürüşleri için oldukça uygundur. Yurtdışındaki kullanıcı yorumlarına ve insanların düşüncelerine baktığım zaman GSX-S1000 GT’nin oldukça yerinde satışa sunulan bir motosiklet modeli olduğunu söyleyebilirim. Bunun sebebi, satışa sunulan ülkelerdeki motosiklet kullanıcıları, GSX-S1000F’yi garip form faktörü ve çirkin tasarım dilinden dolayı eleştirmekteydi. Potansiyel müşterilerin yorumları, motosikletin geleceğini oldukça negatif yönde etkilemişti. Japon motosiklet ve otomobil üreticisi Suzuki’de kullanıcıların yorumlarını dinledi ve karşımıza bu motosikleti sundu. Öncelikle söylemem gereken en iyi özet cümle, 2022 Suzuki GSX-S1000GT çok daha iyi görünüyor ve çok daha amaçlı olarak karşımıza çıkıyor.

Suzuki bu makinenin arka bölümünü yolculara ve gezi aksesuarlarına daha fazla yük alabilen yeni bir cıvatalı alt çerçeve ile yeniden tasarladığı için bu keskin görünümlü sport touring’i, diğer modellerden farklılaştırmaktadır. Kısacası, Suzuki GSX-S1000GT, GSX-S1000F’nin yerini alıyor ve keskin görünümlü fakat çok rahat bir spor touring olmayı hedefliyor.

Suzuki GSX-S1000GT: Motor ve PerformansTürkiyede Satılmayan Motosikletler: Suzuki GSX-S1000GT

İlginç çünkü Suzuki, mevcut teknolojilerini, yeni modern teknolojiler ile değiştirmeye çalışmaktan ve daha iyi hale getirmeye çalışan üreticilerden biridir. GSX-S1000GT, GSX-S1000F’yi destekleyen ve aynı zamanda yeni GSX-S1000’de bulunan 999cc sıralı-4 sıvı soğutmalı motora sahiptir. Sağlıklı bir 150 Beygir, motosikletin karakterini ortaya koymaktadır. Ayrıca bu atı dörtnala sürmeniz için yüksek devirlere çıkmanız gerekememektedir. Yüksek torku, motosikletin düşük devirlerinin de hareketli olmasını sağlamaktadır. Kısacası Suzuki GSX-S1000 GT’nin motor efsanevidir. Köklerini bir simgenin başlangıcı olan 2005 GSX-R1000 K5 motorundan almaktadır.

Suzuki GSX-S1000GT Konforlu mu?Türkiyede Satılmayan Motosikletler: Suzuki GSX-S1000GT

2022 Suzuki GSX-S1000GT’nin kafa karıştırıcı bir motosiklet olduğunu söyleyebiliriz. Bunu söylüyoruz çünkü olması gerekenden daha iyi gözükmektedir. Elbette ki göz korkutucu boyutu, dur-kalk trafiği olan dar şehir yollarında sürücüsüne acıdan başka bir şey veremez. Önceliğimizi ve ihtiyacımızı belirledikten sonra GSX-S1000GT’nin şasisi, süspansiyon frenleme kurulumuyla birleştiğinde hem şehir içi yollarda hem de uzun virajlı otoyollarda canlı olan gerçek dışı bir paket ortaya koymaktadır. Bu yüzden bu motosikletin yargılanması gereken yerler oldukça önemlidir. Ana çerçeve, yeni naked S1000 ile paylaşılmaktadır. Ayrıca twin-spar alüminyum çerçevesi motosikletin dayanıklılığını ve yol tutuşunu büyük ölçüde pozitif olarak etkiliyor.

Önde tamamen ayarlanabilir ters KYB amortisörler, arkada bağlantı ve destekli yaylı ön yüke ve geri tepme sönümleyici ayarlanabilir KYB amortisörlerle birlikte çalışmaktadır. Motosikletin 226 kilogram ağırlığında olduğunu söylediğimde şok olabilirsiniz fakat gelişen teknolojiler, en çok motosikletlerin hafiflemesine yaradı diyebiliriz. GSX-S1000F’den daha ağır olsa da aha çevik bir motosiklet olmayı başarıyor. Ayrıca sandart Dunlop Sportmax Roadsport 2 lastikleri ile birleştiğinde Avrupa ve Amerika’nın yollarında mükemmel olsa da ülkemizde satılsaydı mecburi olarak lastik değiştirme ihtiyacı duyacaktık. Sonuç olarak bu motosiklet, sorunsuz bir şekilde virajlara girip, çıkabilir. Tüm bunlar, Suzuki GSX-1000GT’yi konforlu ve feci derecede hızlı bir tur makinesi haline getiriyor.

Yeni Bir Alt Çerçeveye ve Daha Keskin Bir Gövdeye Sahiptir

Yeni S1000GT’de görülen en belirgin değişikliklerin estetik açıdan olduğunu söyleyebiliriz. İlham aldığı modellere göre daha keskin bir tasarım dili sergilemektedir. Son derece keskin ön tasarım, LED projektör farlarıyla bir sev ya da nefret et havasına sahiptir. Özellikle fotoğraflarına baktığım zaman beğenmesem de videolarını izlediğim zaman Suzuki GSX-S1000GT’nin oldukça iddialı bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Beğenmeyenlere ise bunun bir Sport Touring modeli olduğunu hatırlatmak isterim. Ayrıca daha uzun ve daha geniş ön cam, sürücüyü daha uzun süre yorulmadan tutmak için yapıldığından, burada işleve daha fazla önem verildiğini görüyoruz.

Bu motosikletin arka bölümü, daha rahat bir yolcu koltuğu için döşeme oluşturan yeni kafes tarzı alt çerçeve ve daha büyük yan çantalar için ek yük taşıma kapasitesi dahil olmak üzere tamamen yenidir. Arka aydınlatma kurulumu tamamen yeni ve şeffaf lens kurulumuna sahiptir. Çantalara ve diğer gezici parçalara gelince, bu hızlıca açılabilen 36 litrelik yan çantalarına sahip olmak için ince ayarlı bir alt çerçeveye sahip GSX-S1000GT+ modelini satın almanız gerekiyor. Orijinal olarak oldukça kullanışlı gözüken çantaları için çok fazla söyleyecek cümle bulamıyoruz.

Suzuki ve Etkileyici Elektronikte İlk TFT Ekran

Suzuki GSX-S1000GT, bir Suzuki motosiklet modelinde ilk kez TFT LCD gösterge panelini sunuyor. Böylece tüm övgüleri hak ediyor. Ayrıca 5 inç renkli ekran, bilgi açısından yoğun bir gösterge panosu göstermekten çok daha fazlasını yapabiliyor. Suzuki mySpin uygulaması, bir akıllı telefonun gösterge grubuna bağlanmasına ve yapılacaklar listenizi göstermek için aramaları, navigasyonu, kişileri, müziği ve hatta takvimleri göstermesine yardımcı olmaktadır. Son olarak Türkiye’de Satılmayan Motosikletler: Suzuki GSX-S1000GT nin fiyatını söylemenin sakıncalı olacağını düşünmüyorum. Suzuki GSX-S1000GT’nin Fiyatı Avrupa’da 12.600 $ civarındadır.

İkinci El Suzuki Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here