Arabaya Kamera Takmak – Aracına Kamera Takacaklar Dikkat!

0
4139

Arabaya Kamera Takmak – Aracına Kamera Takacaklar Dikkat! Araç kameraları veya yedek kameralar, güvenliği artırmanın bir yolu olarak görülmektedir. Bildiğimiz üzere arabalardaki kameralar yeni bir konsept değildir. Artık birçok araba üreticisi, en basit modellerine bile birçok güvenlik donanımı eklemektedir. Fakat kamera sistemleri, zaman içinde geliştirilmiş ve sürekli gelişen bir teknolojidir. Günümüzde birçok araba standart olarak bir kamera sistemi ile gelmektedir. Örnek olarak bu sistem, size arabanızın 360 derecelik bir görünümünü sunan bir ön ve arka kamera içerebilmektedir.

Arabanızın kablolarını döşemeye gelince, araba şirketleri size bir iyilik yapıyor gibi görünse de gerçek şu ki genellikle kanunen (Ülke kanunlarına göre değişiklik gösterebilir) arabanıza bu kameraları takmak zorundalar. Dikiz kameraları veya yedek kameralar, halihazırda mevcut olan dikiz aynaları teknolojisine iyi bir ektir. Bunun nedeni, etrafınızdaki arabayı duvardan ve hatta kaldırım ile mesafeyi ayırt edemiyorsanız, park etmek için endişelenmenize gerek kalmamasıdır. Örnek olarak Amerika’daki resmi istatistiklere göre daha önce binek araçların kamera eksiklikleri nedeniyle 210 ölüm ve 15.000 yaralanma meydana gelmiştir. Ne yazık ki ölümlerin %31’i beş yaşın altındaki çocukları içeriyor.

Kamera Temelleri

Aracınıza 2018’den önce üretim hattından çıkmış olabilecek bir yedek kamera takmak istiyorsanız veya aracınızdaki kamera sistemi bozulduysa, bilmeniz gereken birkaç temel nokta var. Yeni başlayanlar için, farklı kamera türlerini anlamanız gerekir. Dört yedek kamera türü vardır: brakete monteli, OEM’e özel, gömme montajlı, plaka çerçevesi ve plaka çubuğu.

Bu kameralar, görüntüyü beslemelerini de değişen bir monitöre gönderir. Dört ana ekran türü, entegre OEM, araç içi satış sonrası, Gösterge içi satış sonrası ve arkadan görüntü sağlamaktadır.  İstediğiniz kamera tipine ve beğendiğiniz ekrana göre seçeneklerinizi daralttıktan sonra  kablosuz mu? Yoksa kablolu mu? İstediğinizi seçmeniz oldukça önemlidir. Her şey halledildiğinde kuruluma başlamanız gerekmektedir. Bunu kendi başınıza yapabilir veya bir profesyonele yaptırabilirsiniz.

 Kamera Kurulumu

Kendiniz yapmayı seçerseniz, ihtiyacınız olacak birkaç şey var. Bunlar mekanik eldivenler, koruyucu gözlükler, tornavida, panel veya trim çıkarma takımı, matkap, matkap uçları, tel sıyırıcılar, elektrik bandı gibi temel ve önemli parçalardır. Herhangi bir kuruluma başlamadan önce arabanızı kapattığınızdan emin olun. Bu adım, aracınızın elektroniğindeki herhangi bir elektrik akışını kesmek için önemli ve gereklidir. Bunu yaptıktan sonra kabloları döşeyin ve kurulumunuza başlayın. İşlemi kolaylaştırmak için dikkatli olmayı ve daha önceden ne yapmanız gerektiğini bilmelisiniz.

En Çok Önerilen Araç Kameraları

Araç içi kamera kullanımı gittikçe yaygınlaşmaktadır. Araç içi kamerası kullanımı, sürücünün ve yayalar için oldukça önemlidir. Fakat sahip olduğunuz kameranın kalitesi, ihtiyaç duyulduğuna ne kadar önemli olduğunu öne çıkarmaktadır. Bir araç kamerasının, yolculuğumuzu veya arabadaki yolculuğumuzu belgelemek ve kaydetmek dışında bizim için yapabileceği çok şey var. Bu dahiyane teknoloji, ön panele yapıştırılan bir video kameradan başka bir şey değildir fakat birçok insanın önerdiği gibi her kuruşuna değerdir. Ayrıca kaza olması durumunda sigorta kurumları veya polis raporları için elimizdeki en iyi kanıt budur. Bu nedenle, sayısız faydası olduğu için bir araç kamerasına sahip olmak oldukça önemlidir. Şimdi aracınıza takabileceğiniz en iyi kamera modellerine bir göz atalım.

YI Smart Dash Camera

Listemizdeki birçok ürün Türkiye’de satılmasa da e-ticaret siteleri sayesinde kolaylıkla satın alabilirsiniz. 2018 Distree Diamond Ödülü (Smart Tech kategorisi) kazananı YI, dünya çapında 168 ülkede ev güvenlik çözümleri, aksiyon ve araç kameraları sağlayan bir elektronik şirketidir.  Dış ve iç güvenlik kameraları, ev ve aksiyon kameraları ve altı farklı araç kamerası ile kamera konusunda uzman olarak karşımıza çıkıyorlar. En iyi araç kamerası olarak karşımıza çıkan YI Smart Dash, oldukça yeteneklidir. 1080p video çözünürlüğü, 2,7 inç LCD ve 165 derecelik geniş açı ile donatılmıştır. Ayrıca Yi uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmaktadır.

Z-Edge T4 Touch ScreenArabaya Kamera Takmak - Aracına Kamera Takacaklar Dikkat!

Maalesef ki Z-Edge T4 Touch Screen modeli de Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Fakat uluslararası E-ticaret sitelerini kullanarak, bu ürüne ulaşabilirsiniz. Z-Kenar T4, dokunmatik ekran ile 4 inç, ve 1080p çözünürlüğe sahiptir. Ayrıca etkileyici bir gece görüş moduna sahiptir. Bununla birlikte hem ön hem de arka kameralar 1080p’dir. Dokunmatik ekran, araç kamerasını kullanmayı kolaylaştırır. 155 derecelik açılı lens, hareket algılama, park monitörü, döngü kaydı ve G-sensor, büyük ekranlı Z-Edge T4 Dokunmatik Ekran araç kamerasının diğer özellikleridir.

Awesafe Mirror Dash CamArabaya Kamera Takmak - Aracına Kamera Takacaklar Dikkat!

Uzun süredir sahip olmak istediğim Dash Cam modellerinden biri de Awesafe Mirror’dır. Bu model hem tasarımı hem de sahip olduğu özellikler ile kullanıcıları etkilemektedir. Maalesef ki Türkiye’de satışa sunulmasa da küresel çapta birçok kullanıcısı bulunmaktadır. Ayrıca araştırmalarıma göre en çok kullanılan araç içi kameralarından biridir. Awesafe adlı şirket 2013 yılında kurulmuştur. Odak noktası araçlar için elektronik cihazlar üretmektedir. Başlıca ürünleri GPS ekipmanları ve araç kameralarıdır. Awesafe, Çin merkezlidir. Ayrıca ön panel kameralarına kadar her şeyin büyük bir görünümünü sağlamaktadır. En iyi ürünleri 10 inçlik Awesafe Mirror Dash Cam’dır, ön ve arka kameralar sırasıyla 170 ve 140 derecelik açılarla 1080p’dir. Bu araç kamerası ayrıca G-sensörü, 24 saat park monitörü ve 32GB mikro SD karta sahiptir. Sonuç olarak “Arabaya Kamera Takmak – Aracına Kamera Takacaklar Dikkat!” adlı içeriğimizden yola çıkarak, arabanıza araç içi kamerası takmanız oldukça önemlidir.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here