Pickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?

0
2213

Pickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi? SUV’lerin popülaritesi artıyor olabilir fakat pickup modelleri her zaman bir numara olacak. Son zamanlarda SUV’lar, göründüğü gibi araba dünyasının geri kalan modellerini geride bırakmaya başladı. Pickup’lara baktığımız zaman her zaman en etkili ve işlevsel araçlar olduklarını biliyoruz. Özellikle Ford, F-Serisi kamyonuyla tüm zamanların en çok satan aracı olma iddiasını hâlâ elinde tutuyor. Pickup modelleri ve SUV modelleri bazı konularda benzerlik gösterse de birbirlerinden çok farklı mekaniğe ve tasarıma sahipler.

Yine de spor SUV’ler, Jeep Trackhawk, Lamborghini Urus ve Ferrari Purosangue gibi yeni güzelliklerle öne çıkmaktadır. “Pickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?” adlı içeriğimizden de yola çıkarak sizler için hangisinin daha iyi veya etkili olduğunu açıklamaya çalışacağız.

Pickup: Çekme KapasitesiPickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?

Açıkçası çekme kapasitesi düşünüldüğü zaman kamyon modelleri her zaman ön plana çıkmaktadır. SUV’ların tasarımları ve yapıları, iş makinesine benzeyen pickup’lara asla yetişememektedir. Sonuç olarak Pickup modelleri çoğunlukla SUV modellerinden daha başarılı çekme kapasitesine sahiptir. Gerek yapılar, gerekse motorları her zaman SUV modellerine göre yük taşımaya daha elverişlidir.

 Pickup: Off-RoadPickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?

Kamyonlar bu avantajı her yıl daha da fazla kazanıyor. Her yıl daha fazla SUV tek gövdeli hale getiriliyor. Bu yüzden daha ucuz, daha sağlam, daha alçakta oturabilir ve daha iyi hızlanma performansı elde edebiliyorlar. Çocukları okula araba ile götürüyorsanız bu özellik sizin için harika olabilir. Kamyonların gövde üzerinde gövde tasarımı, konu süspansiyonun kaldırılması, değiştirilmesi, yükseltilmesi ve sadece bir zırhın kullanılması söz konusu olduğunda pickup’ların çok daha fazla esneklik kazandığını söyleyebiliriz.

SUV’lar nadiren Ford Raptor gibi iyi tasarlanmış bir arazi aracının hızına yetişebilir veya  sadece Jeepler eski bir Tacoma’nın yapabileceği aynı taramayı gerçekten deneyebilir. Fakat Pickup modelleri, bir SUV’nin denemesi gereken tüm daha pahalı veya imkansız modlara sahiptir.

Pickup’ların AvantajlarıPickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?

Bazıları bir kamyonun sadece arkası kapalı veya açık bir SUV olduğunu iddia etmektedir. Bazıları için de sadece daha az koltuk vardır. Pickup’lar, gerçekte modern ekonomide en az değer verilen araçlardan biridir. Fakat kasaları birçok avantaja sahiptir. Bu avantajlardan en önemlisi de çok farklı boyuttaki eşyaları taşıyabilmesidir. Ayrıca bu eşyalar taşınma sırasında, araca asla ve asla zarar vermez. Bunun sebebi, pickup modellerinin yük taşımaya uygun olarak tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca bir kamyona karavan veya çadır monte edebilirsiniz.

Pickup: Sürücü Deneyimi Odağı

Bir Ford, Dodge, Chevy veya Toyota kamyonu kullanmak, o aracın odak noktası olduğunuz anlamına gelir. Aynı marka bir SUV kullanmak, yolcuların şoförü olduğunuz anlamına gelir.  F serisi kamyonlar masa tipi orta konsol, ısıtmalı ve soğutmalı masaj koltukları ve düz yatma özelliği gibi birçok farklı özelliklere sahiptir. Aslında kamyon markaları, kamyonu genellikle yalnızca bir kişinin alacağını ve onu en sık iş ve uzun mesafeler için kullandıklarını bilir. SUV üretiminde ise kalabalık ailelerin ve kalabalık şehir trafiğindeki bozuk yollar için kullanacağınız göz önüne alınmaktadır. Bu yüzden Pickup modelleri, sürücü odaklı olarak karşımıza çıkar. SUV modelleri ise tamamen yolcu odaklı olarak karşımıza çıkmaktadır.

SUV: Yolcu Alanı

Kamyonlar çok sıkışık olabilir ve içi geniş olanı bulmak çok zordur. Dörtten fazla yolcu taşıma eğiliminiz varsa, bir SUV şarttır. SUV’ler genellikle sürücülere olduğu kadar yolculara da lüks ve ilgi gösterir. Ayrıca yedi ila sekiz kişiyi taşımak tamamen mümkündür.

SUV: Bagaj Hacmi

Özel eşyalarınızı SUV’nin bagajında rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Özellikle kalabalık ailelerin en yakın tercihlerinden biri de SUV modelleridir. Bunun en önemli sebebi, geniş yaşam alanı ve bagaj hacmi sunmasıdır.

SUV: Tasarım

Araç alacak insanları etkilemenin yollarından biri de şık tasarımlı araçlar üretmekten geçiyor. Pickup modelleri çok fazla asi ve yırtıcı dursa da şehir içinde çok fazla iş görmemektedir. Bu yüzden insanlar, SUV’lerin şık ve zarif tasarımlarını sevmektedir. Ayrıca günlük kullanımda daha mantıklı bir hale gelmektedir. Sonuç olarak P”ickup ve SUV Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?” sorusunun cevabı; Doğa ile sürekli olarak temas halindeyseniz elbette ki pickup modellerine yönelmelisiniz fakat “Arada bir ormana kaçarım, arada bir şehrin en kalabalık AVM’sine gitmek isterim.” diyorsanız mutlaka SUV modellerine yönelmelisiniz.

İkinci El Arazi-SUV-Pick-up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here