Yeni 2022 Porsche Taycan GTS Sedan ve Taycan GTS Sport Turismo fiyat ve özellikler… LA Auto Show’da Porsche, elektrikli spor otomobilinin yeni bir versiyonunu sunacak. İlk tamamen elektrikli Porsche model serisinin üçüncü gövde versiyonu da LA Auto Show’da Taycan GTS Sport Turismo şeklinde görücüye çıkacak. Yeni model, sportif siluetini ve arkaya doğru eğimli tavan çizgisini Taycan Cross Turismo ile paylaşıyor.

Taycan GTS sedan ile birlikte yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo ortaya çıktı. Markanın  ilk Taycan GTS ve Sport Turismo örneklerinin 2022 baharında satışa çıkması bekleniyor.

  • Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo önümüzdeki yıl satışa çıkacak
  • Cross Turismo estate modelinin spor odaklı versiyonu
  • 502 km elektrik menzili
  • Aşırı yüklemede yaklaşık 600 hp (beygir gücü)
  • Porsche Taycan GTS sedan da satışa çıkacak
  • İngiltere için 104.990 £ ‘dan başlayan fiyatlar

Porsche, yeni Taycan GTS Sport Turismo’yu tanıttı. Yüksek sürüşlü Coss Turismo’nun estate şekli, ancak sedandaki sportif sürüş deneyimini isteyen kişilere yöneliktir. Ayrıca, menzil olarak Taycan 4S ve Turbo arasında oturan Porsche Taycan sedanının bir GTS versiyonu da bulunmaktadır.

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo Tasarımı

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo, Taycan Cross Turismo estate modelinin daha düşük ve daha sportif bir versiyonudur. Bu, Cross Turismo’nun hatchback pratikliğini aldığını ortaya koyar. Ve ayrıca ‘shooting brake’ şeklini sunduğu ve daha atletik bir görünüm için yükseltilmiş sürüş yüksekliğinin kaldırıldığı anlamına gelir.

Taycan GTS, hem Sedan hem de Estate gövde stillerinde öne çıkmasını sağlar. Ayrıca bunun için, pencerelerin etrafındaki ve aynalardaki bazı siyah trim detayları ve bazı revize edilmiş tamponlar gibi bazı stil yükseltmeleri alıyor.

Görsel olarak GTS, SportDesign ön kaplamasını ve SportDesign yan eteklerini ve parlak siyah renkte yan cam kaplamasını giyiyor. Arka difüzör, çok parlak siyah bir kaplamaya sahiptir. Yan eteklerde GTS logoları bulunur ve arka kısımdaki arma mat siyah renktedir. Standart 20 inç Taycan Turbo S Aero Design jant, özel bir saten siyahı kaplamaya sahiptir. Ayrıca arka ışık şeridi siyah Porsche logosuna sahiptir. Son olarak, PDLS Plus özellikli LED-Matrix-Design farlar siyah renkle boyanmıştır. Ayrıca yukarıda belirtildiği gibi dış ayna kapağı altları gövde renginde, taban siyah renkte boyanmıştır.

Görsel olarak Taycan GTS Sport Turismo’yu mevcut Cross Turismo ailesinden ayıran ek ipuçları var. Arka spoyler gövde rengine uygun boyadır ve çamurlukların üzerinde herhangi bir kaplama yoktur. Taycan GTS Sport Turismo’nun sürüş yüksekliği sedan ile paylaşılarak ağırlık merkezi daha da düşürülüyor.

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo Motorları ve Sürüşü

Taycan GTS sedan ve GTS Sport Turismo, aynı sabit mıknatıslı tek hızlı ön motora sahiptir. 245 mm çapında ve 210 mm aktif uzunluğa sahip daha büyük kalıcı mıknatıslı arka motora ve iki hızlı arka şanzımana sahip. Bu kurulum, GTS modellerini Taycan 4S (462 hp) ve Taycan Turbo (670 hp) arasına yerleştiren Başlatma Kontrolü ile toplam 590 hp güç çıkışı sağlar.

Taycan Turbo ve Taycan Turbo S’ye çok benzeyen Taycan GTS, 93.4 kWh Performance Battery Plus ile standart olarak gelir. Ve 800 voltluk mimarisi, ısı birikimini en aza indirirken sürekli talebi karşılayabileceği anlamına gelir. Bu, 270 kW’a kadar yüksek şarj hızları anlamına gelir. Bu şarj hızıyla birlikte araç 22,5 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80’e kadar şarj edilebilir.

Bu, 0’dan 60 km/s hıza etkileyici bir şekilde 3,7 saniyede çıkabileceğini gösterir. Ayrıca 250 kmh’lık bir maksimum hıza kadar çıkacağı anlamına geliyor.

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo Fiyat ve Özellikler

Bu hıza ek olarak Taycan GTS, bazı süspansiyon yükseltmelerini alıyor. Porsche mühendisleri sürüşü daha keskin hale getirmek istedi. Bunun için GTS ‘e özel olarak ayarlanmış uyarlanabilir havalı süspansiyon sunar. Ayrıca bunun yanı sıra bir seçenek olarak daha duyarlı arka tekerlek direksiyonuna da sahiptir.

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo İç Mekan Tasarımı

Yeni Porsche Taycan GTS’nin iç tasarımında birkaç değişiklik görülüyor. Bunlar, ön panelde ve kapılardaki bazı Alcantara kaplamalarıdır. Ayrıca, fırçalanmış alüminyum detayları ve koltuklardaki GTS logolarını içerir. Ayrıca Porsche’ye özel bir mükemmel özellik daha sunuyor. Bu, GTS modelinin ayrıca bir düğmeye basarak opak hale getirilebilen sıvı kristal filmli akıllı bir panoramik cam tavan ile sunulmasıdır.

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo Fiyat ve Özellikler

Bu yükseltmelerin ötesinde, her zamanki gibi Taycan mühendislerinin bir sihri. Bu, modern bir tasarım ve mükemmel yapı kalitesinin yanı sıra standart olarak bol miktarda teknoloji elde edeceğiniz anlamına gelir.

Taycan GTS’nin içinde tanıdık çoklu ekran paneli ve ergonomik ve sportif oturma pozisyonu devam ediyor. Apple CarPlay ve Android Auto, otomatik klima kontrolü standarttır. Ayrıca Porsche Connect ile Porsche Şarj Planlayıcı gibi diğer Taycan spor otomobillerindeki standart teknoloji ve konfor özelliklerinin çoğu da GTS modellerinde standart olarak geliyor.

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo Fiyat ve Özellikler

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yeni Porsche Taycan GTS Sport Turismo, Taycan GTS sedan ile birlikte satışta. İlk teslimatların ise 2022 baharında yapılması bekleniyor.

Taycan GTS sedan fiyatları İngilter’de 104.990 £’dan, Sport Turismo modeli için ise £104.990’dan başlıyor.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here