MV Agusta, genel motosiklet topluluğu tarafından çok iyi bilinmediğinden dolayı MV Agusta’nın Tarihi ve hakkında bilinmeyenler ile ilgili detaylıca her şeyi açıklamak istedik. Bildiğimiz üzere motosiklet sektöründe birçok harika işler ve ürünler çıkartan motosiklet şirketi var. Birçoğu en hızlı, en şık ve bazen de yoldaki en büyük iki tekerlekli aracı üretmeye çalışıyor. Bununla birlikte tüm bu başlıkların hepsine odaklanan ve gerçekten motosiklet modellerini, sanat parçaları gibi tasarlayan bazı şirketler de var. MV Agusta 1945 yılından beri motosiklet piyasasının içinde yer alıyor. Şirketin merkezi Varese, İtalya’da bulunuyor. Ayrıca İtalyan motosiklet üreticisi MV Agusta, Kont Domenico Agusta tarafından kurulmuştur. Şirketin adındaki MV, MV Agustas’ın ilk üretildiği yer olan Meccanica Verghera‘nın kısaltmasıdır.

MV Agusta’yı diğer motosiklet üreticilerinden gerçekten ayıran bazı önemli konular var. Bunlardan en önemlisi yalnızca en iyi iki tekerlekli hayalleri üretme hedefine sahip olmaları ve aynı zamanda geleceğe yaslanırken en iyi olmak istemeleridir. Ayrıca resmi web sitelerine göre misyonları “dünyanın en gelişmiş motosikletlerini tasarlamak, geliştirmek ve üretmek” olduğunu görebiliyoruz. Bu yazımızdan önce MV Agusta markasını veya motosiklet modellerini duymadıysanız, endişelenmeyin çünkü yalnız değilsiniz. Ayrıca MV Agusta’nın motosiklet modeller, diğer markalar gibi süper popüler modeller değildir. Şirket son yıllarda oldukça büyüdü fakat hala sokaklarda görülmesi gereken nadir bir manzara olarak beklemede duruyor. Bunun muhtemelen bazı nedenleri vardır. Ancak bu nedenlere daha sonra başka bir yazımızda detaylı olarak değinebiliriz. Bu yazımızda MV Agusta, genel motosiklet topluluğu tarafından çok iyi bilinmediğinden şirket hakkında biraz bilgi vermek istedik. İşte MV Agusta’nın Tarihi ve hakkında bilinmeyenler…

MV Agusta Motosikletlerini Harika Yapan Nedir?MV Agustanın Tarihi ve Hakkında Bilinmeyenler

MV Agusta’yı diğerlerinden farklı kılan şeylerden biri de modellerin üretim sürecidir. MV Agusta, her motosikleti elle ve gelişmiş teknolojilerin kullanımıyla üretmektedir. Yapım aşaması, ürünlerin yalnızca kalite ve özenle üretilmesinin sağlandığından dolayı değil aynı zamanda kişisel bir dokunuşa sahip oldukları anlamına gelmektedir. Böylece MV Agusta modeline sahip olan motosiklet sürücüleri, araçlarını neredeyse kendileri için tasarlanmış gibi hissedebilirler. Ayrıca bu süreç, onların mükemmelliğe olan bağlılıkları ve iki tekerlekli makinelerin en iyi üreticisi olmaları ile birlikte hareket eder.

MV Agusta’yı öne çıkaran bir diğer şey ise motosiklet modellerinin birer sanat eseri olma arzusudur. Bu konu, Pagani’nin arabalar için yaptığı şeye çok benzemektedir. Bir MV Agusta gördüğünüzde, gerçekten ne anlama geldiklerini anlayabilirsiniz. Tabii ki de motosikletler normal motosiklet modellerine benziyor fakat her birinin biraz başka bir hikayesi ve karakteri var. Farklı özelliklerle öne çıkıyorlar. Ayrıca bir şekilde normal bir motosiklet üzerinden farklı yönlere dağılmış gibi duruyorlar.

MV Agusta Başlangıçları ve Düşüşleri 

İtalyan Motosiklet üreticisi MV Agusta, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra motosikletlere odaklanmaya başladı. İkinci Dünya Savaşından önce uçak yapımıyla ilgileniyorlardı. Ancak motosikletler, mühendislik ve tasarım uzmanlıklarını kullanmaya devam etmelerine izin verdi. İlk motosikletleri MV 98, Ekim 1945’te halka sunuldu. İtalyan üretici, ilk modellerine Vespa 98 adını vermek istedi fakat bu isim zaten başka bir firmanın adına kayıtlıydı. Elbette hepimiz Vespa scooterlara aşinayız. Bu yüzden MV Agusto’nun Vespa ismini alamaması oldukça mantıklıdır. MV 98, hem tur motosikleti olarak hem de ekonomik versiyonlarda satışa sunuldu. Motosiklet 98 cc iki zamanlı tek silindirli olarak karşımıza çıkmıştı.

En önemli motosikletlerinden biri MV Agusta 750 Sport America‘dır. 1970 yılından 1975 yılına kadar üretilip, satışa sunulmuştur. Ancak bir dönem MV Agusta bazı finansal zorluklar yaşadı ve sonunda da finansal krizin üstesinden gelemedi ve iflas etti. Daha sonra İtalyan motosiklet üreticisi MV Agusta, Proton adındaki bir Malezyalı otomobil üreticisi tarafından satın alındı. Böylece 2004 yılına kadar yeni motosiklet modellerini piyasaya sürdüler. Ancak motosiklet üreticisi yine de mali zorluk yaşadı ve Proton daha sonra MV Agusta’yı farklı bir İtalyan finansman şirketine sattı.

“MV Agusta adını daha önce duymadıysanız, yalnız değilsiniz!” demiştik. Motosiklet endüstrisini gerçekten ileriye taşımak isteyen harika bir şirkettir. Ancak motosiklet modelleri, birçok ülkede henüz popüler hale gelememiştir. MV Agusta popülerlikten çok estetik duruşa önem vermektedir. Bu yüzden ortaya oldukça farklı ve sanatsal motosiklet modellerini çıkarmaktadır.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here