Motosiklette Boyunluk Takmak!

0
1033

Motosikletin tehlikeli bir ulaşım aracı olduğunu biliyoruz. Motosikletlerin üzerlerinde herhangi bir koruyucu aksesuar olmadığı için bütün yük sürücüye düşmektedir. Motosiklet kazalarında ölüm etkenlerinin en üstünde boyun kırılması gelmektedir. Eğer bütün ekipmanlarınızı giyseniz bile boynunuzu koruyacak ekipmanı takmazsanız, hayatınızı kaybedebilirsiniz. Boyun koruması maalesef ki motosiklet sürücülerinin arasında, fazla bilinen ve kullanılan bir koruyucu ekipman değildir. Motosiklet sürücüleri bütün korumalarını taktığında ve sürüşlerini yol şartlarına uygun olarak gerçekleştirdiği zaman kaza ve talihsizlikler ile karşılaşma oranları düşmektedir.

Motosiklette Boyunluk Takmak!Motosiklette Boyunluk Takmak!

Kafa tasımız 20 km üstü darbelere karşı etkisini göstermemektedir. Ölmeseniz bile sakat kalma ihtimaliniz yüzde yüzdür. Peki boyunluk harici bütün ekipmanlarımız takılıyken kaza yaparsak ne olur? Diye sorduğumuzda Muhtemelen kaskınıza dik veya boynunuza ters pozisyonlarda çarpışma yaşayacağınız için boynunuz kırılacak ve öleceksiniz. Unutmayınız ki darbenin basıncı boynunuza ve omuzlarına yüklenmektedir. Yüksek basıncı kaldıramayan boynunuz maalesef ki kırılmaktadır. Hafif bir motosiklet kazası bile geçirseniz, sağlık görevlileri ilk olarak boynunuzu kontrol ederler.

Nasıl Takılır?Motosiklette Boyunluk Takmak!

Kalitesine göre değişmektedir. Tek tuş ile açılabilir, pratik ve kullanışlıdır. Boyunluk korumalarını yapınız ve boynunuza göre seçmelisiniz. Seçtiğiniz boyunluğu muhakkak size göre ayarlamalı ve rahat hissetmelisiniz. İlk zamanlar boyun korumaları hareket kabiliyetinizi ve görüş mesafenizi rahatsız edebilir. Pes etmemeli ve alışana kadar boyun korumanızı takmalısınız. Boyun korumanızı seçerken muhakkak ve mutlaka iyi bir malzemeden üretilen, darbe emici pedlere sahip olan koruma aksesuarlarını seçmelisiniz. Fiyatları genelde pahalı olduğu için “Buna bu kadar verilir mi?” diye düşünmemelisiniz. Üzerinize giydiğiniz ekipmanlar ne kadar önemliyse, boyun koruma onlardan daha önemlidir.

Motosiklet boyun korumaları montunuzla birbirine bağlanabilmektedir. Uzun yollarda ve uzun mesafelerde mutlaka montunuza bağlamalısınız. Bütçeniz airbagli modellere yetiyorsa onları tercih etmelisiniz. Kullandığınız motosiklet ekipmanlarıyla uyumlu olmasına dikkat etmeli ve özenle seçmelisiniz. 300-2500 TL arası değişen fiyatları bulunmaktadır. Bu fiyatlar arasında derin bir pazar araştırması yapmanızı öneririm. Fiberglass üretimlerden aldığınız taktirde olası kazalarda daha çok işlevsel olacaktır. Motosiklette boyunluk takmak! başlıklı içeriğimizi okudunuz. Bütün ekipmanlarınızı giymekten utanmayınız. 50 cc’lik bir motosiklette de kaza yapabilir, geri dönülemez durumlara gelebilirsiniz. Ekipmanınızla dalga geçen insanların başınıza kötü bir şey geldiğinde, üzülmeyeceklerini bilmelisiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here