Motosiklet İle Tek Başına Seyahat Etmek

1
1525

Issız bir yolda, yalnız seyahat etmek, Motosikletinizden çıkan egzoz sesi, şerit çizgilerinin geçişleri en iyi aksiyon filminden bile keyiflidir. Solo sürüşler fiziksel ve psikolojik olarak rahatlamanıza yardımcı olur. Kalabalık şehir, ofis, ev, yollardan kurtulmanın en iyi yolu yalnız başınıza seyahat etmektir. Motosiklet ile tek başınıza seyahat ettiğiniz zaman yeni insanlar, hikayeler ve anılar biriktirmeniz kolaylaşır.

Motosiklet İle Tek Başına Seyahat EtmekMotosiklet İle Tek Başına Seyahat Etmek

Motosikletle seyahat etmek rahatlatıcı olsa da dikkat etmeniz birkaç önemli nokta vardır. Bu önemli noktalara dikkat ettiğiniz ve gereken önemi verdiğiniz taktirde tek başınıza rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Yol Planı

Yolculuğunuza çıkmadan önce yapmanız gereken ilk şey yol planı oluşturmaktır. Telefonunuza veya not defterinize geçeceğiniz şehirleri, uğramak istediğiniz yerleri ve dinlenmek istediğiniz kilometreleri yazmalısınız. Tek bir yol planına sabit kalmamalı, olası aksiliklere çözüm olarak ikinci bir yol planı oluşturmalısınız. Yol planınızı arkadaşlarınıza ve ailenize bildirmelisiniz.

Motosikletinizi Kontrol Edin

Motosikletinizin bakımlarına ve genel yerlerini kontrol etmelisiniz. Yolculukta teknik problemlerle karşılaşmamak için servisinize göstermeli, eskiyen parçaları değiştirmelisiniz. Işıklarınızı, yağınızı, tekerleklerinizi, zincirinizi ve frenlerinizi kontrol etmelisiniz.

Uygun Kıyafet seçimi ve DepolamaMotosiklet İle Tek Başına Seyahat Etmek

Yolculukta odak ve konsantrasyon problemi yaşamamak için uygun kıyafetleri seçmelisiniz. Çantalarınızı sabitledikten sonra gereken kontrolleri yapmalısınız. Yolculuk esnasında yanınızdaki eşyalar, rahatınızı bozmamalıdır. Sırt çantası taşımamaya özen göstermelisiniz. Sırt çantası oturuş pozisyonunuzu etkiler ve sürüş dinamiklerinizi bozabilir. Sarı yelek ve ışık yansıtıcı renklerde giyinmelisiniz. Motosikletinizin ışık sistemi yetersizse gereken müdahaleleri yapmalısınız. Yollarda görünür olduğunuza emin olmalısınız.

Yemek ve Su Tüketimi

Yolculuk esnasında aşırı ve ağır yiyeceklerden uzak durmalısınız. Hava koşullarına göre su tüketiminizi ayarlamalı ve susuzluk sorununu gidermelisiniz. Yemek ve su tüketimine dikkat etmenizdeki amaç sürüş konforunuzun ve konsantrasyonunuzun bozulmamasıdır.

Navigasyon Sistemi Motosiklet İle Tek Başına Seyahat Etmek

Yolcuğuklarınızda navigasyon sistemlerini, cihazlarını ve uygulamalarını kullanmalısınız. Mümkünde alışık olduğunuz uygulamaları kullanmalısınız. Güvenilir ve bildiğiniz uygulamalarda daha az sorun yaşarsınız. İnternetin çekmeyeceğini veya olmayacağını hesaba katarak, gerekirse premium navigasyon uygulamalarına üye olmalısınız. Motorunuzda şarj giriş yeri yoksa, yedek bataryalardan almanızı öneririm.

Gürültüden Uzak Durun

Uzun yollarda rüzgar sesi kulaklarınıza zarar verebilir. Bu yüzden kulak tıkacı kullanmalısınız. Kulak tıkacını motosiklet aksesuarları satan mağazalardan ve eczanelerden temin edebilirsiniz.

Nakit Para

Yolculuklarınızda en önemli şey nakit paradır. Nakit paranız olduğu zaman birçok şeye çözüm bulabilirsiniz. Kredi kartı veya banka kartı yerine yeterli miktarda nakit para taşımalısınız. Motosiklet ile tek başına seyahat etmek zevkli ama dikkat edilmesi gereken bir olaydır. Güvenliğinizi ve problemlere karşı önlemlerinizi almadan yollara çıkmayınız.

İkinci El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here