Acemi Motosiklet Sürücülerinin Yaptıkları Hatalar!

0
1348

Motosiklet sürmek için gelişime açık ve dikkatli olmak zorundasınız. Risk ve sürüş yapısı itibariyle araba kullanmaktan çok farklıdır. Motosiklet tutku, keyif alma mekanizması ve hayatı anlamak için kullanılması gereken bir taşıttır. Motosiklet ehliyetine sahip olmak, motosiklet sürebileceğiniz anlamına gelmemektedir. Motosiklet sürmek zaman isteyen ve üzerine çalışılması gereken bir konudur. Aşağıda sıraladığım acemi motosiklet sürücülerinin yaptıkları hatalar! Sıralamasını dikkatlice incelemeli ve sürüşlerinizi gözden geçirmelisiniz.

Acemi Motosiklet Sürücülerinin Yaptıkları Hatalar!

Yanlış Motosiklet Seçimi YapmakAcemi Motosiklet Sürücülerinin Yaptıkları Hatalar!

Motosiklet sürmeye başlarken, aşamaları bebek adımı gibi atmalısınız. Unutmayın ki bu adımlar geleceğinizi belirlemektedir. Bebekler ufak adımlar atsalar da birkaç adım sonra yere düşmektedir. Motosiklet sürücüleri adımlarını atarken, yere düşmemelidir. Yanlış motosiklet seçmek, yanlış adım atmanıza neden olur ve iyi bir temel inşa edemezsiniz. Bu yüzden ağır ve güçlü motosikletlerden uzak durmalısınız. Ağır ve güçlü motosikletlerle kaza yapmayabilirsiniz fakat motosiklet sürmeyi de gerçekten öğrenemezsiniz. Ağır ve güçlü motosikletler genellikle birçok teknolojiyi, güvenlik ve sürüş yardımına sahiptirler. Bu yüzden, bu motosikletlerde yaptığınız hataların farkına varamazsınız. Küçük cc motosikletler, sizin hocanız olabilir ve doğru yolu gösterebilirler. viraj almak, fren yapmak, gaz açmak ve motosikletinize bakım yapmak gibi olayları, küçük cc motosikletlere daha rahat yapabilirsiniz. Küçük cc motosikletler ani tepkileri rahatlıkla tolere edebilirler.

Bakımlara Önem vermemek

Yeni başlayan sürücüler genellikle motosikletlerini sadece ulaşım ve hobi aracı olarak görmektedirler. Motosikletlerin bakım gerektirdiğini, bazı parçalarının temizlenip, onarılmasının gerektiğini bilmeyebilirler. Çoğu araç sürücüsü, motosiklete geçiş yaptığında rutin bakım olduğuna inanmakta güçlük çekerler. Motosikletin hava filtresi, buji gibi temel parçalarının olduğuna inanmayanlar da vardır. Motosikletinizin zincir bakımlarını aksatmamalı, yağ kontrollerini sık sık yapmalısınız. Yeni başlayanlara en büyük önerim motosikletlerinin günlüklerini tutmalarıdır. Motosiklete aldıkları benzin fişlerini, yağ değişim zamanlarını, yaptıkları bakımları ve değiştirdikleri parçaları bir deftere not almalarını öneririm. Böylece bakımlarını unutmazlar ve sorunlarla karşılaşma ihtimalleri azalır.

Yolcu Taşımak

Yeni başladığınız zaman motosikletinize hakim olmadan yolcu almamalısınız. Motosiklette yolcu taşımak denge, fren ve ivmelenmenizi etkilemektedir. Motosiklet hakimiyetini ve tepkileri öğrenmeden yolcu taşımamalısınız.

Anahtarı Unutmak

İlk sürüşleriniz keyifle bittikten sonra anahtarınızı unutmayın. Genellikle yeni başlayan motosiklet sürücüleri, ilk sürüşlerinde motosikleti kill switchten kapatmaktadır. Motosikletin durduğunu anlayınca da anahtarı almayı unutmaktadırlar. Motosikletinizi park ettikten sonra kontağınızı, bagajınızı ve kilitlerinizi kontrol etmelisiniz.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here