Honda CB1000R 2011 İnceleme

0
1808
CB1000R

Bu tatlı Honda, çoğunlukla beygir gücü açığı nedeniyle on yıl önce Triumph Speed ​​Triple’a yenildi. Honda’nın CB1000R ‘ı 2008’den beri Avrupa’da zaten mevcut ve litrelik spor çıplak modeli olumlu eleştiriler aldı.

Şirket olarak muhafazakar olan Honda, CB1000R’yi başlangıçta İtalyan üretim tesisinden sınırlı sayıda üretiyor ve satışlar uygun görürse sevkiyatları artıracak.

CB1000R

Her Şeyin Eski Haline Geri Dönüş

CBR’ler, GSX-R’ler, ZX-R’ler ve YZF-R’ler çağından önce CB1000R gibi motosikletler günün süper motosikletleri olarak kabul ediliyordu. Minimal gövde ve dik gidon ile bunun gibi standart bisikletlerin bir kategorisi yoktu ve herşeyi yapabilirlerdi. Yıllar geçtikçe, bu formül bugün gördüğümüz türe özgü motosikletlere dönüştü. Honda, CB750’nin bu klasik stilini 21. yüzyıla uygun bir forma geri getirmeyi hedefliyor.

O halde motordan başka nereden başlamalıyız. Adı ne olursa olsun, birkaç yıl önceki “eski” Honda superbike motoru şimdi mütevazı bir 107 beygir gücü veriyor.

Honda’nın spor motosikletlerinden veya bu konudaki herhangi bir spor motosikletten farklı olarak, CB1K’nın kokpiti, özellikle altınızda litre sınıfı bir motor olduğu düşünüldüğünde, fark edilir derecede nötr ve alışılmadık şekilde dar.

Honda

Zamanda Yolculuk

CB1000R’a binmek, motosikletlerin çok özel olduğu 30 yıl öncesine gitmeye çok benzer. Ön camı olmamasına rağmen, rüzgar esmesi otoyol hızlarında bile oldukça tolere edilebilir.

Dar profili onu harika bir şehir sakini yapıyor, çünkü arabalar arasında gezmek son derece kolay. Yükseltilmiş gidon, ihtiyacınız olan her yerde manevra yapmak için yeterli seviyede.

Ancak iş söz konusu olduğunda, CB1000R’de bulunan CB750’nin ruhu, düz bir çizgide değil, virajlı kanyon yollarında serbest bırakılmayı arzuluyor. Her şey, güçlü olduğu kadar hafif olan ve taşıma paketinin geri kalanının temelini oluşturan döküm alüminyum çerçeveyle başlıyor.

Neyse ki CB1000R göründüğü kadar iyi bir performans sergiliyor. Günlük işe gidip gelirken manevra kabiliyeti sağlayan gidonlar, motosikleti kanyonlarda döndürmek için kaldıraç ekleyerek bisikletin hafifliğine yardımcı oluyor. Gerçekte, CB1000R’nin iddia edilen ıslak ağırlığı 485 pound – 2007 CBR1000RR spor motosikletinden yaklaşık 30 pound daha fazla. Çıplak ve minimalist bir motosikletin, türetildiği tam teşekküllü kuzeninden çok daha ağır olması garip görünüyor. Özellikle zamanın CBR1000RR’si göz önüne alındığında, piyasadaki en ağır 1 litre motosikletlerden biriydi.

Bununla birlikte, CB1000R, yan yana son derece hızlı ve doğru bir şekilde geçiş yapma yeteneği ile bu ağırlığı iyi gizliyor. Resmi Honda basın kitinde bu rakamı görene kadar motosikletin bu kadar ağır olduğuna inanmıyorduk.

Tümüyle, CB1000R eski Honda’ların ruhunu ve geleneğini geri getirmek için gerçekten elinden gelenin en iyisini yapıyor.Sadece 30 yıl öncesinden bazı tasarım ipuçlarını taşımakla kalmıyor, aynı zamanda genel paketi de eski CB’lerin modern bir yorumu gibi geliyor.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here