Toyota Tundra 2022

0
5155
Toyota Tundra

Amerika’nın kamyonetlerle olan aşk ilişkisi sona ermekten çok uzakta ve bunun bazı nedenleri var. Modern kamyonetler, her zamankinden daha yetenekli, verimli, konforlu ve teknolojik olarak gelişmiştir. Gerçekten otomotiv dünyasında çoğu beklentiyi karşılar hale geldiler. Bu nedenle, yepyeni bir pick-up piyasaya çıktığında beklenti büyük oluyor. Toyota, yepyeni 2022 Toyota Tundra ‘sını ortaya çıkardı ve çok şey değişti. Yeniliklerin biraz daha derinine inmek için, yeni 2022 Toyota Tundra ‘yı dört gözle beklediğimiz İlk 5 Nedene bir göz atıyoruz.

1. Cesur Tasarım

San Antonio’da inşa edilen yeni Tundra, Toyota’nın Kuzey Amerika Tasarım Stüdyosu Calty tarafından tasarlandı. Gerçek bir yerli Amerikan kamyonu olan Tundra’nın dış tasarımı, güç ve yetenek yaymak için şekillendirildi. Dayanıklılık kavramını vurgulamak için açısal çizgiler, vurgulu genişletilmiş çamurluklar ve heybetli bir ön ızgaraya sahip.

2. Tamamen Yetenekli

Gövdenin altında, yüksek mukavemetli çelik merdiven çerçevesi sayesinde sağlam bir temel bulunuyor. Bu sadece daha iyi yol tutuşu sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda şimdi 12.000 pound’a kadar çekebilen ve 1.940 pound’a kadar yük taşıyabilen Tundra için gelişmiş yeteneklere de katkıda bulunuyor.

3. Güçlü Yeni Motorlar

Kamyonun belki de en ilginç özelliği yeni güç aktarma organları. V8’ler gitti, yerini daha modern seçenekler aldı. Standart, yeni bir 10 vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 389 hp ve 479 lb-ft tork üreten bir i-FORCE 3.5L çift turbo V6 Tundraya güç veriyor. Ancak daha fazla güç ve daha iyi verimlilik arayanlar için 437 hp ve 583 lb-ft üreten i-FORCE MAX çift turbo hibrit V6 da var.

4. Teknolojik Olarak Paketlenmiş

Yeni 14 inç dokunmatik ekran, görme, dokunma ve sesle etkinleştirme yoluyla gelişmiş etkileşim sağlayan tamamen yeni bir multimedya sistemini kontrol ediyor. Bu ekran aynı zamanda parkuru görmekten dar bir park yerinde gezinmeye kadar her şeye yardımcı olmak için birkaç yeni kameradan da yararlanıyor.

Toyota Tundra

Kısmen yeni çok bağlantılı arka kısım sayesinde, süspansiyon sistemine yerleştirilmiş bir dizi yeni teknolojik özelliği de var. Yüksek, Düşük ve Normal yükseklik ayarlarına sahip yeni bir otomatik havalı süspansiyon sistemi mevcut. Düşük ve Yüksek modu, 18 mph’ye kadar hızlarda kullanılabilir ve ayrıca çekilen bir römorkun yüksekliğine göre ayarlanır.

Son olarak, yeni bagaj kapısı, anahtarlık üzerindeki bir düğmeye basılarak açılabilir.

5. Gelişmiş Güvenliğe Sahiptir

Toyota Tundra

Toyota, markanın aktif Toyota Safety Sense 2.5 standardını tüm donanım seviyelerinde sunan yeni Tundra için güvenlik sistemini geliştirdi. Bir çarpışmayı önlemeye yardımcı olmak için otomatik olarak fren uygulayabilen Yaya Algılamalı bir Çarpışma Önleme Sistemi var. Kamyonu şeritler arasında tutmak için direksiyon simidini otomatik olarak ayarlayan Şerit Takip Asistanı ve Dinamik Radar Hız Kontrolü, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Yol İşareti Yardımı ve Kör Nokta İzleme gibi çok sayıda başka özellik var. İkincisi, tüm bunlar bir römork çekerken bile çalışıyor.

Ayrıca;
2. El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here