Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Uyguladığı Zorlu Kurallar… Amerikan Motosiklet Kulüpleri, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden sonra öne çıktı. Birçok hayal kırıklığına uğramış gazi ve askerin hayatlarını yeniden birleştirmeye çalıştığı yerler olarak bilinmektedir. Amerikan askerleri, savaşlardan geri döndüklerinde, dünyanın ordudaki kardeşlikten çok daha farklı olduğunu görmüşlerdir. Birçoğu, ordudaki yaşam tarzına ve dayanışmaya tekrardan sahip olmak istedi. Böylece Amerikan motosiklet kulüpleri ortaya çıktı ve popülaritesi arttı. Ayrıca iki çeşit Amerikan motosiklet kulübü vardır. Bazıları arazi yasalarına veya daha doğrusu Amerikan Motosiklet Birliği’ne uyar ve yasaldır. Ancak bazıları yüzde birler olarak nitelendirebileceğimiz cinsten kendi başlarına bir yasadır ve yasadışı motosiklet kulüpleridir. Bazı Amerikan motosiklet kulüpleri, 70 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Amerikan motosiklet kulüplerinin kadim kuralları hala korumaktadır. Zamanda donmuş gibi davranan üyeler, birçok zorlu kurala uymak zorundadır.

MC Nedir? Motosiklet Kulübü Nedir? Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Uyguladığı

“Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Uyguladığı Zorlu Kurallar” adlı içeriğimize başlamadan önce İngilizcesinin Motorcycle Club (MC) olduğu motosiklet kulüplerinin ne olduğunu anlatmakta fayda var. “MC” Motorcycle Club’ın kısaltmasıdır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir dizi motosiklet sürücüsünün, aynı çatı altında kardeşlik mottosuyla toplanmasıyla ortaya çıkmıştır. Her motosiklet kulübü üyeleri, kendilerini temsil etmek ve tanıtmak için deri veya kot yelek giymektedir. Bu yelekte “Patch” denilen kulüp arması, üyenin adı gibi üyenin ve kulübün spesifik bilgilerini taşıyan belirli yamalar bulunmaktadır. Türkiye’de de birçok farklı motosiklet kulübü bulunmaktadır. Ancak şanslı olduğumuz konu, Türkiye’deki motosiklet kulüplerinin Amerika’daki gibi saplantılı veya extremist emekli askerler tarafından kurulmuş olmamasıdır. Türkiye’deki motosiklet kulüpleri; yardımseverlik, dayanışma ve motosiklet sürücülerinin haklarını korunmasında önemli bir role sahiptir. Bu yüzden burada yazan kuralların birçoğu Türkiye’deki motosiklet kulüplerinde geçerli değildir.

Türkiye’de MC kulüplerinin aşırı saplantılı veya tehlikeli olmamasının bir başka nedeni de Türk gençliğinin motosiklete sahip olmasının giderek zorlaşmasıdır. Daha solo sürüşü bile gerçekleştirmeye maddi gücü olmayan gençler, motosiklet kulüplerinin zorlu şartlarını yerine getiremeyeceği için Türkiye’deki motosiklet kulüpleri, Amerika’daki motosiklet kulüpleri gibi kötü veya tehlikeli değildir.

Cinsiyet, Renk ve Etnik Köken Konusunda Ayrımcılar

Cinsiyetin ve etnisitenin önemli olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Covid-19 ile virüsün kimse arasında ayrım yapmamasıyla bile eşitliğin ne olduğunu görüş olduk. Ancak Amerikan motosiklet kulüplerinin algısı bir türlü değişmemektedir. Çoğu Amerikan motosiklet kulübünde eşlere ikincil statü verilmesine rağmen kadın üyelere izin verilmez.

Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Çılgın Ritüelleri Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Uyguladığı

Amerikan motosiklet kulüplerine üye olmak kolay değil ve kulüpten kulübe değişen zorlu bir eleme süreci vardır. Hatta bazıları, yeni üyeler ve Amerikan motosiklet kulüpleri için suç işleme kontrolleri derecesine kadar ileri gitmektedir. Bu cümleden bir şey anlamayanlar için bir sabıka kaydına sahip olmak Amerikan motosiklet kulüpleri için madalyaya benzemektedir. Ayrıca üye adaylara birçok zorlu görev verilmektedir. Bu görevi yerine getiremeyen kulüp aday adayları, elenmektedir.

Belirli Motosikletlerin Kullanılması Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Uyguladığı

Çoğu Amerikan motosiklet kulübünün izin verdikleri motosiklet türleri konusunda katı kuralları vardır. Türkiye’de de bazı motosiklet kulüplerinde motosiklet türü önemlidir. Amerikalılar için motosiklet kulüpleri askerlerden veya gazilerden oluştukları için vatanseverliklerini göstermek için gerçek bir Amerikan motosikletini tercih ederler. Bu yüzden Harley-Davidson ve Indian’a binmektedirler. Türkiye’de bu motosikletlerin fiyatlarının çok pahalı olması, Amerikan stilinde kulüp kurmak isteyenlere de derin bir darbe vurmaktadır. Amerikan motosiklet kulüplerinde çoğu Japon motosiklet markası yasaktır.

Amerikan Motosiklet Kulüplerinin Sürüş Kuralları

Bu motosiklet kulüplerinden herhangi birine üye iseniz sizden tam etkileşim beklerler. Üyeler sadece tehlikelere katlanmak ve doğru motosikleti satın almakla kalmamaktadır. Kulüp toplantılarına ve sürüşlerine zorunlu olarak katılmalıdır. Bazı kulüplerde motosikletinize yıl içinde belirli sürelerde ve kilometrelerde binmeniz gerekmektedir.

Amerikan Motosiklet Kulüplerinden Çıkmak Zor mu?

Eagles’ın Hotel California şarkısı gibi Amerikan motosiklet kulüplerini düşünün. Girebilir ama çıkamazsınız. Bir Amerikan motosiklet kulübünden ayrılmak hara-kiri’ye benzemektedir. Ayrılmanız için çok ama çok iyi bir nedeniniz olmalıdır. Yoksa çıkmanıza izin verilmemektedir. Kanun kaçağı Amerikan motosiklet kulüplerinden ayrılmak istediğiniz zaman işler çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir.

Kötü Çocuk Gibi Davranmayı Seviyorlar ve Birbirleriyle Anlaşamazlar

Güçlü bir motosiklet üzerinde deri yelek veya ceket giymek, insana ölümsüz gibi hissettirebilir. Özellikle güçlü motosikletlerle grup sürüşleri, askeri düzen gibi uyulan disiplinde eklendiği zaman motosiklet kulübü üyeleri, kendilerini diğer insanlardan farklı olarak nitelendirir. Çoğu Amerikan motosiklet kulübü birbiriyle anlaşamamaktadır. Bir Amerikan motosiklet kulübü, diğer Amerikan motosiklet kulüplerinden nefret etmektedir.

Tabii ki de yıllar içinde yapılan dizi ve filmlerin etkisi, Amerikan motosiklet kulüplerinin bakış açısını da değiştirmiştir. Amerika’daki güncel motosiklet kulüplerinin birçoğu, yukarıda bahsettiğimiz konulardan hiçbirini yapmamaktadır. Ayrıca motosiklet kulüplerinin çok dikkat çekmesi üzerine uyarlanan dizi ve filmler sayesinde insanların motosiklet kulüplerinin çok tehlikeli olduğunu düşünmektedir. Ancak durum zannedildiği gibi değildir.

İkinci El Motosiklet İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here