Hyundai’nin Yeni Modellerindeki Kronik Sorunlar… Hyundai’nin modelleri, otomotiv sektöründeki en sağlam ve başarılı araçlar olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Türkiye’deki araba pazarında etkili bir konuma sahip olan Hyundai, Türkiye’de oldukça popüler olan araç üreticilerinden biridir. Ancak bildiğimiz gibi teknoloji ilerlese de insanlar bazen belirli hatalarla karşılaşmaktadır. Güney Koreli araç üreticisi Hyundai’nin de birçok aracı sorunsuzluğu ve sağlamlığıyla bilinmektedir. Hyundai Motor, 1968 yılından beri otomobil üreten köklü şirketlerden biridir. 1999 yılında Hyundai, ayak izini yenilemeye kara verdi. Kalite ve güvenilirliğe büyük yatırımlar yapmaya başladı. Türkiye’de her araç pahalı olduğu için piyasa koşullarında Hyundai uygun fiyatlı bir markadır. Genel olarak Hyundai başarılı bir firmadır fakat yeni Hyundai otomobilleriyle ilgili bazı kronik sorunlar ve şikayetler bulunmaktadır. Bu içeriğimizde Hyundai’nin Yeni Modellerindeki Kronik Sorunlar ve problemlerin birçoğunu derledik.

Hyundai’nin Boya KalitesiHyundainin Yeni Modellerindeki Kronik Sorunlar

Boyası dökülen bir arabaya sahip olmak, aracın değerinin gözler önünde eridiğine işaret etmektedir. Özellikle son aylarda Citroen sahiplerinin başına gelen boya problemleri, Hyundai’nin bazı modellerinde de bulunmaktadır. Hyundai’nin yeni arabalarında boya kalitesi sorunu vardır. Hyundai Sonata modeli, kronik boya sorunu ile karşımıza çıkan bir modeldir. Ayrıca Hyundai’nin Santa Fe modelinin de bazı forumlarda yoğun şekilde boya sorununun olduğu söylenmektedir. Ancak araştırmalara göre Hyundai sahiplerinin sadece %6’sı araçlarında sahip olduktan ilk beş yıl sonra araçlarında sorunla karşılaşmıştır. Bu da Hyundai’nin ne kadar başarılı olduğunu ancak ufakta olsa problemler çıkarabileceğini göstermektedir.

Dış Aksesuarlar

İç bileşenler gibi, Hyundai’nin de dış unsurlara büyük yatırım yaptığı iddia edilmektedir. Bununla birlikte bazı modellerde dış parçalarla ilgili sorunlar görülmüştür. En çok şikayet kapı kolları ve aynaların kırılmasıyla ilgilidir. Birkaç işletme sahibi, plastik kalıplama ve bağlantı parçalarının çabuk aşındığını ve ucuza yapıldığını hissettiklerini belirtmektedir.

Amerika’daki Sahte MPG Numaraları Hyundai'nin Yeni Modellerindeki Kronik Sorunlar

Volkswagen’in yakıt skandalına karışmasından birkaç yıl önce Güney Koreli üretici Hyundai, 2012’de açığa çıkan şişirilmiş bir MPG sayıları şemasına bulaşmıştır. Birkaç modelin, gerçekte elde edilenden 6 MPG’ye kadar daha fazlasına sahip olduğu bildirilmiştir. Sonuç olarak Hyundai para cezasına çarptırılıp, 2011 ile 2013 yılları arasında araç sahiplerine tazminat ödemeye zorlanmıştır. MPG Nedir? Sorusunu cevaplayacak olursak İngilizlerin yakıt tüketim ölçüsüdür.

Direksiyon ve Kullanım

Hyundai pratik bir orta sınıf aile arabası olarak bilinir. Öncelikle söylememiz gereken en önemli nokta bugüne kadar Hyundai’nin hiçbir aracı, büyük bir kazaya sebebiyet vermemiştir. Ancak iddialara göre Hyundai’nin orta sınıf araçlarında uzun süreli kullanımlarda eskimeye bağlı olarak tıkırtı ve sallanma sesleri duyulmaktadır.

İç Kalite

Hyundai, başlangıç ​​kalitesine ciddi bir sermaye yatırmış olsa da birkaç model ve rakipleri arasında hala ciddi bir boşluk bulunuyor. Arızalı güneşlikler, kırık ön paneller ve kırık koltuk panelleri gibi iç mekan kalitesiyle ilgili birçok şikayet bulunmaktadır.

Gösterge ve Sensör Arızaları

Gösterge grubu, aracın durumu hakkında hayati bilgiler sağlar. Hyundai, ne yazık ki, göstergeleri ve sensörleri çevreleyen çeşitli sorunlar görüyor. Hyundai Santa Fe, gösterge ve sensör arızlarından en çok etkilenen modellerden biridir.

Elektrik ProblemleriHyundainin Yeni Modellerindeki Kronik Sorunlar

Görünüşe göre elektrik problemleri, her modern arabada bir sorun olmaya başladı. Hyundai Elantra ve Sonata, elektrik sorunları açısından en fazla riske sahip olan modellerden biridir. Ayrıca, kabindeki elektrik prizlerinden kaynaklanan aşırı ısınma sorunları geçmişte geri çağırmalara neden olmuştu.

Motor Sorunları

Büyük olasılıkla, olabilecek en kötü şey motor arızasıdır. Ayrıca yeni bir araba alırken bu endişelenecek en son şey olmalıdır. Maalesef ki Hyundai’nin yeni araçlarında dikkat edilmesi gereken bazı motor sorunları var. Hyundai Sonata, Hyundai Problems.com’a göre en çok etkilenen araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok tüketici, motorun tutukluk, durma, ses, tıkırtı veya devre dışı kalmasından şikayet etmektedir. Ancak yeni Hyundai modellerinde motor sorunları oldukça nadiren hatta hiç görülmemektedir. Genel araştırma neticesine göre Hyundai’nin 2010 ve 2011 model yılındaki Sonata modelleri, en çok motor sorununa sahip olan araçlardan biridir.

Hyundai Alınır mı?

Günümüzde kullanıcıların şikayetleriyle ilgilenen nadir markalardan biri de Hyundai’dir. Güney Koreli otomobil üreticisi, geçmişten günümüze kadar bütün modellerini geliştirmeyi ve rakipleriyle mücadele edebilmesini sağlamıştır. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz kronik sorunlar, oldukça nadir görülmektedir. Araştırmalara göre Hyundai sahiplerinin sadece %6’si ilk beş yıl içinde araçlarında beklenmedik sorunlar ile karşılaşmaktadır. Bu oranı, diğer markalar ile kıyasladığımız zaman bile Hyundai’nin oldukça başarılı bir otomotiv üreticisi olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci El Hyundai İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here