Frank Williams Kimdir? Frank Williams, F1 takımının en uzun süre hizmet veren patronuydu. Ayrıca Frank Williams’ın takımı spor tarihinin en başarılılarından biridir. Efsanevi İngiliz iş adamı ve motor yarışı tutkunu olan Frank Williams, imrenilecek Formula 1 başarıları da dahil olmak üzere, hayatı boyunca elde ettiği büyük başarılarla tanınmaktadır. Williams, hayallerini gerçekleştirme yolunda oldukça korkunç bir dizi zorlu ve trajik olaya katlanmak zorunda kaldı.

Bildiğimiz üzere Motor yarışları oldukça pahalı bir girişimdir. Bu nedenle Williams başlangıçta projelerini finanse etmek için mücadele etti. Hatta bir noktada parasızlıktan işini telefon kulübesinden yürütmek zorunda kaldı. Ayrıca Williams’ın sürücülerinden bazıları aktif yarışmalar sırasında öldü. Son nefesine kadar yanında kalan korkunç ve üzücü olaylar, Williams’ın başarılı olmasını sağladı. Ancak efsanevi İngiliz iş adamında üzücü hikayelerden ve başlangıçtaki fon eksikliğinden daha fazlası var. Bu nedenle sizlere İngiliz motor sporları patronu Frank Williams hakkındaki en ilginç bilgilerden oluşan gerçekleri derledik.

Tamircilikten F1 Takım Patronluğuna Yükseldi

Williams, ebeveynlerinin evliliğinin bozulması nedeniyle hayatının şekillendiği yıllarının bir kısmını teyzesi ve amcasıyla Jallow’da geçirmek zorunda kaldı. Daha sonra da özel bir yatılı okul olan St Joseph’s College, Dumfries, İskoçya’ya kaydoldu. Williams’ın hızlı arabalara olan sevgisi, arkadaşının Jaguar XK 150‘sine bindikten sonra ateşlendi. Özellikle bir müdür olarak motor sporları başarıları için popüler olmasına rağmen ondan önce Williams’ın hem sürücü hem de tamirci olarak kısa bir görevi vardı.

Williams Racing’in Kurucusu

1976 yılında Wolf-Williams Racing’deki yönetici rolünden takımın yeni yönetimi tarafından atılan Williams, derin bir hayal kırıklığına uğradı. Hayat kırıklıklarından kurtulmak içinde otomotiv mühendisi Patrick Head ve diğer kilit personellerle yeni bir takım kurmak için takımdan ayrıldı. Takım, ilk yarışını 1977 yılında gerçekleştirdi. Patrick Nève’in takımın ilk sürücüsü olduğu March mühendislik şasisini çalıştırdığı İspanya Grand Prix‘sinde yaptı.

Üç Çocuğu VarFrank Williams Kimdir?

Williams için evliliğine yol açan aşk hikayesi, 1967 yılında Virginia Berry ile tanıştığı zaman başladı. Birkaç yıllık flört döneminden sonra 1974’te bir evlilik yoluyla ilişkilerini yasallaştırmaya karar verdiler. Bu evlilikten üç çocuk doğdu; iki oğlu Jonathan, Jamie ve bir kızı Claire. Özellikle Frank Williams’ın kızı Claire daha sonra Williams Racing’in müdür yardımcısı oldu. Ne yazık ki William’ın karısı Virginia, 2010 yılında kanser teşhisi konulduktan sonra 2013 yılında 66 yaşındayken öldü.

Omurilik Felci / Tetraplejik

1986’da Fransa’da bir nişanın ardından İngiltere’ye giderken Williams, Fransız saatini İngiliz saatiyle karıştırdı. Bu yüzden uçuşuna geç kaldı. Daha sonra takım sponsorluğu menajeri Peter Windsor ile havaalanına giderken Williams, bir taş duvara çarptıktan sonra kiralık arabasının kontrolünü kaybetti ve yol kenarındaki bir tarlaya uçtu. Windsor hafif yaralandı fakat Williams o kadar şanslı değildi. Yaralanmalar nedeniyle tetraplejik hale geldi ve hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyesiyle geçirdi.

Şövalye İlan Edildi Frank Williams Kimdir?

1999’da, 1980’ler ve 1990’ların en parlak döneminde motor sporlarındaki büyük başarılarından dolayı Williams, Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi. Frank Williams yaptığı açıklamada, ödülün kendisine verilmesine oldukça şaşırdığını fakat böylesine önemli bir ödül aldığı için oldukça mutlu olduğunu söyledi. Özellikle 1986 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından daha önce İngiliz İmparatorluğu Düzeni Komutanı olarak atandığı için bu onun ikinci İngiliz onuruydu.

F1’de En Uzun Süre Görev Alan Takım Patronu

Williams, 1976’da son derece başarılı Williams Racing’i yaratmadan önce ilk şirketi olan Frank Williams Racing Cars ile 1966 yılında kurucu olarak keskin bir hamle başlattı. Williams, Williams Racing takımından ayrıldığı 2020’nin sonlarına kadar bir Formula 1 yarış takımına aktif olarak başkanlık etti. Bu süre Williams’ı F1 tarihinin en uzun süre aktif görev yapan takım patronu yapıyor.

Frank Williams 2021 Yılında Vefat Etti Frank Williams Kimdir?

Williams, geçirdiği felcin onu hayal etmekten ve çok çalışmaktan alıkoymasına asla izin vermedi. Yarış dünyasında birçoğunun sadece hayal edebileceği birçok büyük başarıya imza attı. Bununla birlikte Williams’ın sağlığı, 1986’da yaşadığı talihsiz kaza nedeniyle ciddi bir şekilde olumsuz olarak etkilendi. Hayatı boyunca sürekli bakım ve fiziksel bağımlılığa ihtiyaç duyan Williams, birkaç hastalık nöbeti geçirerek 26 Kasım 2021’de hastaneye kaldırıldı. 28 Kasım 2021’de 79 yaşında vefat etti. Frank Williams Kimdir? Sorusuna tek bir cevap verecek olursak F1 tarihine renk katan, en çok emek ve hizmet eden kişinin İngiliz Frank Williams olduğunu söyleyebiliriz.

Motor Sporları ve F1 Haberleri

2021 Formula 1 Yarış Takvimi ve Güncel Puan Durumu

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here