MotoGP İtalya GP Sıralama Turları Sonuçları

MotoGP İtalya GP sıralama turları Mugello pistinde tamamlandı. Gün saat sabah saatlerinde gerçekleştirilen 3.antrenman seansı ile başladı. Ducati Lenovo Team sürücüsü Francesco Bagnaia, bu seansın en hızlı ismi oldu. Ardından yapılması gereken dördüncü ve son antrenman turu ise vaktinde gerçekleştirilemedi. Bunun sebebi Moto3 seansında yaşanan kaza sebebiyle kırmızı bayrakların çıkmış olmasıydı. Yaklaşık yarım saat kadar geciken seans sonunda Fabio Quartararo son antrenman turunun en hızlı ismi oldu. Bu seansın hemen sonrasında başlayacak olan sıralama turları da dolayısıyla gecikme ile başladı. İlk sıra için olmasa da diğer sıralar için büyük mücadelenin yaşandığı sıralamaların en hızlısı, şampiyona lideri Fabio Quartararo oldu.MotoGP İtalya GP

Q1 Seansı

Seans bulutlu havada başladı. 3. Serbest antrenman seansında ilk 10’a girme başarsı gösteremeyen 12 pilot Q1’e katılmak durumunda kaldı. Seansın başlamasıyla birlikte pilotlar piste çıkarken, genel olarak arkada lastik tercihleri aynı oldu. Pilotların hepsi arka tekerde yumuşak hamur kullanırken, ön lastikte çoğunluk orta hamur olmak üzere sert hamur tercihi de vardı. İlk zaman turu Aleix Espargaro’dan geldi. Ardından Ducati motoru kullanan Avintia Racing pilotu Enea Bastianini onu geçerek ilk sırayı aldı. Ducati motoru kullanan takımların Mugello’da uzun düzlükler olması sebebiyle avantajlı olacağı tahmin ediliyordu. Atılan turların ardından Nakagami en hızlı tura sahip oldu. Sonrasında pilotlar 7 dakika kala pite girdiler.

5 dakika kala pilotlar piste geri dönerken Maverick Vinales ve Marc Marquez arasında garip bir olay yaşandı. Seansın ilk bölümünde de sürekli arkalı önlü giden ikili yine aynı şekilde başladı. Ancak Vinales durumdan pek hoşnut değildi ve Marquez’e daha hızlı bir tur elde etme şansı vermek istemiyordu. Bu sebeple Vinales attığı yavaş bir turun ardından pit yoluna girdi. Fakat tahmin etmediği bir şey oldu ve Marquez onu takip etmeyi bırakmadı. İki pilotun ufak atışmalarının ardından peş peşe bir yavaş tur daha attılar. Sonrasında artık zaman turu atmak mecburiyetinde olan Vinales gazlamaya başladı.

Vinales – Marquez Arasındaki Akıl Oyunları:

http://twitter.com/MotoGP/status/1398624244611751938

Bu sırada Espargaro ikinci sıraya yükselirken, Vinales’in hava koridorundan faydalanan Marquez ilk sırayı elde etti. Vinales ise ikinci sırayı elde etti. Sürenin bitimine 1 saniye varken Vinales son tura başladı. Espargaro ise en hızlı ikinci zaman turunu elde etti. Vinales son turunda son viraj öncesi frenajı kaçırarak turu bırakırken aynı zamanda Q2 şansını da kaybetmiş oldu. Dünyaca ünlü pilot Valentino Rossi ise gerçek bir zaman turunu ancak seans sonunda atabildi. Böylece Q2’ye yükselen isimler Marc Marquez ve Aleix Espargaro olmuş oldu.Valentino Rossi

Q2 Seansı

Q2, seans sonu, düşük de olsa, yağış olması ihtimali ile başladı. Dolayısıyla herkes ilk turlarken kendini zorlamaktan çekinmedi. Pilotların hepsi yumuşak hamur arka lastik tercihinde bulundu. Ancak ön lastiklerde çeşitlilik vardı. Çoğunluk orta hamur tercih ederken, sert hamur tercih eden bazı pilotlar da vardı. En farklı seçim ise yumuşak hamurla Morbidelli’den geldi. İlk tur Francesco Bagnaia’dan geldi. Sırasıyla Aleix Espargaro ve Jack Miller en hızlı tur zamanını elde etti. Ardından Espargaro 1:45.651’lik derecesiyle tekrar ilk sırayı aldı. Miller ise bu kez onu geçemedi. Pilotların içerisi girmesinden hemen önce Fabio Quartararo, 1:45.481’lik turuyla en hızlı zamanı elde etti. Sonrasında 8 dakika kala pilotlar pite döndü.

Bitişe 6 dakika kala pilotlar tekrar piste çıktılar. Portekizli pilot Miguel Oliviera en hızlı üçüncü tur zamanı atarak başladı. Sonrasında, Yamaha pilotu ve şampiyona lideri Fabio Quartararo mükemmel bir turla en yakın rakibine 0,5 saniye kadar bir fark atarak (1:45.187) en hızlı turu elde etti.

Quartararo’nun Pole Turu:

http://twitter.com/MotoGP/status/1398630987127459844

Bu arada Brad Binder KTM’nin yüzünü güldürerek üçüncü sırayı elde etti. Q2 seansının ilk kısmına omzundaki ağrılar sebebiyle çıkmayan Marc Marquez ise attığı tur ile 10.sırayı aldı. Geriye 1 dakikadan az süre varken son turlarına başlayan Bagnaia, Miller ve Zarco üçlüsü ise seansın sonunu keyifli hale getirdi. Bitiş çizgisini peş peşe geçerken; Bagnaia ikinciliği, Zarco üçüncülüğü, Miller ise beşinciliği elde etti. Böylece yarışa en önden başlayacak isim önceki 3 yarışta da olduğu gibi Fabio Quartararo olmuş oldu.

Bagnaia – Miller – Zarco Çekişmesi:

http://twitter.com/MotoGP/status/1398631760058060801

MotoGP İtalya GP Sıralama Sonucu:

MotoGP İtalya GP Yarış Saat Kaçta?

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here