MotoGP Fransa GP Sıralama Turları Sonuçları

MotoGP Fransa GP sıralama turları tamamlandı. Gün saat sabah saatlerinde gerçekleştirilen 3.antrenman seansı ile başladı. Bu seansta en iyi dereceyi Repsol Honda sürücüsü Marc Marquez elde etti. Ardından sıralama seanslarının başlamasından önce yapılan son antrenman seansında, bu kez Fabio Quartararo üstünlüğü vardı. 15:10 da başlayan ve oldukça büyük heyecana sahne olan sıralama turları sonucunda ise yarışın ilk sırasından başlama hakkını kazanan isim; şampiyona ikincisi Fabio Quartararo oldu.

Q1 Seansı

Seans bulutlu bir havada ancak ıslak bir zeminde başladı. Pilotlar genellikle yumuşak hamura sahip yağmur lastiği ile piste çıktı. Gelen ilk turlar 1:45 civarlarındaydı. Sonrasında yavaş yavaş gelişen tur süreleriyle birlikte 1:44’leri gördük. Seans bitimine 40 saniye varken, Aleix Espargaro 1:44.720 ile ilk sıradaydı. Ancak neredeyse tüm pilotlar derecelerini 0.5 saniye üzerinde geliştirerek devam geliyorlardı. Sırasıyla Joan Mir, Luca Marini, Lorenzo Savadori ve Aleix Espargaro liderliği aldılar. 1:43.418’lik turu ile seans bitimine 4 saniye varken çizgiden geçen Espargaro, yeni bir zaman turuna devam etmedi ve kutlama yapmaya başladı. Ancak Aprilia Racing’in İspanyol sürücüsünün erken kutlaması ona pahalıya patladı. Ondan önce çizgiden geçen ve zaman turu atmaya başlayan pilotlardan; Lorenzo Savadori 1:42.550, Luca Marini 1:43.352’lik dereceleri ile Espargaro’yu üçüncü sıraya itti ve Q2‘ye kalma hakkını elde etti. Böylece Espargaro yarışa başlamak için 13.sırayı elde etmiş oldu. İspanyol pilotun arkasındaki isimler ise sırasıyla gridin arka kısmını oluşturdu.

Espargaro’nun erken kutlamaya başladığı turu:

http://twitter.com/MotoGP/status/1393543262607138816

Q2 Seansı

Q2 seansı ilk seansta olduğu gibi bulutlu bir havada başladı. İlk seansta atılan turların pistteki yarış çizgisini kurutması lastik seçimlerini karıştırdı. Piste çıkan hemen hemen her pilot orta hamur yağmur lastiklerini tercih ederken, Petronas Yamaha sürücüleri Valentino Rossi ve Franco Morbidelli yumuşak kuru zemin lastikleri tercih etti. Bu iki sürücü dışındaki tüm pilotlar pistte geçirdikleri 1 turun ardından pite gelerek kuru zemin lastiği takılı yedek motorlarına geçtiler.

Sonrasında 10 dakika kala ilk hızlı tur Maverick Vinales’ten geldi. 1.42 ve 1.43 ile gelen turların ardından pistin kurumaya başlamasıyla, tur süreleri iyileşti. Bitime 7 dakika kala Ducati pilotu Jack Miller, 1:35.472’lik derecesiyle ilk sıradaydı. Bu sırada pistin bir kısmında yağmur başladı ve pilotlar için bu turlar dereceleri geliştirmek için son şanslar olarak görülüyordu. Miller derecesini 1:34.374 ile geliştirerek ilk sıradaki yerini korudu. Ancak durum tahmin edildiği gibi gelişmedi ve Marc Marquez 1:33.037’lik derecesiyle ilk sıraya yerleşti. Honda motorlu Takaaki Nakagami ve Pol Espargaro da 2 ve 3.sırada yer aldı.

Bu sırada yağmurun şiddettini arttırması Honda için mükemmel bir gün olacak hissi yaratırken işler değişti. Pilotlar, her şeylerini ortaya koyacakları son turlarına girdiğinde; Maverick Vinales, şaşırtıcı şekilde en hızlı ilk sektör zamanını atarak bu işin henüz bitmediğini gösterdi. Pilotlar turlarını bitirdiğinde önce Maverick Vinales, ardından da Fabio Quartararo ilk sırayı aldı. Çoğu pilotun derecesini değiştirerek son turunu atması Honda üçlüsünü 6,7 ve 8. Sıraya itmiş oldu. Böylelikle yarınki yarışın ilk çizgisini oluşturan üçlü; Fabio Quartararo, Maverick Vinales ve Jack Miller olmuş oldu.

MotoGP Fransa GP Sıralama Sonucu:

MotoGP Fransa GP’de yarış 16 Mayıs Pazar günü saat 15:00’da başlayacak. S Sport 2 ve S Sport+ ekranlarından canlı yayınlanacak.

MotoGP Fransa GP Yarış Saat Kaçta?

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here