Katar, İki MotoGP Yarışına Ev Sahipliği Yapacak!

Katar MotoGp Yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Katar pilotu Mashel Al-Naimi ve Katar Ulusal Turizm Komisyonu (QNTC), dünyaca ünlü Losel Uluslararası Pisti’nde yaklaşan yarışlar hakkında farkındalık yaratmak istedi. Bu sebeple bu ilgi çekici bir performans gerçekleştirildi. Katar’daki 2021 FIM MotoGPTM Dünya Şampiyonası sezonunun başlamasından kısa bir süre önce cesur sürücü; ülkenin ikonik İslam Eserleri Müzesi’nin dışında bir kamera önünde performans sergileyerek bunu kutladı.

katar motogp

En Dikkat Çekici Etkinliklerden Biri!

26 Mart – 4 Nisan tarihleri ​​arasında düzenlenecek olan fikstür, motor sporları takvimindeki en dikkat çekici etkinliklerden biridir. Dünyanın en iyi motosiklet yetenekleri, bu benzersiz yarışlarda gece ışıklandırmalı pistte yerini alacak. Bu yılki etkinlik TV’de canlı olarak yayınlanacak ancak Covid-19 nedeniyle izleyici olmayacak.

Katar Ulusal Turizm İdaresi Genel Sekreteri ve Katar Havayolları Grubu Başkanı Ekselansları Akbar Al Baker şunları söyledi: “Katar Grand Prix’i ve Doha MotoGP, spor takvimimizdeki önemli etkinliklerdir ve 2004 yılından itibaren bu sporun hayranlarının heyecan verici gece yarışlarını izlemek için Doha’ya akın etmesini sağlamıştır. Bu yıl da etkinliklere ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz.

İstisnai yetenekleri ve ziyaretçileri, önde gelen küresel spor etkinliklerinde ağırlamak, Katar’ın önemli bir turizm destinasyonu haline gelmesine katkıda bulunmaktadır. Olağanüstü spor tesislerimizi sergilemek ve meşhur misafirperverliğimizi uluslararası ziyaretçilere sunmak için bu yılın ilerleyen zamanlarında sınırlarımızı açmayı dört gözle bekliyoruz.”

motosiklet yarışı

Spor Turizmini Geliştirmek İçin Çalışmalar Yapılıyor

MotoGP, ülke FIFA 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor ve kendisini önemli bir spor turizmi destinasyonu olarak konumlandırmayı planlıyor. Bu etkinlik, bu yıl Katar’da düzenlenen heyecan verici spor etkinliklerinden sadece biri. Ev sahipliği yapacağı diğer önemli spor etkinlikleri arasında FIFA Arab CupTM, Qatar Open, Qatar Exxon Mobil Open ve International Golf Championship Commercial Bank Qatar Masters 2021 yer alıyor.

QNTC, Katar’ın Ulusal Vizyonu 2030’a göre ülkenin spor hayranları da dahil olmak üzere farklı turistler için çekiciliğinin geliştirilmesine yatırım yapmaya devam ediyor. Sporculara ve izleyicilere ülkedeki zamanları boyunca en iyi misafirperverliği ve konforu sağlamak için QNTC şu anda ülkede mevcut otel odalarının sayısını artırmak da dahil olmak üzere birçok büyük ölçekli proje ve geliştirme projesini yönetiyor. Bunlardan birisi, sürdürülebilir kalkınmayı spor odaklı etkinliklerle birleştiren bir proje olan Qetaifan Island North projesi.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here