Ferrari Gerçekçi Olmaya Devam Ediyor

Ferrari Gerçekçi Olmaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz sezonu altıncı sırada tamamlayan İtalyan takım, bu sene büyük bir atılım yapmıştı. Özellikle yavaş virajlarda çok başarılı bir performans sergileyen Ferrari, özellikle Monako’da galibiyet savaşı verme noktasındaydı. Sonrasında Bakü’de ve Britanya’da da zirveye oynamıştı. Ancak sene boyunca hem pilotlar hem de takım patronu Binotto, bu sene için çok iddialı konuşmamıştı. Hafta sonu yapılacak Macaristan GP için de Ferrari gerçekçi olmaya devam ediyor.

Herkes Gelişimden Memnun Ama

Özellikle Macaristan GP’nin pist yapısı, SF21 için ideal görünüyor. Hatta Ferrari’yi galibiyet mücadelesinde görenler de var. Pilotlar da bu durumdan oldukça memnun gözüküyor. Ancak galibiyet mücadelesi için pilotlar bu kadar iddialı değil.

Charles Leclerc’in Açıklamaları

Charles Leclerc

Yaptığı açıklamalar sırasında Macaristan GP’deki kazanma ihtimallerine dair gelen soruya Leclerc şöyle cevap verdi: ‘’İyimser olmak iyi bir şey ve son üç yarıştaki iyi performansımız sonrası herkesin iyimser olabileceğini düşünüyorum. Ancak gerçekçi de olmalıyız. Ruh halimiz iyi ancak Budapeşte’de galibiyet fikri bizim için biraz iyimser gibi gözüküyor. Bu yüzden gerçekçi olursam, en iyi takımın hemen arkasında olmaktan mutlu olacağım.’’ dedi.

Carlos Sainz’ın Açıklamaları

Carlos Sainz

Sainz ise Leclerc’e göre biraz daha az iyimser bakıyordu. Hatta pist yapısının araçlarına uymasını beklemeyen İspanyol pilot şöyle konuştu: ‘’Budapeşte son zamanlarda günümüz araçlarıyla birlikte orta ve yüksek hızlı bir pist halinde. Monako ve Bakü’ye bakarsanız üçüncü vitesle dönülen virajlar var ama burada bu kadar yüksek yere basma gücüne sahip araçlarla dört ve beşinci viteste dönülen pek çok viraj var. Dolayısıyla burası geçmişteki kadar düşük süratli bir pist değil. Buranın bizim için iyi bir pist olacağını düşünmüyorum. Red Bull ve Mercedes’in arkasında yer almak harika olur.‘’ dedi.

 

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here