Mercedes ve Lewis Hamilton Vakıf Kuruyor

Lewis Hamilton’un özellikle son dönemde insan hakları, eşitlik ve yardımlarla alakalı ne kadar aktif olduğu biliniyor. Hatta İngilliz pilotun etkisi takımı Mercedes ve Formula 1’i de sarmış durumda. Ancak Hamilton bunlarla yetinmedi. Toplumda temsil edilmeyen gençlere destek vermek amacı ile Mission 44 isimli bir vakıf kuran Hamilton, takımıyla da iş birliği yapıyor. Öyle ki Mercedes ve Lewis Hamilton vakıf kuruyor. ‘’Ignite’’ isimli vakfın amacı; motor sporlarındaki çeşitliliği ve katılımı arttırabilmek.

Ignite ve Mission 44 Ortak Çalışacak

Aylar boyu süren çalışmalar sonucu kurulan Ignite vakfı, motor sporlarındaki çeşitliliği sağlamayı amaçlıyor. Yetenekli olan ancak maddi sebeplerden ötürü fırsat bulamayan gençleri desteklemeyi ve spora dahil edebilmeyi amaçlayan vakıf; Hamilton’un bireysel vakfı Mission 44 ile ortak çalışacak. Ayrıca Hamilton Mission 44 vakfına, 20 milyon Sterlinlik bağış yapmayı taahhüt etti. Lewis-Hamilton-210717-gestures-G-1050

Toto Wolff ve Hamilton’un Vakıfla Alakalı Açıklamaları

Hamilton yeni vakıfla alakalı şöyle konuştu, ‘’Mercedes uzun zamandır motor sporlarındaki çeşitliliği ve kapsayıcılığı arttırma isteğimi destekliyor. Ignite sayesinde artık resmi olarak birlikte çalışacağımız için heyecanlıyım. İş gücündeki çeşitlilik daha yüksek başarı sağlıyor. Ayrıca, her endüstri için doğru olan yaklaşım da bu. Hamilton Komisyonu’nun raporu, çalışmalara başlamak için bize mükemmel bir temel oluşturdu. Ignite’ın motor sporları için gerçek ve somut bir değişim sağlayacağından eminim. 15 yıl boyunca, Formula 1’deki birkaç siyahi çalışandan biri oldum. Mercedes ile olan bu çalışmanın bunu olumlu yönde etkileyecek olmasından gurur duyuyorum.’’ dedi.

Toto Wolff ise şunları söyledi, ‘’Sonunda Ignite vakfı için planlarımızı konuşabileceğimiz için mutluyum. Yılın başında, Lewis ile ortak bir proje yapmayı planladığımızdan beri; hedefimizi ve vizyonumuzu geliştirmek için arka planda pek çok çalışma ve görüşme yapıldı. Motor sporlarını herkese açmak, çeşitli ve kapsayıcı bir takım olmak ekibimizin temel değerlerinden. Mercedes-Benz’in tam desteği ile olumlu bir etki yaratmaya ve gelecek nesillerin ulaşabileceği bir platform oluşturmaya kararlıyız. Ignite aracılığı ile, hem ekibimizde hem de motor sporları endüstrisinde, azınlık kesimlerden çok daha fazla yetenek ve çalışan görmeyi umut ediyoruz.’’ dedi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here