Mini Clubman Cooper hakkında merak edilenlere yanıt aradık…

Mini ailesi, her dönemde özel bir kitleye seslenmiştir. Genç, şehirli, sofistike bir kitle. Bu durum hiç değişmedi. Tıpkı Mini modellerinin tasarım konusunda kendilerine özgü olmalarını sağlayan o genel hatları gibi. Tarz sahibi bir otomobil ailesi olan Mini, kalite, fonksiyonel olma ama en çok da kendine özgü olma konu başlıklarından vaz geçmiyor. Gelelim Mini Clubman modeline.

Benzersiz bir tasarım sunan Mini Clubman Cooper modeli ilk kez 1969’da üretilmiş. Ardından 2007’de yenilenmiş ve artık BMW’nin elinde şekillenmiş bir Mini Clubman Cooper çıktı ortaya. 2014 yılı ise artık arka koltuklar için de fonksiyonel birer kapısı olan oldukça konforlu bir şehirli haline geldiği dönem oldu. Bu yıllar içinde değişen Clubman Cooper modellerinde ilk dikkati çeken detay, aracın giderek büyümesi. Temelde minik, kompakt bir şehirli otomobil olarak tasarlanan Mini Clubman Cooper aslında biraz üretim temasından uzaklaştı. Çünkü şimdi hem boyu 3.5 metreden 4, 253 mm.’ye uzadı hem de arka koltuklar için de iki adet kapısı var.

Çift parçalı bagaj kapağı, bu otomobilin neredeyse karakteristik özelliği. Aslında oldukça da fonksiyonel. Son model Clubman Cooper’da bagaj kapağı böyle çift kapılı bir sisteme sahip. Yeni Clubman Cooper modelinde çift parçalı cam tavan var. Clubman Cooper motoru ise 1,5 litrelik turbo benzinli. Ayrıca 100km’da yaklaşık 6.6 litre yakıt tüketiyor.

Clubman Cooper Teknik Özellikleri

Mini ailesinin en büyük modeli olan Clubman Cooper’ın teknik özelliklerine de bakalım:

2017 Model Benzinli Otomatik Mini Clubman Cooper

Motor Tipi ve Konumu: sıralı- turbo- önde- enlemesine

Silindir Subap sayısı: 3/12

Silindir Hacmi:1499cc

Maksimum Motor Güç Değeri: 100kW/136HP 4500 d/d

Maksimum Tork Değeri: 230 Nm/ 1250-4000 d/d

0-100km/s Hzılanma Verisi: 9.1 saniye

Şanzıman: 6 ileri otomatik

Clubman Cooper Boyutları Nasıl?

Aracın boş ağırlığı 1320 kg. Clubman Cooper bagaj hacmi 360 litre.

Mini Clubman Cooper Yakıt Tüketimi Nasıl?

Araç şehir dışında ortalma 4.8 litre yakıt tüketiyor. Clubman Cooper’ın yakıt tüketimi, şehir içinde 6.3 litreye düşüyor.

Son Model Clubman Cooper’ın Eleştirilen Özellikleri Neler?

Bir otomobille ilgili her kullanıcı farklı görüşlere varabilir. Olumlu ya da olumsuz görüşlerin çoğu, kişiye özeldir. Bu bilgiyi de mutlaka göz önüne alarak araç hakkında yapılan genel yorumları sıralıyoruz. Mesela pek çok kullanıcı, bagaj kapağının çift kapılı olmasının görüşü olumsuz etkilediğini belirtmiş. Bagaj kapağı hakkında Mini markasına giden farklı bir görüş ise bu şekilde bagaj kapağı kullanımının çok daha kolay olduğu yönünde.

Clubman Cooper’ın motoru hakkında yapılan yorumlar ise hızlı çalışan şanzıman, direksiyon tepkisi ve süspansiyon uyumu şeklinde olumluyken ağır karoserin aracın motor gücünü olumsuz etkilediği yönünde.

Mini Clubman Cooper’ın Rakipleri Kim Olabilir?

Bu otomobil, tamamen kendine özgü bir sınıf yaratıyor aslında. Bu duruma rağmen onu, Audi A3 ve BMW 218i Active Tourer ile aynı kefeye koymak mümkün.

3 YORUMLAR

  1. sedan versiyonu olsa müthiş satar bizde! şaka bir yana mini morris mezarında ters dönüyordur bunları görünce. hormonlu mini Cooper.

  2. elit tasarım, eğlenceli sürüş, rafine bir otomobil 🙂 clubman in rakibi C sınıfı premium araçlardır. mercedes A serisi, bmw 1 serisi, audi A3 sportback gibi. segment olarak vw golf de rakip olabilir. ancak clubman premium, vw golf orta sınıftır. ayrıca clubmanin malzeme, üretim kalitesi v sürüş dinamikleri golf, i30, auris, civic hb, 308, focus, mazda3 gibi araçlardan bariz bir şekilde üstündür. pek çok parametrede adı geçen araçlardan daha iyi, keyifli v kalitelidir. kıyaslamalarım günlük kullanım için üretilen standart versiyonlar içindir. pist odaklı üretilen; gp, r, rs, gti donanımlı araçlar ayrı bir konu başlığıdır 😉

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here