2021 Peugeot 208 GT Detaylı İnceleme

1
6355
Peugeot 208 GT Test Sürüşü

Peugeot 205 ya da 206 ruhu geri döndü. Yeni Peugeot 208 GT Türkiye’de satışa sunuldu. İddialı küçük HB sunduğu özelliklerle başarılı olmakta zorlanmaz.

Küçük Peugeot Ruhu Yeni 208 ile Döndü

Küçük HB sınıfında yıldız gibi parlayan bir oyuncu satışa sunuldu: Yeni Peugeot 208. Sunduğu özellikler onun bu sınıfta zorlanmadan üst sıralarda yer almasını sağlar.

Peugeot 208 GT Tasarım Özellikleri

Markaya özgü karakteristik tasarım detaylarını kullanan yeni Peugeot 208’in dış tasarımı heyecan uyandırmayı daha ilk bakışta başarıyor. Modern, yenilikçi, dinamik ve duyguları harekete geçiren bir görünüm sergileyen 208 tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Peugeot 208 bünyesinde barındırmış olduğu ayrıntılarla aynı zamanda markanın sınıf atlama stratejisini de desteklediği belirtiliyor. Yerini aldığı Peugeot 208 ile kıyaslandığında, daha uzun, daha geniş, daha alçak ve daha uzun aks mesafesine sahip olan yeni nesil sportif ve özgün bir duruş sergiliyor.

Gövde boyunca uzanan hatlar gövdedeki dinamizm hissini artırırken yumuşak ve sert görünüm arasında benzersiz bir denge ortaya koyuyor. Tüm Peugeot modelleri gibi yeni 208 de önden bakıldığında özgün ve karakteristik bir görünüm sergiliyor. Heybetli ve iyice aşağıya doğru uzanan büyük radyatör ızgarası kadar üç parçalı aslan pençesine sahip full LED ön farlar da (versiyona bağlı olarak) marka imzası olarak dikkat çekiyor. Tek parça olarak tasarlanan ön tampon, ortasında ‘Aslan’ logosu ve tek parça devasa büyüklükte radyatör ızgarasıyla dikkat çekiyor. Aracın arka kısmında 3 parçalı aslan pençesine sahip dinamik tasarımlı stop lambalarının arasını bagaj kapağını boydan boya kaplayan parlak siyah bir bagaj bandı dolduruyor. Bu arada GT ya da GT Line donanım adında bir farklılık bulunmuyor. Üretim zamanı ile ilgili bir değişim olarak açıklandı.

İç Mekan Özellikleri

Peugeot Fractal konsept otomobilinden esinlenilen yeni Yeni 208, marka DNA’sının bir parçası olan yeni nesil Peugeot 3D i-Cockpit ile yollara çıkıyor. Bu tasarım markanın ürün gamındaki diğer modellerde olduğu gibi ergonomi ve güvenliği en üst noktaya taşıyor deniliyor. Alışkanlık gerektiren ve alıştıktan sonra vazgeçilmesi zor olan bu tasarımda tüm bilgiler büyük bir özenle sürücünün görüş alanına getiriliyor. Donanım seviyesine bağlı olarak sunulan Peugeot 3D i-Cockpit 3-Boyutlu gösterge paneli ile bilgileri iki farklı okuma düzeyinde gösteriyor. Dijital göstergenin üstteki yüzeyinde bilgiler hologram şeklinde gösteriliyor. Aracı test ederken kendimi bir ara gösterge panelinin tasarımını değiştirme oyunu oynarken buldum. Grafikler gerçekten de çok başarılı. Orta konsoldaki piyano tuşları düğmelerinin üzerinde donanım seviyesine bağlı olarak büyüklüğü 7 veya 10 inç olarak değişen dokunmatik bir ekrana yer veriliyor.

Araç kabininin farklı noktalarına serpiştirilen saklama alanları ve gözleri kullanım ergonomisini destekliyor. Kapı cepleri ve torpido gözü dışında donanım versiyonuna bağlı olarak ön koltukların arasındaki kol dayamanın altında büyük bir saklama alanı, vites kolunun önünde açık bir göz ve orta konsolda akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliğine sahip bir saklama alanı olmak üzere farklı çözümler kullanıma sunuluyor. Bagaj hacmi üç kişilik bir ailenin beklentilerine zorlanmadan cevap veriyor. Araç içi genel olarak ferahlık seviyesi oldukça iyi. Aracı satın alırken sunroof özelliğini de eklemeniz durumunda ferahlık çok daha yüksek seviyelere çıkıyor. Önde oturanlar için yaşam alanı genişliği oldukça iyi. Ön tarafta güvenli sürüş için gerekli olan sürüş pozisyonunu iyi ayarladığınız zaman arka tarafta da rahat edilecek bir yaşam alanı var.

Motor Özellikleri

Yeni Peugeot 208 Euro 6.d standardına uygun benzinli ve dizel motor seçenekleriyle yollara çıkıyor. BlueHDi 130 HP, PureTech 100 ve 130 HP ile sunulan sekiz vitesli EAT8 tam otomatik şanzıman bu sınıfta iddialı bir özellik olarak dikkat çekiyor. Benzinli motor cephesinde üç farklı güç alternatifiyle 3 silindirli 1,2 litre hacimli Puretech motor devreye giriyor: PureTech 75 S&S MT5, PureTech 100 S&S EAT8, PureTech 130 S&S EAT8. Dizel cephesinde ise 4 silindirli 1.5 litre hacimli BlueHDi 130 S&S EAT8 Tam otomatik şanzıman ile devreye giriyor.

Test otomobilinde GT donanım seçeneğinde karşımıza çıkan PureTech 130 HP benzinli seçenek vardı. EAT8 otomatik şanzımanla eşleştirilen bu ünite Peugeot 208’in satış rakamlarında önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor. 1199 cc hacmindeki turbo benzinli ünite 5500 d/d’de 130 HP güç, 1750 d/d’de 230 Nm tork sunuyor. Açıklanan fabrika verilerine göre yeni 208’in bu kombinasyonla son hızı 208 km/s olurken, 0-100 km/s hızlanmasını 8.7 saniyede gerçekleştiriyor. Karma yakıt tüketimi fabrika verilerinde 4.5 litre olarak açıklanmış durumda. Küçük ve hızlı bir aracı kullanırken gaz pedalına ekonomik tüketimi göz önüne alarak bastığınız zaman 6.9 litre gibi bir ortalama tüketim sonucu çıkıyor. 8 ileri oranlı otomatik şanzımansa benim için Peugeot ürün yelpazesinin gizli kalmış kahramanı. Ayarları çok iyi yapılmış, ne zaman ne isterseniz ona tam beklediğiniz gibi karşılık veriyor.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yeni Peugeot 208’de sunulan teknolojik özellikler onun otonom sürüşü giden yolda öncülüğünü yapıyor. EAT8 ile sunulan Dur&Kalk fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) son derece başarılı bir şekilde görevini yerine getiriyor, öndeki aracı belirlenen bir mesafeden takip etme olanağı sunuyor. Şerit Konumlandırma Yardımcısı (Dur&Kalk fonksiyonlu Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi (ACC) ile sunuluyor) ile sürücü şerit içindeki konumunu spesifik olarak seçebiliyor. 5 km/s ile 140 km/s arasında çalışan, gündüz ve gece sürüşlerinde yayaları ve bisikletlileri de algılayan Otomatik Acil Durum Fren Yardımcısı olası bir çarpışma riski konusunda sürücüyü uyarıyor.

Aktif Şerit Takip Asistanı 65 km/s ve üzerindeki hızlarda aracı şeritte tutmak için direksiyon müdahalesinde bulunuyor. Sürücü Dikkat Dağınıklığı Algılama Sistemi 65 km/s ve üzerindeki uzun süreli sürüşlerde direksiyon hareketlerinden çıkarttığı analizlerden sürücünün algısının açık olup olmadığını takip ediyor. Akıllı Farlar, Hız Sınırı Algılama ve Önerme, Gelişmiş Trafik İşareti Tanıma Sistemi (Dur levhası, Giriş Yok levhası, hız sınırları trafik işaretleri), 12 km/s itibariyle çalışan Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Elektrikli El Freni gibi donanımlar sürüş güvenliğini destekliyor. Yukarıda saydığım bu özellikler araç içi konforunuzu ve güvenliğinizi artırma konusunda gerçekten de çok önemli bir iş başarıyorlar. Elektronik sistemler ve aracın bütününe duyulan güvenli yol tutuş konusunda hemen hemen hiç sıkıntı yaşanmıyor. Teknolojisi üst seviyede olan araç konfor ve yol tutuş özellikleri açısından testi zorlanmadan geçmeyi başarıyor.

Güvenlik Özellikleri

Yeni Peugeot 208 EuroNCAP tarafından yapılan çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrıldı. Bu test sırasında yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 91, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 86 (bu gerçekten başarılı bir sonuç), yaya yolcu güvenliğindense yüzde 56 aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı sonuç ise yüzde 71 oldu.

Peugeot 208 Yorumları

205 ruhunu özleyenlere iyi bir haberim var: Peugeot 208 GT bu beklentinize çok rahat bir şekilde cevap verebilecek bir araç olarak satışa sunuldu. Kullanımı son derece keyifli ve onu kullanırken kabiliyetlerinden emin olarak kendinizi güvende hissediyorsunuz. Günümüz fiyatlarına göre iyi bir fiyatlandırma ve herkese hitap edebilecek motor seçenekleri, donanımlara sahip olması da onun yolunu açacak önemli etkenlerden olacaktır.

Peugeot 208 GT Fiyat Özellikleri

Yeni Peugeot 208, 169 bin TL başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Test aracında olan özelliklerle bu aracı satın almak isterseniz karşınıza çıkan fiyat 231 bin TL oluyor. 100 beygirlik benzinli ve 8EAT otomatik şanzımanlı versiyonsa 204 bin TL etiketle satılıyor. Ben bu aracı 130 beygir güç üreten dizel motor ve EAT8 otomatik şanzımanla satın almak istiyorum diyorsanız karşınıza çıkacak etiket 231 bin TL oluyor.

Peugeot 208 GT Teknik Özellikleri

Peugeot 208 GT Teknik Özellikleri

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

  1. Gerçekten corsa ile karşılaştırıldığında, çok göz alıcı ve kışkırtıcı bir tasarımı olmuş arabanın renkleride çok yakışıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here