Michelin 2300 Kişiyi İşten Çıkaracak

0
691

Fransız lastik üreticisi Michelin, 2020 salgın krizinin neden olduğu rekabet sorunları için çalışanlarını faturalandırıyor. Bu karar gösteriyor ki, 2021 Michelin çalışanları için iyi bir yıl olmayacak. Lastik endüstrisinin Fransız devi, 2021 yılında 2.300 çalışanı evlerine geri göndereceğini duyurdu. Yetkililer, işten çıkarılmaya zorlamayacaklarını ve emekli olup gönüllü işten ayrılmak üzere olan çalışanları aradıklarını söyledi. Avrupalı lastik üreticileri son 5 yılda paylarını yüzde 30’lara çıkaran Çinli lastik şirketleriyle rekabette zorlanıyor.

Michelin Çalışanlarının %10’undan Fazlasını Eve Gönderecek

Fransız lastik şirketi hedefinin, lastik üretimi ve satışı dışındaki alanlardan gelir elde etmek ve rekabet gücünü her yıl %5 artırmak olduğunu belirtti. Michelin, Fransa’da 21 bin çalışana sahip, bu nedenle çalışanlarının %10’undan fazlasını eve gönderecek. Fransız kaynaklarına göre firma, 2020’nin ilk yarısında konumunu korumasına rağmen, ikinci yarıda %75 küçüldü.

michelin

Michelin, 2024 yılına kadar “planlanan ayrılıkların yaklaşık yüzde 60’ının erken emeklilik, geri kalanının da gönüllü ayrılışlar temelinde” olduğunu duyurdu. Şirket, 2017 yılından bu yana son 4 yılda Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.500 çalışanı işten çıkardı. Raporlara göre şirket, Almanya’daki La Roche sur Yon (Vendée) ve Bamberg fabrikalarını kapattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek gümrük vergileri nedeniyle geri çekilen Çinli lastik üreticileri yönlerini Avrupa’ya çevirdi. Pazar payları 5 yıl önceki %5’ten son atakta %30’a yükseldi. Başlangıçta kalitesi Avrupalı ​​rakiplerinden çok daha düşüktü, özellikle de her zaman “yüksek kalite” stratejisini desteklemek isteyen Michelin. Bu, Michelin gibi markaların daha yüksek fiyatlarla lastik satmasına neden olur.

Ama o günler geride kaldı; Çinliler kalitelerini artırdılar. Buna karşın fiyatları halen yüzde 30 daha düşük. Bu durum tüketicinin yeni rotasını belirlemesinde etkili olacak bir teşvik olarak değerlendiriliyor.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here