Michelin Lastiklerde Yüzde 100 Sürdürülebilirlik İçin İlk Adımı Attı

0
2425
Michelin Lastiklerde Yüzde 100 Sürdürülebilirlik İçin İlk Adımı Attı

Michelin lastiklerde yüzde 100 sürdürülebilirlik için ilk adımı attı. Fransız araç lastiği üreticisi çevreci kimliğiyle Fransız biyokimya şirketi Carbios’un PET plastik atıklarının kullanımında uyguladığı enzimatik geri dönüşüm sürecine katıldı. Bu süreci başarıyla test eden lastik üreticisi, çevre dostu olduğunu kanıtlamış oldu.

Dünya çapındaki en büyük lastik üreticileri bir tanesi olan Michelin plastik ve tekstil polimerlerinin geri dönüşüme kazandırılması anlamında yenilikçi bir adım attı. Aynı zamanda da devrim niteliğinde bir biyo-endüstriyel çözüm getirmeyi başardı. Bunu da yüzde 100 sürdürülebilir lastikler geliştirmeye başlayarak yaptı. Bu kapsamda Fransız üretici teknik gereksinimleri için plastik atıklarını işin içine katıyor. Bunun için yüksek mukavemetli lastik elyaflar için, Carbios’un enzimatik geri dönüşüm sürecini başarıyla test edip uyguluyor. Böylece yüzde yüz doğa dostu lastikler ortaya çıkıyor.

Yüzde 100 Doğa Dostu Michelin Lastikler

Michelin Lastiklerde Yüzde 100 Sürdürülebilirlik İçin İlk Adımı Attı

Carbios’un enzimatik geri dönüşüm işleminde genellikle plastiklerin veya çeşitli endüstriyel ürünlerin atıkları kullanılıyor. İşlem bu PET atıklar moleküllerine ayrıştırıyor. Özel enzimle gerçekleşen bu işlemde her türlü pet atık kolaylıkla doğa için geri kazanım şansını yakalıyor. Böylece yüzde 100 geri dönüşmüş ürünler ortaya çıkıyor. Michelin de aynı teknikle elyaf, işlem görmemiş kalitesine sahip lastikler üretiyor.

Yılda 3 Milyar Plastik Şişe Lastiğe Dönüşecek

Michelin Lastiklerde Yüzde 100 Sürdürülebilirlik İçin İlk Adımı Attı

Michelin lastikler için geri dönüşümlü teknik elyaf üretiyor. Böylece 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında çevre dostu olmayı vaat ediyor. Ayrıca 2050 yılına kadar da yüzde 100 sürdürülebilir malzemeler kullanmayı hedefliyor. Michelin bu adımla birlikte dünya çapında lastiklerin döngüsel ekonomi içerisine girmesine de katkı sağlamış olacak. Eğer tüm bu hedefler gerçekleşirse yılda 3 milyar pet şişe lastiğe dönüşecek.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here