Lada Samara | Düşük Bütçeli Otomobiller-1

0
4680

Otomobil fiyatlarının yükselmesi ile birlikte ilk otomobilini alacak birçok kişi zor durumda kaldı. Eski fiyatlara bakıldığında 5 bin ₺ civarına dahi muayeneli bir araç alınabiliyorken şuan için en düşük fiyatlı araçlar ortalama 15 bin ₺ ‘den başlamaktadır. Düşük bütçeli otomobiller serisinin ilk aracı olan lada samara, ülkemizde çok sevilmiş ve tutulmuştur. Otomobil fiyatları yükselmeden önce 3 bin ₺’ye bile bulunabilen bu araçların şimdiki fiyatları, aracın düzgünlüğüne göre 13 bin ₺ ve 25 bin ₺ arasında değişmektedir. Bu yazımızda sizlere Lada Samara’dan bahsedeceğiz.

LADA SAMARA

İşte Lada Samara

“İşte Lada Samara” sloganı ile satışa çıkmış olan bu araçların arka camında bu slogan bulunmaktadır. İlk üretildiği zamanlarda insanların şaşkınlıkla bakması için oluşturulduğu kesin olmayan bilgiler arasındadır. Dünyada 1984-2013 yılları arasında üretilmiş olsa da ülkemizde bu otomobillerin 1988-2004 yılları arasında olanları bulunmaktadır. Yaygın olarak 1.5 litrelik karbüratörlü ve enjeksiyonlu motora sahip olan bu araçların karbüratörlü olanlarının motor gücü 72 beygirdir. Enjeksiyonlu modellerinin gücü ise 78 beygirdir. Bu araçlar zamanının güçlü otomobilleri arasında görülürler.

LADA SAMARA

Ülkemize 3 farklı kasa tipiyle gelmiş olan bu araçların en yaygın versiyonu 5 kapılı hatchback modelidir. Diğer kasa tipleri ise 3 kapılı hatchback ve 4 kapılı sedandır. Sedan kasa tipinin arka tasarımı stop lambaları, hatchback model ile aynı tasarıma ve yapıya sahiptir. Belki de sedan modellerin çok fazla tutulmamasının sebebi budur. Bu araçların kaloriferleri çok kuvvetllidir. Aynı zamanın otomobilleri Renault 12 Toros’lara sonradan çorum kaloriferi takarlardı ancak bu araçlar çok aşırı sıcak hava veriyor diye kışın termostatı çıkaran dahi var.

LADA SAMARA

Samara Alınır mı?

2.el otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde özellikle düşük bütçeli otomobil arayışı içinde bulunanlar için vazgeçilmez bir araçtır. Lpg ile tam uyumlu olan bu araçların yakıt tüketimi oldukça düşüktür. Ayrıca yedek parçaları da inanılmaz derecede ucuzdur. Bu araçların hastaları da vardır. Rus otomobili olan samara sağlamlığı ile bilinir. Motorları sıcağa dayanıklı olarak üretilmiştir. Normal çalışma sıcaklığı da bir hayli yüksektir. Ancak bu araçları alırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar:

  • Eski model bir araç olduğu için çürük var mı diye kontrol edin.
  • Bu araçların güneşte kalınca torpidosu çatlar. Torpido ne durumda ona bakın.
  • Motor içerisi düzgün mü? Araç düzgün çalışıyor mu? Kontrol ettirin.
  • Araç içinize sindiyse alın.

Lada Samara İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here