Maserati, MC20 Modellerini Geri Çağırıyor

Marka, MC20 Modelini 2020 yılının Eylül ayında otomobil severlere tanıtmıştı. Mayıs’ta satışa sunulan modelin, “yağ sızıntısı sorunu” yüzünden geri çağırılma işlemi duyuruldu.

Günlük kullanımda üst düzey konforu, markanın yarışçı ruhu ile birleştiren model, Modena’daki Viale Ciro Menotti fabrikasında üretiliyor. Motoru tamamen Markanın Mühendisleri tarafından üretiliyor. Ancak, “V6 silindirli, 3,0 litrelik hacimli ve çift turbo şarjlı 630 HP, V6 Nettuno motor” kusursuz görünse de artık “yakıt sızıntısı sorunu” ile karşı karşıya ve bu sıkıntıyı çözmek gerekiyor.

Maserati

Bu nedenle Marka, bu muhteşem modeli geri çağırma işlemlerini başlattı.

1İtalyan Otomobil Üreticisi Maserati’ye Genel Bir Bakış

Officine Alfieri Maserati, 1 Aralık 1914 yılında, İtalya, Bolonya’da kuruldu. O zamandan beri Maserati, spor otomobiller tarihinde ve gelişiminde önemli rol oynayan Marka, ürettiği otomobillere, mirasını ve inovasyonu, geçmiş ve geleceği, hafıza ve vizyonu işlemeyi başarmıştır.

1940’da Bolonya’dan, şu anki tesisi olan Viale Ciro Menotti, Modena’ya taşınması, tarihindeki en önemli adımlardan biri oldu. Hala oradan yönetilen Maserati, bugün itibariyle 70 ülkede hizmet veren global bir markadır. (Kaynak: maserati.com/tr/)

2Bir Süper Otomobil “Maserati, MC20”

1914’te Maserati kardeşler Bolonya’nın kalbinde, Officine Alfieri’yi açtıklarında, dünyada böylesine bir etki bırakacaklarını hayal etmemişlerdir: Alfieri, Ettore, Ernesto ve Bindo: otomobillere ve motorlara karşı amansız tutkuların bir araya getirdiği dört kardeşin başlattığı bu serüven, muhteşem modellerle devam ediyor. Sonuncusu ise “Bir Süper Otomobil “Maserati, MC20”

Maserati MC20, yeni Nettuno V6 motoru ve sekiz vitesli çift kavramalı şanzımanı aracılıyla, sayesinde 100 km/sa hıza 2,9 saniyede çıkabiliyor. MC20 323km/sa maksimum hıza da ulaşabilecek kadar güçlü… Yarış Otomobili geleneğinden gelen havalı görüntüsü ile ilgi topluyor.

3Yangın Riskine Karşı Yağ Sızıntısı Sorunu Çözülmeli

Yapılan açıklamalara göre, aracın yakıt sensörünün bulunduğu çerçeve, akıntı yaptığı için motorun durmasına sebep oluyor. Daha da önemlisi, yakıt sızıntısı kolay bir şekilde yangına neden sebebiyet verebiliyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bu durumdan etkilenen MC20 modelleri için geri çağırma yazısı yayınladı. Bütün araçların Aralık ayının sonuna kadar toplanması bekleniyor.

İkinci El Maserati İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Maserati

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here