LiveWire Motosikletlerde Yazılım Sorunu!

Harley-Davidson, potansiyel bir yazılım hatası nedeniyle yakın zamanda bazı 2020 LiveWire (ELW) elektrikli motosikletleri için gönüllü bir güvenlik çağrısı yayınladı.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) göre, geri çağırma; 2020 LiveWire motosikletlerinden birkaçının, sürücüye net bir bildirim sağlamadan beklenmedik bir şekilde kapanmayı başlatan elektrikli güç aktarma organlarına sahip olduğu raporlarından dolayı yayınlandı. Bazı durumlarda da, Araç Üstü Şarj (OBC) sistemindeki bir yazılım hatası nedeniyle ani kapanmanın ardından araç yeniden çalışmıyor.

Dahası, bazen motosikletin yeniden çalıştırılamamasıyla sonuçlanan ani çekiş kaybı, kaza riskini artırarak sürücünün güvenliğini tehlikeye atabilir.

İkonik motosiklet üreticisi, beklenmedik tahrik kaybı iddialarına ilişkin iki rapor aldığını iddia ediyor. Şirket, LiveWire bisikletlerinin% 1’inin OBC’den kaynaklanan güç kesintisi sorunuyla karşı karşıya kalacağını tahmin ediyor.

harley davidson livewire

1.012 Motosiklet Geri Çağrılacak

Ayrıca, geri çağırma 23 Eylül 2019 ile 16 Mart 2020 tarihleri ​​arasında üretilen bisikletleri de kapsıyor. Şirket tarafından müşterilerin çıkarları ve güvenliği yerine bir yazılım güncellemesi için yaklaşık 1.012 motosikletin geri çağrıldığı tahmin ediliyor.

Müşteriler, geri çağrılan bisikletlerde yazılım güncellemesini almak için herhangi bir ek maliyet ödemeyecekler. Yazılım güncellemesi, bisikletteki önemli güç kesintisi sorununu ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Müşteri bildirimleri önümüzdeki hafta başlayacak ve şirketin LiveWire’ı geri çağırmaya dahil olup olmadığını onlara bildirecek. Sahipler, yetkili bir Harley-Davidson LiveWire bayisiyle iletişime geçerek motosikletlerine güncellenmiş yazılımı yükleyebilir olacak. Ayrıca firmanın bisikletlerini alıp arızayı çözdükten sonra ücretsiz olarak iade etme seçeneğine de sahipler.

harley davidson geri çağırma

Elektrikli Motosikletlerde İlk Sıkıntı Değil

Bu, şirketin ilk elektrikli motosikleti olan LiveWire’ın şarj sistemiyle ilgili bir engelle karşılaştığı ilk olay değil.

Ekim 2019’da Harley-Davidson, son kalite kontrolü sırasında bir şarj düzensizliği fark edildikten sonra elektrikli motosiklet üretimini birkaç günlüğüne geçici olarak durdurdu. Sorun çözüldükten sonra üretime hızlı bir şekilde devam edildi.

Kaliteyi niceliğin üzerine koyan, Harley-Davidson, araçlarında herhangi bir arızadan şüphelendiğinde her zaman yeterli önlemleri alma konusunda hızlı davrandığını belirtiyor. En son güvenlik hatırlatması, şirketin müşteri güvenliğine en yüksek önceliği verme taahhüdünün altını çizmektedir. Ayrıca, LiveWire’ın aldığı olumlu piyasa tepkisi ile, geri çağırmanın satışlarını düşürmesi olası görülmüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here