Lance Stroll COVID-19’a Yakalandığını Doğruladı

0
1387
Lance Stroll

Racing Point F1 koltuklarından birinin sahibi başarılı pilot Lance Stroll geçtiğimiz hafta Nürburgring’de sağlık sorunları sebebiyle yarışamamıştı. Stroll’ün yerini yıldırım hızıyla dolduran Nico Hulkenberg 20 sırada başladığı yarışı 8. sırada bitirerek çok başarılı bir yarışa imza attı. Hulkenberg sayesinde Racing Point şampiyona için önemli puanlar topladı.

Lance Stroll’ün yarışmayacağının duyurulmasının ardından padokta bir çok söylenti dolaşmaya başladı. Böyle bir dönemde bu söylentilerin en büyüğü pilotun COVID-19’a yakalandığı iddiasıydı. Yarış günü yapılan açıklamada pilotun midesiyle ilgili bir hastalık sebebiyle yarışamayacağı söylenmişti ancak gerçek bugün gün yüzüne çıktı. Instagram hesabına attığı bir story ile yarıştan sonraki testinin pozitif çıktığını ancak sonrasında iyileştiğini, bu hafta sonu Portekiz GP’de yarışmayı planladığını söyledi.

Lance Stroll: “Şu anda %100 iyi hissediyorum”

Stroll, “Eifel GP’nin ardından yapılan COVID-19 testimin sonucunun pozitif çıktığı konusunda herkesi bilgilendirmek istiyorum. Şu anda %100 iyi hissediyorum ve sonrasında tüm testlerim negatif çıktı. Olanları açıklamam gerekirse, normal yarış öncesi testinin negatif çıkmasının ardından Nürburgring’e gittim. Cumartesi sabah kendimi kötü hissetmeye başladım ve karın ağrısıyla uyandım. FIA protokollerine uyarak kendimi motorize evde izole edip bir daha padoğa girmedim. Yarışabilecek durumda değildim, bu yüzden Pazar sabah erkenden evime uçtum.

Kendimi kötü hissetmeye devam edince, Pazar akşam bir kez daha test yaptırdım. Ertesi gün sonuçlar pozitif çıktı ve 10 gün boyunca kendimi evde izole ettim. Neyse ki semptomlar çok hafifti. Bu hafta Pazartesi günü bir kez daha test yaptırdım ve sonuç negatif çıktı. Kendimi harika durumda hissediyorum. Portekiz’de tekrar takımla olmak ve yarışmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

FIA’nın koronavirüs önlemleri kapsamında hazırlanan güvenlik protokollerine göre; kendisini kötü hisseden, negatif olsa dahi temaslı olan ya da COVID-19 semptomları gösteren pilotların bu durumu yetkililere bildirmesi ve padoğa girmemesi gerekiyor.

Stroll’un yaşadıklarının ardından FIA’nın COVID-19 protokollerinde bir açık olup olmadığı gündeme geldi ancak FIA, bu konuda bir açığın olmadığını belirtti. Formula 1 Yarış Direktörü Michael Masi: “Hayır, bizce herhangi bir açık yok. Lance veya başka herhangi bir katılımcı için koşulan şartlara göre padoğa girmeden önce belirli bir süre içerisinde yapılması gereken ve sonrasında yapılacak bir devam testi zorunluluğu mevcut.” dedi.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here