Urus, 2019’da Türkiye’ye geldi. Şirketin Huracan ve Aventador modellerinin yanında satışa sunuldu. Ancak bu ikisinden çok farklı özelliklere sahiptir. Yeni başlayanlar için, önden motorludur ve bir V10 veya V12’ye sahip değildir. Bunların yerine Urus’un en yakın iki rakibi olan Porsche Cayenne Turbo ve Bentley Bentayga’daki gibi twin turbo V8 motor bulunmaktadır.

Diğer rakipler arasında Aston Martin DBX , agresif görünümlü Range Rover Sport SVR, Audi SQ7 ve Maserati Levante yer alıyor. Tartışmalı görünümü, Urus’un öne çıkmasına yardımcı oluyor. Keskin, yüksek kenarlar ve küçük detayların karışımı, yoldaki başka bir SUV’a benzemediği anlamına geliyor. Motoru 641bhp üretecek şekilde ayarlandığından, Urus’a 3.6 saniyede 0-100kmh’lik bir hız kazandırıyor. En yüksek hız 300kmh olarak sınırlandırılmıştır.

kırmızı urus

ZF kaynaklı 8 ileri otomatik şanzıman bu gücü lastiklere aktarmaya yardımcı oluyor. Arazi kabiliyetinden çok yolda hızlı gitmek için tasarlanmıştır. Ancak havalı süspansiyonu, gerektiğinde araziye girmesine yardımcı olmak için aracı yükseltebilir.

Bu, Lamborghini’nin ilk SUV’si değildir. LM002, 1980’lerin ve 1990’ların nihai arazi aracıydı.

Urus Teknik özellikleri

urus

Saatte 300 kmh yapacak bir SUV’ye ihtiyacınız varsa, Lamborghini Urus’tan başka birşey almayın.

Lamborghini Urus büyüktür, uzundur ve iki tondan fazla ağırlığa sahiptir. Aynı zamanda, devasa derecede güçlü bir motor ve son derece rahat süspansiyon sayesinde bir Lamborghini’den beklediğiniz gibi hızlanır.  Urus’un 4×4 sistemine sahip platformu, Audi SQ7’den temin edildi. Lamborghini SUV, virajlarda yanal savrulmayı ortadan kaldıran aktif viraj denge çubuklarına sahiptir.

Lamborghini adına yakışır bir sürüş deneyimine sahiptir. Canavarın boyutuna alıştığınızda, onu herhangi bir modern performans arabası gibi sürebilirsiniz. Aynı zamanda inanılmaz derecede çeviktir ve güven verici bir şekilde sabit kalırken yön değişikliklerine hızlı yanıtlar sunar.

lambo suv iç mekan

Tasarımı oldukça ilgi çekici

Sinir bozucu tasarımında Aventador armonileri var ve bir dizi VW Group teknolojisi var.

Genel etki inkar edilemez derecede farklı ve kesinlikle göz alıcıdır. İç mekan, araca zengin tonlardan ziyade sportif tonlar ile lüks bir ambiyans veren esnek deri ve Alcantara süslemeyle süslenmiştir.

urus

Sunulan yalnızca bir beş kapılı gövde stili var. Bol miktarda bagaj alanı var. Urus’u süper otomobil hızlarında asfalta yapıştırmak için sert bir şekilde yaylı süspansiyon şarttır.

İKİNCİ EL SUV İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here